De Volvo Vlog

In de Vlog praten en kijken we naar oude Volvo’s, en alles wat daarbij hoort. Maar aangezien wij het leuker vinden om u en uw klassieke Volvo live te zien, zijn we gestopt met de uitzendingen. De Volvo Vlog was een initiatief van de Regio Zuid, en u kan alle uitzendingen nog op YouTube bekijken.

Het doel van de Volvo Vlog is een interessant programma over onze Volvo-hobby dat voor iedereen leuk is, dus kijk vooral samen met uw partner en/of gezinsleden. Vaste onderwerpen in de programma’s zijn:

 • HANdig gereedschap met tips van Han Misdom
 • De Vlotte Volvo Quiz
 • Ik en mijn Volvo
 • Een of meerdere interviews met Volvo liefhebber of (technisch) specialist

Het programma's duren ongeveer 1 uur.

Hoe werkt dit dan?

Klik op de linkjes hieronder. Zorg wel dat u uw geluid aan hebt staan. Helaas kunt u geen vragen meer stellen of aan de quiz meedoen.

Volvo vlog 11

De Volvo Vlog 11, thema “Made in Holland” op 8 maart 2022 20:00 uur

vlog11Nederlanders en Zweden, dat gaat vaak goed samen. Dat zien we ook in onze club terug. En Volvo heeft ook al een jarenlange relatie met Nederland: sinds de overname van DAF in 1975 worden er veel Volvo’s in Nederland geproduceerd. Maar ook daarvoor al werden van 1958 tot 1962 door Beijnes (Niham) in Beverwijk totaal 1044 stuks PV544 en P121 geassembleerd. Deze (laatste) uitzending gaat vooral over de Volvo’s die sinds 1975 in Nederland door Volvo werden ontworpen en gemaakt.

De volgende gasten komen in deze uitzending aan het woord:

 • Jan Venema over het Volvo Documentatie Informatie Centrum en de erfenis van het DAF museum;
 • Niene Boeijen met haar Volvo 343 met bijpassende Hollandse TravelSleeper;
 • Jos Kroon, heeft aan de wieg gestaan van de 480 en V40 bij Volvo Car in Nederland;
 • Han Misdom met “HANdige tips” voor je klassieker.

Regelmatige kijkers kennen onze vaste onderdelen met de Vlotte Volvo Quiz, Volvo’s in het (sociale) nieuws, en de Q&A. We sluiten de uitzending af met plaatjes van mooie Volvo’s van Nederlandse bodem!

Kijk ook LIVE naar de uitzending op YouTube via onderstaande link:

De Volvo Vlog 11, met thema “Made in Holland” op dinsdag 8 maart 2022, aanvang 20.00 uur

Volvo vlog 10

De Volvo Vlog 10, thema “Schade Special” op 8 februari 2022 20:00 uur

Een nachtmerrie voor iedere eigenaar van een klassieker: schade aan je geliefde oldtimer! Maar daarom ook een belangrijk onderwerp: vlog10wat doe je als je pech hebt en je klassieke Volvo schade oploopt? Hopelijk is het dan niet je eigen schuld, maar toch, een ongeluk zit soms in een klein hoekje (of bochtje). En daar kunnen onze gasten over meepraten. En als het dan een keer tegenzit, wil je wel graag dat je weer snel met je Volvo de weg op kan, en liefst met niet al teveel kosten!

De volgende gasten komen in deze uitzending aan het woord:

 • Peter Hanot over zijn ongeluk met de PV544;
 • Dries Bakkenes over schade afhandeling, en wat als je geen taxatierapport hebt?
 • Lars Rengersen over zijn schade aan zijn Voltvo Combi;
 • Han Misdom met “HANdige tips” om schade te voorkomen.

Regelmatige kijkers kennen onze vaste onderdelen met de Vlotte Volvo Quiz, Volvo’s in het (sociale) nieuws, en de Q&A. We sluiten de uitzending weer af met plaatjes van mooie en minder mooie Volvo’s.

Kijk ook LIVE naar de uitzending op YouTube via onderstaande link:

De Volvo Vlog 10, met thema “Internationaal” op dinsdag 8 februari 2022, aanvang 20.00 uur

Volvo vlog 9

De Volvo Vlog 9, thema “Internationaal” op 11 januari 2022 20:00 uur

We gaan internationaal, want klassieke Volvo’s vindt je overal ter wereld! Een uur is eigenlijk te kort voor zo’n groot onderwerp. We hebben daarom keuzes moeten maken, vlog7maar dat is niet erg. Het is leuk om te horen en zien wat onze zusterorganisaties allemaal organiseren met en voor de klassieke Volvo’s. De volgende gasten komen in deze uitzending aan het woord:
 • Ivo Jennes uit België van de Volvo Classic Club Belgium;
 • Erik Endre uit Noorwegen van de Noorse Amazon Club en de Classic Volvo Club;
 • Deon van Loggerenberg van de Volvo Owners Club van Zuid-Afrika.
Regelmatige kijkers kennen onze vaste onderdelen met de Vlotte Volvo Quiz en “HANdig gereedschap”. We sluiten de uitzending weer af met Volvo’s in het (sociale) nieuws, een Q&A, en de mooiste foto’s van Volvo’s in het buitenland!

Kijk ook LIVE naar de uitzending op YouTube via onderstaande link:

De Volvo Vlog 9, met thema “Internationaal” op dinsdag 11 januari 2022, aanvang 20.00 uur

Volvo vlog 8

De Volvo Vlog 8, thema “Volvovrouwen” op 14 december 2021 20:00 uur

In deze uitzending doet de redactie een stapje opzij, want deze uitzending is geheel door en voor vrouwen die een liefde voor Volvo koesteren. De presentatie is in handen van Eerke en Femke en zij nemen je mee in de wereld van Daisy, Evelien en Sandra. Echte Volvomeiden (of moet ik zeggen Volvovrouwen?) die over hun passie vertellen. vlog7Femke bezoekt Daisy in haar hobbygarage en zij vertelt over haar werk aan haar Duett en aan haar andere klassiekers. Evelien laat zien hoe ze de stoffering van een auto interieur professioneel vernieuwd en hoe ze samen met haar vader de restauratie van haar 245 aanpakt. Sandra is gewoon vergroeid met de Volvo Klassieker Vereniging en heeft heel veel ervaring met sleutelen aan Volvo’s.

Uiteraard hebben we weer een Vlotte Volvo Quiz en laat Elly (i.p.v. Han) in de vaste rubriek “HANdig gereedschap” zien hoe je op de juiste wijze met gereedschap om moet gaan. We sluiten de uitzending wederom af met Volvo’s in het (sociale) nieuws, een Q&A, en de mooiste foto’s met vrouwen en Volvo’s.

Kijk ook LIVE naar de uitzending op YouTube via onderstaande link:

De Volvo Vlog 8, met thema “Volvovrouwen” op dinsdag 14 december 2021, aanvang 20.00 uur

Volvo vlog 7

De Volvo Vlog 7, thema “After Party 50 jaar VKV” op 9 nov. 2021 20:00 uur

Hoe kan het ook anders: de volgende Volvo Vlog gaat over het 50-jarig jubileum van onze vereniging.

In deze uitzending gaan we nog één keer terugkijken naar het grote feest in het Nationaal Militair Museum te Soesterberg. Dus als je het 50-jarig jubileumfeest gemist hebt, is dit je kans om te kijken naar al het Volvo-moois dat daar stond opgesteld! Want wat was het mooi, ruim 600 Volvo’s stonden te shinen in de zon voor het imposante museumgebouw. Het leek wel of iedereen zijn/haar Volvo speciaal voor deze gelegenheid in de was had gezet. Robin heeft een heel mooie film hierover gemaakt, inclusief interviews met enkele bezoekers.

vlog7En natuurlijk werd de hoofdprijs, een Volvo Amazon uit 1970, gewonnen! Deze mooie blauwe klassieker is inmiddels overgedragen aan de gelukkige. In deze uitzending gaan we in gesprek met zowel de vorige als de nieuwe eigenaar. Beiden hebben hun medewerking toegezegd, zodat we meer te weten komen over zowel de historie als ook over de toekomst van deze Amazon.

Er komt uiteraard heel veel kijken bij het organiseren van zo’n groot jubileumfeest. De jubileumcommissie heeft er vast veel werk aan gehad. Marc Harleman komt hierover vertellen, wat er zoal bij komt kijken en tegen welke uitdagingen ze aan zijn gelopen.
Uiteraard hebben we weer een quiz en laat Han in zijn vaste rubriek “HANdig gereedschap” zien hoe hij oude bobine’s aan het testen is met een antieke meetkast.

Alle onderwerpen in het programma:
• Filmimpressie met mooie beelden en interviews van het jubileumfeest in het Nationaal Militair Museum, gemaakt door Robin;
• In gesprek met de vorige én de nieuwe eigenaar van de jubileum Hoofdprijs, de 1970 Volvo Amazon;
• Interview met Marc Harleman over de organisatie van het jubileumfeest;
• Han Misdom, met HANdig gereedschap en andere tips;
• Klassieke Volvo’s op sociale media en in het nieuws;
• Vaste rubrieken met de Vlotte Volvo Quiz, de mooiste foto’s en vragen van kijkers.


Kijk ook LIVE naar de uitzending op YouTube via onderstaande link:

De Volvo Vlog 7, met thema “After Party 50 jaar VKV” op dinsdag 9 november 2021, aanvang 20.00 uur

Over de vereniging

Social

 • Facebook
 • Flickr
 • YouTube

De VolvoKV is lid van

FEHAC
KNAC
NCAD
Fehac
KNAC
NCAD