Omgeving

De Mortel
Zoals in veel Brabantse dorpen is in De Mortel de kerk beeldbepalend. In De Mortel is de kerk (uit 1904) gewijd aan de heilige Sint Antonius Abt. Centraal in het dorp staat een beeld van een varkenshouder, Grardje, met zijn beer: “De Berenleider”. Dit beeld, onthuld in 1981, is een van de vele creaties van de Gemertse kunstenaar Toon Grassens en een populair object voor rustende fietsers en fotografen. 

berenleider
De Mortel wordt omgeven door een agrarisch cultuurlandschap met bossen, akkers en beekdalen. Er zijn talrijke fiets- en wandelpaden. Het ‘Mortels ommetje’ is een fietsroute door het dorp en het buitengebied. In de bossen van De Mortel aan de Hemelsbleekweg staat een 128 meter hoge straalverbindingstoren van KPN. Dit is een echte blikvanger, waardoor vanuit de wijde omgeving te zien is waar De Mortel ligt.

Gemert
Vanaf het LKW kampeerterrein bent u in 10 minuten in het mooie dorpje Gemert.

Het centrum van Gemert bevat talloze winkels om uitgebreid te shoppen, vele horecagelegenheden om een heerlijk hapje te eten en prachtige hotspots om gewoon even lekker te genieten van de autentieke en historierijke omgeving. Kortom: Gemert centrum is dé plek voor een perfect dagje uit! 
Alle parkeerplekken in en rondom het centrum zijn gratis. Dit betekent dat een dagje Gemert nooit parkeerkosten met zich meebrengt. Let wel op dat bepaalde parkeerplekken een blauwe lijn hebben en dat u dus niet vergeet uw kaart te zetten.

gemert ridderplein

Aarle-Rixtel
Op 15 minuten afstand van het LKW kampeerterrein ligt het dorpje Aarle-Rixtel.

Aarle-Rixtel heeft talloze bezienswaardigheden, zowel in monumentaal als in landschappelijk opzicht. Daarnaast kent dit dorp een gevarieerd aanbod aan winkel(tje)s en een groot aantal horecagelegenheden met een rijk geschakeerd aanbod.

Voor de kinderen:
  • BillyBird Park Hemelrijk, op een 20 minuten afstand van het  LKW kampeerterrein. Het park heeft meerdere buitenspeelgebieden, een enorme binnenspeeltuin, een strandbad en grote attracties voor de echte avonturiers. (https://billybird.nl/)
  • De biggetjes wandeling is een leuke wandeltocht speciaal voor kinderen van ongeveer 3 tot 10 jaar. Deze wandeltocht is in Aarle-Rixtel. (http://www.hetbiggetjesbos.nl/
  • Gewoon lekker spelen bij Hullie in Uden. Voor de allerkleinsten spelen in de kleine ballenbak of het Hullie Hufke. Of voor de wat grotere kinderen lekker spelen in het klimparcours, buiten of op de outdoor lasergamebaan. Ongeveer 30 minuten van het LKW kampeerterrein (https://hullie.nl/)
  • Een dagje uit vol waterpret en ontspanning? Het subtropisch zwemparadijs op Vakantiepark Prinsenmeer heeft hier alle ingrediënten voor. Ongeveer 30 minuten van het LKW kampeerterrein. (https://www.dagjeprinsenmeer.nl/zwemparadijs)
biggetjes bos