Spelregels VKO

De vrijwilligers van de Volvo Klassieker Onderdelenshop zetten zich in voor een snelle afhandeling van uw bestelling. Bestellingen worden alleen tijdens de openingstijden van de shop verwerkt. Voorradige artikelen kunt u binnen één week ontvangen. Indien bepaalde artikelen niet op voorraad zijn, zal contact met u worden opgenomen om u nader te informeren over de te verwachten levertijden. Alle bestellingen worden via een pakketdienst verstuurd. De prijzen op de website en in het magazine zijn onder voorbehoud van kennelijke typ-, schrijf- en drukfouten. 


Wilt u goede nota nemen van het onderstaande:
 • De op dit bestelformulier genoemde prijzen kunnen in beperkte mate afwijken van de prijzen die u in rekening worden gebracht
 • De onderdelenshop maakt gebruik van pakketdiensten.
 • Bestelde onderdelen kunnen worden geretourneerd mits onbeschadigd en in de originele verpakking.
 • Prijzen zijn onder voorbehoud van kennelijke druk-, zet- of typefouten
Bij de Volvo Klassieker Onderdelenshop betaal je op factuurbasis. De factuur wordt per e-mail verstuurd op het moment dat het pakket wordt klaargemaakt voor verzending. Uw e-mail uit de ledenadministratie wordt gebruikt voor deze factuur. Houd uw e-mail na de bestelling dus goed in de gaten! U wordt verzocht om het verschuldigde bedrag binnen 14 dagen over te maken op IBAN: 
NL92 RABO 0112 60 59 90 t.n.v. Volvo Klassieker Onderdelenshop
Voor een snelle afhandeling van uw betaling verzoeken wij uw lidnummer en daarna factuurnummer in de omschrijving van de betaling te plaatsen.


Garantie

Wij hanteren standaard een garantietermijn van 1 jaar.

Wij geven geen garantie op:
 • Verkeerd gemonteerde onderdelen
 • Slijtage onderdelen
 • Elektrische onderdelen welke door kortsluiting defect zijn (schakelaars, meters, ontstekingen, startmotoren, dynamo’s enz)
 • Gebruikte onderdelen

Bedenktijd


Het kan wel eens voorkomen dat u een bestelling retour wilt sturen. Wellicht omdat het product toch niet bevalt of misschien is er een andere reden is waarom u de bestelling toch niet zou willen hebben. Wat de reden ook is, u heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren.

U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief de verzendkosten gecrediteerd. De kosten voor retour sturen zijn voor eigen rekening. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren in de originele staat en verpakking aan de ons geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na ontvangst van uw retour terugstorten mits het product in goede orde retour ontvangen is.

Mocht het product beschadigd of de verpakking meer beschadigd zijn dan nodig is om het product te bekijken, dan kunnen we deze waardevermindering van het product aan u doorberekenen. Behandel het product dus met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retour goed verpakt is. Retourzendingen zijn op eigen risico van de klant en wij kunnen dan ook niet aansprakelijk worden gesteld voor de eventuele schade aan het product welke is veroorzaakt tijdens het retour sturen.

U heeft geen bedenktijd in de volgende gevallen?
 • Bij producten die op bestelling zijn geleverd of die op maat zijn gemaakt;
 • Bij geopende verpakkingen van vloeistoffen, waaronder smeermiddelen;
 • Bij verzegelde producten. Wanneer de verzegeling is verbroken, vervalt uw bedenktijd;
 • Bij producten welke gemonteerd en/of gebruikt zijn geweest;
 • Bij losse losse onderdelen uit een kit/set. U heeft alleen bedenktijd bij een complete kit/set.

Juridische algemene voorwaarden die van toepassing zijn

U kunt al uw consumentenrechten lezen in onze algemene voorwaarden VKO die u accepteert bij het plaatsen van een bestelling.

Voor de procedure rond retour zendingen zie: Retourneren

Alvast succes met uw reparatie c.q. restauratie!
De Volvo Klassieker Onderdelenshop B.V.