Nieuwjaarsreceptie 2024

Het bestuur nodigt u graag uit op zondag 7 januari 2024 voor de nieuwjaarsreceptie bij Huis van Hilde in Castricum. De receptie is weer een goed moment om samen het nieuwe jaar in te luiden, onder het genot van een hapje en een drankje starten we met een nieuw verenigingsjaar.

Regio Noord-West zal een presentatie geven over het landelijk kampeerweekend wat tijdens het Hemelvaartweekend plaats zal vinden.

Vanaf 14.00 bent u van harte welkom, het programma ziet er als volgt uit:
U wordt ontvangen met koffie/ thee en iets lekkers
Toespraak van de voorzitter
Presentatie Regio Noord-West, Landelijk kampeerweekend
Verloting cadeaubonnen landelijke ritten
17:00 uur einde receptie.

Er zal fris, bier en wijn geserveerd worden en er zal iets hartigs te eten zijn. Er is een lift aanwezig in het gebouw. Honden zijn helaas niet toegestaan. Er is voldoende parkeergelegenheid en parkeren is gratis.
Wilt u liever niet met uw klassieke Volvo op de winterse wegen, Huis van Hilde ligt aan de achterzijde van NS station Castricum, vanaf het station staat u direct voor het museum.

Voor de liefhebbers is er een mogelijkheid om vooraf, op eigen gelegenheid en kosten, een bezoek te brengen aan het archeologiemuseum. Dit kost €8,50 per persoon (prijzen van 2023), maar de museumjaarkaart geeft gratis entree. Er is ook een mogelijkheid tot een wandeling van 3 km, deze is te verkrijgen bij de receptie. Meer informatie vindt u op de website: www.huisvanhilde.nl

Adres:
Westerplein 6
1901 NA Castricum


Wij hopen u te mogen begroeten op 7 januari!
Met vriendelijke groet,
Bestuur Volvo Klassieker Vereniging

(Foto en Volvo: Rene en Sandra Brandt)

Het aanzien van 1998

Onze vereniging staat open voor bezitters van Volvo’s van 25 jaar en ouder. Ieder jaar komt er dus een groep Volvo’s bij. Dit jaar mogen de jonkies uit 1998 zich melden.
Volvo pakte in 1998 uit met de introductie van de gloednieuwe S80 sedan.
Het nieuwe vlaggenschip van Volvo had veel nieuwigheden in zich: een nieuw ontwikkeld platform, gordijnairbags, WHIPS (Whiplash Protection System), een dwars geplaatste zescilindermotor, een ingebouwde mobiele telefoon en geavanceerde IT-technologie. De S80 is bovendien de eerste auto met een milieucertificaat. Het design bouwde voort op de ECC conceptcar. Sommigen dachten dat de nieuwe Volvo-look een eendagsvlieg zou zijn, maar de S80 bleek een voorbode van meer modellen die
zouden volgen. De ontvangst is lovend, in het eerste jaar worden er al meer dan 21.000 exemplaren van de in Torslanda geproduceerde auto verkocht.
Een andere nieuweling is de C70 Convertible. Voor het eerst sinds het voortijdig gestopte project met de P1900 in 1956 had Volvo weer een cabrio in het aanbod, en een hele fraaie ook. De S40 en V40 blijven heel goed verkopen. Dat is goed nieuws voor de NedCar-fabriek in Born: de productie wordt daar flink opgevoerd. Er komen ook nieuwe motoren voor de S40/V40. De 1.8i met directe benzine-injectie zorgt voor
goede prestaties en een laag verbruik. Op de Autosalon van Parijs laat Volvo
nog meer moois zien. Het geavanceerde All Wheel Drive (AWD) systeem dat afhankelijk van de weeromstandigheden automatisch voor- en achterwielen
aandrijft wordt behalve in estate V70 ook in de S70 gemonteerd.
Aan het leven van de 900-serie komt definitief een eind, net als aan de assemblagefabriek in Halifax, Canada. Er zijn dan 667.000 exemplaren in deze serie gebouwd. Daarmee kwam een einde aan het tijdperk van achterwielaangedreven Volvo’s.1998 had kortom veel te bieden op Volvo-gebied, aanwinsten voor het bestand van onze VKV!
Tekst: Jeroen Mekenkamp
Bronnen: volvocars.com, wikipedia.org

Tulpenroute 2023

Zondag 23 april 2023 organiseert Regio West de landelijke rit: De Tulpenroute. Deze start in Lisse waar deze ook weer eindigt. Het is mogelijk om de rit af te sluiten met een buffet maar u kunt er ook voor kiezen om alleen de rit te rijden. Meer informatie en de mogelijkheid tot inschrijven vindt u in de agenda. Voor inschrijven, eerst even inloggen.

Taxatie

Alle leden van de Volvo Klassieker Verenging kunnen hun klassieke Volvo laten taxeren. Deze taxaties zijn niet alleen van belang voor de casco-verzekering maar ook om sterker te staan bij claims als gevolg van schade, veroorzaakt door derden aan uw geliefde klassieker. Afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij hebben deze rapporten een geldigheid van 2 of 3 jaar. De taxatierapporten voldoen aan de eisen van de FEHAC, de landelijke koepelorganisatie van oldtimerverenigingen, en worden geaccepteerd door alle verzekeringsmaatschappijen die oldtimers verzekeren.
Een clubtaxatie kost 20 euro, na afloop van de taxatie ontvangt u een waardebon van 20 euro, die verzilverd kan worden in het VKO. Maak een afspraak maken bij een van de leden van de Technische Commissie. Een lijst van deze leden vindt u op deze website: leden Technische Commissie

Vrijwaringsverklaring

Deelnemers aan een activiteit van de VKV zijn zich bewust van het feit dat deelname aan deze activiteit zowel voor hen als voor derden, alsmede voor hun goederen en/of goederen van derden, risico’s inhouden. Geleden schade zoals materiële schade, letselschade, bedrijfsschade ten gevolge van bovengenoemde activiteit is voor eigen verantwoording en rekening. De VKV en/of de organisatoren van de activiteit aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor enige schade die de deelnemers lijden ten gevolge van de deelname aan deze activiteit. De VKV noch de organisatoren van de activiteit kunnen aansprakelijk worden gehouden voor enige door hem of haar geleden schade, zowel materieel als ook immaterieel, letselschade hierbij inbegrepen. Degene die deelneemt met een auto aan deze activiteit van de VKV wordt geacht hiermee de voorwaarden en bepalingen van deze vrijwaringsverklaring te kennen en te accepteren.

Foto's en ander beeldmateriaal van dit evenement kunnen worden gepubliceerd in ons clubblad, op onze website en social media. Personen en/of voertuigen kunnen daarbij herkenbaar in beeld komen.

Na afloop van het evenement zullen de inschrijfgegevens gewist worden.

Social

  • Facebook
  • Flickr
  • YouTube

De VolvoKV is lid van

  • Fehac
  • KNAC
  • NCAD