Limburgtour 2024

Op 6 april organiseert Regio Zuid de Limburgtour, deze landelijke rit  rouleert elk jaar van Noord – Midden – Zuid-Limburg.
Door technische problemen is het aanmelden even niet mogelijk.

Elk deel van deze provincie heeft zijn eigen charme. Dit jaar start de rit in het zuiden van Limburg in het plaatsje Vijlen, het hoogstgelegen dorp van Nederland.
De rit voert ons door het Zuid-Limburgse heuvellandschap, een deel van Duitsland en het Belgische “Land van Herve”.
Omdat er veel te zien is onderweg is begint de rit om 10.30 nadat u bent ontvangen met een koffie/thee en Limburgse vlaai.

De hoogtepunten van de Limburgtour 2024 zijn:
1. Het Drielandenpunt (letterlijk het hoog(s)te punt van Nederland)
2. Het plaatsje Limbourg, afgezien van onze klassiekers waant u zich hier in de Middeleeuwen
3. Het stuwmeer Lac la Gilleppe
4. Fort de Battice, speciaal gebouwd voor de verdediging van de stad Luik
5. Abdij van Val-Dieu, beroemd vanwege de speciale biertjes en de heerlijke kaas
6. De Amerikaanse militaire begraafplaats Henri-Chapelle

De finish van de Limburgtour is wederom het dorp Vijlen waar de dag afgesloten wordt met een buffet. Uiteraard bestaat ook de mogelijkheid om alleen de rit te rijden.

Wegens enorme belangstelling is de rit al volgeboekt. Bij inschrijving komt u automatisch op de wachtlijst.

Tulpenrit 2024

De Tulpenrit is de landelijke rit door de bloeiende bloembollenstreek georganiseerd door Regio West. 
De route gaat grotendeels over (soms smalle) binnenwegen en voert ons langs de vele bollenvelden en de veel mooie plekjes in de Bollenstreek.
Het is geen puzzelrit; u krijgt dus geen opdrachten. U kunt gewoon genieten van de bloeiende bloembollenvelden en volop de gelegenheid om foto's te maken. 
Start en finish is bij Landgoed Golfbaan Tespelduyn, Tespellaan 53, Noordwijkerhout.
Ontvangst is met koffie/thee en iets lekkers na afloop is er een borrel. Daarnaast is er een optie om af te sluiten met een buffet.

Meer informatie en de mogelijkheid tot inschrijven (eerst even inloggen) vindt u in de agenda

VÅRFÄRD 2024

Dé voorjaars-puzzelrit met een ervaren Volvo voor het hele gezin vindt plaats op zondag 14 april 2024. 

Ook dit jaar is er weer de VÅRFÄRD (vrij vertaald voorjaarsrit), ditmaal door samenwerking van de VKV, het 480 register en het 240-260 Register. Het is de 27e keer dat de Volvo Varfard wordt georganiseerd welke is bedoeld voor alle klassieke Volvo’s tot en met de V70 classic. Alle overige automerken zijn niet toegestaan. De Varfard kent geen evenementenregeling, het is dus niet mogelijk om met een geschorste Volvo deel te nemen. Nieuw dit jaar is dat we door een milieuzone komen: voor dieselauto’s geldt een omleidingsroute. Mocht u de keuze hebben dan raden wij u dringend aan met uw benzine / LPG auto in te schrijven.
 

Wat kunt u verwachten?

Om de traditie in ere te houden starten we in de plaats waar we de laatste keer zijn gefinisht: in Aalsmeer. U bent vanaf 10.00 uur van harte welkom bij the Beach in Aalsmeer, Oosteinderweg 247a, 1432 AT Aalsmeer. Er is voldoende parkeergelegenheid en de koffie staat voor u klaar.

Tussen 11.00 en 12.00 uur kunt u starten voor ongeveer 100 km Volvo rijplezier met onderweg een aantal uitdagende proeven. 
De finish is uiterlijk om 17.00 uur bij de eindlocatie waar de gemaakte foto’s voor u klaarliggen. Om 17:30 is de prijsuitreiking, aansluitend is er de mogelijkheid daar iets te eten, dat is echter niet bij de rit inbegrepen.
 
Het inschrijfgeld is € 12,50 per persoon, jeugd van 12 tot 18 betaald €6,- en kinderen tot 12 jaar doen gratis mee. U krijgt hiervoor een rallyschildje, koffie met iets lekkers, een foto van u onderweg met uw Volvo en een prijs als u de rit en de opdrachten als (één van) de beste(n) heeft vervuld.
Inschrijving vooraf is verplicht. Ga (na inloggen) door naar de agenda waar u op 14 april de Varfard vindt en u zich via de aanmeldknop kunt inschrijven.

Bent u (nog) geen (gast) lid van de VKV, dan gaat u naar inloggen -> nog geen account -> Gast -> u vult uw naam en e-mail adres in en kiest een wachtwoord; u krijgt inloggegevens. Daarmee kunt u inloggen en vervolgens via de agenda inschrijven. Bent u lid van het 480 register, dan kunt u daar inschrijven. 

De Varfard is bedoeld als gezinsrit, kinderen komen dan ook niets te kort.  Tot 12 jaar oud kunnen ook zij leuke prijzen winnen, er is voor elk kind een leuke prijs!

Wij hopen u te ontmoeten op zondag 14 april 2024.

De organisatie van de Varfard 2024.

VKO Waalwijk

Het zal wellicht bekend zijn dat het VKO midden in een verhuizing zit van Elshout naar Waalwijk. 

Na een periode van planning en voorbereiding vindt de verhuizing nu daadwerkelijk plaats.

Het VKO heeft ongeveer 11500 verschillende artikelnummers in voorraad. Voor sommige artikelen is slechts 1 artikel (of 0 voor artikelen op bestelling) maar voor sommige artikelen zijn dit meer dan 100 exemplaren (bevestigingsmaterialen). Het gemiddelde over de hele voorraad is 15 stuks. Dat het verhuizen van het magazijn een hele klus is zal duidelijk zijn. Hieronder een aantal foto's van de voortgang.

De voorbereiding

IMG 0086IMG 0088
Binnen de lijnen is een kast geplanned
PHOTO 2024 01 06 14 22 13PHOTO 2024 02 01 13 46 551IMG 0109IMG 0115

Het afbreken van de stellingen op de zolder in Elshout

PHOTO 2024 02 01 11 38 43PHOTO 2024 02 01 11 39 02
Het transport

Bestand 002

Verhuizen van een stellingkast

IMG 1368IMG 1369IMG 1369IMG 1372PHOTO 2024 02 02 10 01 11PHOTO 2024 02 01 16 51 291
Overzicht

IMG 0108PHOTO 2024 02 01 16 55 491Bestand 000IMG 0111IMG 0112

De Volvo Klassieker Vereniging op Facebook

De vereniging is erg actief op Facebook. Wij hebben een eigen Facebookgroep en daar komen alle activiteiten van de vereniging aan bod. Hoe deze activiteiten zijn geweest wordt op deze plek door leden gedeeld. Neem ook eens een kijkje! Maakt u foto's en/of filmpjes tijdens deze activiteit, deel deze in onze Facebookgroep. U kunt dit ook doen door de foto's te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Foto's van een goede kwaliteit maken kans op een plekje in ons VKM
Facebook vindt u via deze link 

Tot voor kort hadden we ook een Instagram account echter deze is door Meta uit de lucht gehaald, deze zou in strijd zijn met de richtlijnen. Welke richtlijnen weten wij helaas niet. Omdat dit de zoveelste blokkade is van onze sociale media door Meta ontbreekt nu de motivatie om een nieuwe Instagram account te starten. De Volvo Klassieker Vereniging is dus alleen nog maar te volgen op de sociale media middels onze Facebookgroep, die hier boven wordt genoemd. Houd deze met ons levendig door er foto's en filmpjes op te plaatsen!

Social

  • Facebook
  • Flickr
  • YouTube

De VolvoKV is lid van

FEHAC
KNAC
NCAD
Fehac
KNAC
NCAD