50 jarig jubileum Volvo Klassieker Vereniging

Na een zeer vreemd jubileumjaar gaan we dan toch op 10 oktober ons 50 jarig jubileum vieren, de jubileumcommissie denkt een mooi programma voor u gemaakt te hebben. 
In de loop van de ochtend vertrekt u vanuit uw regio met een door uw regio georganiseerde Sterrit en komt u tussen 13.30 en 14.00 aan bij het Nationaal Militair Museum in Soesterberg. Daar kunt u uw klassieke Volvo op type parkeren op de voor ons speciaal gecreëerde parkeerplaats.

Technische Commissie VKV uitgebreid

TC uitgebreid

Het team van de technische commissie van de VKV is uitgebreid met maar liefst 4 nieuwe leden, waardoor onder andere een betere landelijke dekking is ontstaan. Het totaal aantal TC-ers komt nu op 16 leden.

De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de werving en het inwerken van de nieuwe techneuten en dat heeft ondertussen geleid dat de mannen officieel met ingang van 01 juni zelfstandig kunnen werken. In het laatst verschenen Volvo Klassieker Magazine (nr. 84) treft u de namen, adressen en telefoonnummers aan van alle huidige beschikbare leden van de technische commissie.

Ik wil de nieuwe leden graag even aan u voorstellen:

In de regio Noord is dat Peter Brak uit Eelde. Peter is geen onbekende binnen de Volvo Klassieker Vereniging. Hij zorgt voor de activiteiten in zijn regio en is dus nu ook beschikbaar als TC-er. Zijn specialiteit is de Volvo 200 serie.

Erg blij zijn we ook met de komst van Rob Straatman uit Lienden. Rob is al jarenlang actief lid van de VKV en is ook regelmatig te vinden in het VKO in Elshout en zal nu als TC-er met name in de regio midden assisteren. Zijn specialiteit is de Amazon Combi.

Als 3e clublid mogen wij Jan Arts uit het Brabantse Uden verwelkomen. Jan zal als TC-er met name werkzaam zijn in de regio Oost-Brabant en Nijmegen. Ook Jan is werkzaam in het VKO en zorgt onder andere voor het fotograferen van de onderdelen in de webshop. Zijn specialiteiten liggen bij de Amazon en de Volvo 240 serie.

In de regio Noordwest hebben we het genoegen om Leo Staats, woonachtig in Haarlem als TC-er te verwelkomen. Zijn laag lidnummer verraadt al een lang lidmaatschap van de VKV en zo is het ook. Zijn specialiteiten liggen bij de Duett en de Katterug.

De nieuwe TC-ers worden veel succes en vooral veel plezier gewenst in hun nieuwe functie.

Dick Scholing, voorzitter Technische Commissie.

Volvo Klassieker Beurs 2021

Door wat positieve berichten rondom Corona was het VKB team al weer voorzichtig begonnen met de voorbereidingen voor de 29e Volvo Klassieker Beurs in het Autotron, die wederom in het laatste weekeinde van september zou gaan plaatsvinden (25 en 26 september 2021).

De crisis ten gevolge van het Corona Covid-19 virus heeft ons allen al ruim een jaar in zijn greep. Het inenten verloopt maar traag en het aantal besmettingen loopt op het moment van schrijven weer gestaag op. In deze periode mogen nog steeds geen bijeenkomsten van welke aard dan ook georganiseerd worden en al zeker geen evenement dat ruim 4000 bezoekers trekt.

Het bestuur van de Volvo Klassieker Beurs heeft na een zorgvuldige afweging, helaas wederom moeten besluiten de beurs in 2021 niet door te laten gaan.
 
De eerstvolgende beurs zal plaatsvinden in het laatste weekeinde van september 2022, het thema blijft gelijk: “VOLVO’S IN DE MEDIA”
 
We wensen iedereen veel sterkte in deze moeilijke tijden en houden u op de hoogte via het VKM, maar zeker ook via onze website www.volvobeurs.nl.
 
Graag zien we U in 2022 weer terug als bezoeker of als deelnemer op de grootste Volvo klassieker beurs van Europa in het Autotron in Rosmalen! Dan maken we er samen weer een onvergetelijke beurs van.

Techniek mail

techniekmailDoor de Technische Commissie is een nieuwsbrief opgesteld die alle aspecten bespreekt die komen kijken bij het preparen van je auto voor deelname aan een lange reis.

Allerlei aspekten komen aan de orde zoals rubbers, ruitewissers, onderzijde auto, achteras, remmen, vooras, aandrijving, motor, ontsteking, etc. etc.

Wellicht dat u niet meegaat met een lange reis, maar toch zeer interessant ook voor korte ritjes in de buurt.

De mail is in te zien bij Documentatie - Technische Commissie of door op afbeelding hiernaast te klikken.

In de documentaties van de Technische Commissie zijn recent nog een aantal interessante documenten toegevoegd.

FEHAC nieuwsbrief december 2020

FEHAC-nieuwsbrief december 2020


Op de eerste plaats de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar. Ik hoop dat u kunt terugkijken op fijne kerstdagen. In normale tijden zouden we elkaar straks op de jaarlijkse oldtimerbeurs Interclassics Maastricht weer ontmoeten. Maar helaas is alles nog steeds anders.Het is nog niet te voorspellen wanneer we weer een beetje naar normaal gaan. Voorlopig maken we er het beste van. En dat lukt heel behoorlijk. Zo hebben wij afgelopen 27 november ons congres “Oldtimers op weg naar morgen” georganiseerd. Mocht u dit gemist hebben, dan is het terug te zien op onze website. We hadden een mooi en breed pallet aan sprekers. De reacties waren erg goed.

Sindsdien zitten we niet stil. Er wordt hard doorgewerkt aan het Nationaal Register Mobiel Erfgoed. Daarnaast blijven we er waakzaam op dat het overheidsbeleid op verschillende vlakken zich ontwikkelt met aandacht voor ons erfgoed. De inrichting van milieuzones in Den Haag vroeg recent nog onze aandacht. Zonder onze bijdrage was dat zeker verkeerd gegaan. We moeten op dit thema zeer waakzaam blijven. We steunen absoluut de klimaatdoelstellingen. Maar dan wel met respect en zorg voor ons erfgoed.

Kortom, er ligt genoeg werk op ons bordje. En dat is goed. Ik hoop dat we elkaar snel weer kunnen ontmoeten. In elk geval spreek ik de wens uit op een mooi 2021.

Stefan Hulman,
voorzitter FEHAC

Stefan Hulman Klein

 

 

 

 

FEHACtiviteiten
Het december 2020 nummer van het halfjaarlijkse FEHAC-magazine FEHACtiviteiten is weer verschenen. In dit dikste nummer ooit is de helft ingeruimd voor een verslag van het FEHAC-congres Oldtimers op weg naar morgen dat eind november rond het Louwman Museum plaatsvond. Download hier deze versie

01f2618 w453 fehacawc

 

 

 

 

 

Oorspronkelijk Nederlands kenteken terugvragen
Wat is mooier om het oorspronkelijke Nederlandse kenteken na restauratie weer op het voertuig te kunnen schroeven? De RDW heeft samen met de FEHAC de voorwaarden op een rijtje gezet, wanneer een oorspronkelijk kenteken opnieuw uitgegeven kan worden. Lees verder

thumbnail IMG 5740
50+ APK-vrijstelling: minder werk voor keurmeesters

De FEHAC heeft becijferd dat de invoering van de 50+ APK inhoudt dat jaarlijks 21.500 voertuigen minder gekeurd hoeven te worden. Met 25.000 keurmeesters betekent dat minder dan één gemiste APK-keuring voor een oldtimer. BNR Nieuwsradio meldde in een uitzending dat het om 84.000 auto’s gaat die vrijgesteld zijn van de APK. Lees verder

thumbnail image1
Column oldtimerbladen Herman Steendam

De decembercolumn van Herman Steendam in de oldtimerbladen gaat dit keer over het benzineadvies van de FEHAC. Het komt neer op: tank in oldtimers altijd alleen maar 98 ethanolvrije premium benzine. Klik hier voor de column

Social

  • Facebook
  • Flickr
  • YouTube

De VolvoKV is lid van

  • Fehac
  • KNAC
  • NCAD