Defilé Peter Rumen

Verslag Defilé Peter Rumen 22 maart 2020

DSCF8110 Peter Rumen heeft zich jaren lang ingezet voor Regio Zuid, hij was de man die de nieuwsbrieven verzond en van leuke foto’s voorzag, de website van Regio Zuid onderhield en de nodige verslagen daarop plaatste.
Rond de jaarwisseling sloeg een agressieve kanker toe, de artsen stonden machteloos.

Een van laatste activiteiten waar peter aan heeft meegewerkt was de organisatie van de Limburgtour op 22 maart 2020. Deze rit is geannuleerd i.v.m. het Corona virus.

Peter leefde helemaal voor de VKV en zijn rode P1800S in het bijzonder. In deze bijzondere en onwerkelijke tijd is besloten om een defilé voor hem te regelen, de deelnemers hebben zich keurig aan de sociale richtlijnen gehouden, velen zijn hun auto niet uit geweest. Ruim dertig oldtimers waaronder een stuk of zes P1800’s reden luid toeterend en zwaaiend bij Peter door de straat als afscheidsgroeten en eerbetoon aan een enthousiast Volvo man.
Hieronder de reactie van Peter:

Wat een dag, wat een dag, wat een dag!

Jullie hebben mij gisteren de dag van mijn leven bezorgd, met jullie stoet van Volvo-klassiekers. Ik ben iedere die van heinde en verre is gekomen om mij deze laatste groet te geven zeer dankbaar. Ook voor alle mooie tekeningen, ❤jes en spreuken op de zijkanten van de ramen.Limburgtour Regio-Zuid 31-03-2019

Verslag van de Limburgtour 31 maart 2019

De route beschrijving van deze rit is beschikbaar bij de documentatie. Routebeschrijving

De start van de route was deze keer in het plaatsje Grathem.

Wij waren mooi op tijd in café zaal Geraats en met ons nog vele andere Volvo enthousiastelingen, er was een goede opkomst!

Het weer was goed, droog en een zonnetje, prima voor onze rit.

Terwijl we konden genieten van een lekker stukje Limburgse vla en koffie hield Han Misdom zijn welkomstwoordje. Hij vertelde ons de op agenda staande activiteiten en nam de route met ons door. Er was een kleine aanpassing gedaan vanwege de Venloop die ook deze dag gehouden werd. Zodat niet een van ons met zijn oldtimer tussen de lopers terecht zou komen!

Maar zo rond half twaalf werd het dan toch tijd om van start te gaan. Mooi was het om te zien hoeveel verschillende type Volvo`s aan de rit begonnen.

Wij rijden zelf in een Volvo PV 544, ofwel de Kattenrug.

Koningsrit 26-04-2014

Verslag Koningsrit 26-4-2014

resized P1200604Terwijl heel Nederland zich opmaakt voor Koningsdag besluit een select gezelschap deze dag te gebruiken om de gekte te ontvluchten. Behoudens een enkele verdwaalde Mercedes kenmerkt de groep zich door het gebruik van klassieke Volvo's. Het verzamelpunt is Maastricht, waar bij de vestiging van Volvo dealer Biermans ca. 80 personen verdeeld over zo'n 35 auto's samenkomen. Om toch nog iets van Koningsdag mee te krijgen wordt iedere auto voorzien van een Nederlands vlaggetje met bijbehorende lintjes (Elly bedankt!). Na een allerhartelijkste ontvangst van de heer Biermans en een welkomstwoord van regio-coördinator Han Misdom gaat de groep rond 10 uur van start.

Foto's Grenslandrit Boxmeer 18-06-2011

http://www.mijnalbum.nl/Diashow-XW7S68HX">

_MG_0448

Foto's toerrit en barbeque Eersel 5 september 2009

GroteFoto-3LHDGCX4

Over de vereniging

Social

  • Facebook
  • Flickr
  • YouTube

De VolvoKV is lid van

FEHAC
KNAC
NCAD
Fehac
KNAC
NCAD