Rit Regio Oost, samen met de MG Car Club op zondag 8 september 2013

Al enige tijd speelde Regio Oost met de gedachte om eens een rit te organiseren samen met een andere klassieke auto club. Want er gaat natuurlijk niets boven onze Volvo's maar het is ook wel eens leuk om andere auto's en mensen te ontmoeten. De uitnodiging van de MG Car Club werd dan ook in dank aanvaard en op 8 september 2013 was het zo ver. Een rit Volvo Klassieker Vereniging Regio Oost samen met de MG Car Club Regio Oost.

rit-met-MG-club-03Zondag 8 september 2013, het is nog vroeg in de morgen, de regen klettert tegen de ramen en we willen ons het liefst nog een keer omdraaien in ons behaaglijke bed. Maar nee, we gaan vandaag een rit rijden, samen met de MG Car Club. " Zijn dat niet vooral open sportwagens?", vragen wij ons af, "hoe gaan die dat doen met die regen?" We zullen het straks wel ontdekken. Deze keer wekken we onze 1800ES tot leven, die heeft toch wat betere ruitenwissers dan onze trouwe Kattenrug, en het is nog wel een eind rijden voor we aan het beginpunt staan van de rit. We moeten naar Hoge Hexel, we hebben er nog nooit van gehoord maar Google Maps brengt uitkomst. Het is ergens in de buurt van Almelo.


Als we na een uur van opspattende regen en monotoon vegende ruitenwissers eindelijk aankomen in Hoge Hexel zien we Erve Braakman, onze eindbestemming, al aangegeven. Op de parkeerplaats staan al veel Volvo's en slechts een enkele MGB. Zouden ze het af laten weten? Een bordje geeft aan dat we bij het aanpalende golfterrein in de kantine (mag je dat hier wel zo noemen?) moeten zijn. Binnen is het droog, warm en al behoorlijk druk. We begroeten onze al aanwezige Volvo-vrienden en melden ons bij de coördinator van deze rit, de voorzitter van de MG club. Op onze vraag hoe het nu zit met de geringe aanwezigheid van de MG's vertelt hij ons dat ze er wel zijn maar met gewone auto's. Want met een echte oude open MG is het in dit weer geen pretje. Maar....volgens buienradar moet het over een uurtje droog worden. We wachten af, en laven ons eerst maar eens aan een kop koffie en een heerlijke appelpunt met slagroom.


rit-met-MG-club-02Na een welkomstwoord en een uitleg over de rit, is het tijd om op pad te gaan. En inderdaad, het is droog! En er zijn ook wat meer MGB's bij gekomen. En inmiddels ook nog een Triumph TR4 van ons clublid Fred Kok. Enkele echte enthousiastelingen doen het dakje open en hullen zich in bontgevoerde jassen. Dan is het wel uit te houden.


De route voert ons door het heerlijk rustige boerenland, lekker toeren over slingerende boerenweggetjes. De routebeschrijving is erg duidelijk en gelukkig wordt ook steeds de straatnaam aangegeven zodat je bij twijfel meteen weet of je goed zit. Toch reageren we ergens net te laat en moeten even keren. Wat meteen de vraag van enkele clubleden oplevert of we het wel redden of maar niet liever achter ze aan rijden. Nee hoor, we redden het.
We rijden de nodige weggetjes met bijzondere namen, te veel om hier allemaal op te noemen, maar wat dacht u van "Piksenweg", "Saamsweg", "Loomsweg" of "De Schammelte"? Na enige tijd zien we in het landschap een bijzonder soort heuvel liggen. Daar rijden we even later naar toe, en het blijkt de Lemeler Berg te zijn. We waren er nog nooit geweest, maar het is natuurlijk wel een bekende naam. Bovenop stoppen we op de parkeerplaats en gaan eens kijken. Er loopt een pad naar het hoogste punt waar je een mooi uitzicht hebt op het omringende land. En we zien een grote stenen leeuw. Een bordje vertelt dat hier honderd jaar geleden al een leeuw is neergezet als herdenking van honderd jaar bestaan van Nederland (immers ontstaan in 1813 bij de bevrijding van ons land van de troepen van Napoleon). Nu, in 2013, dus bij het tweehonderd jarig bestaan, is de oude leeuw vervangen door een nieuwe. Zo leer je nog eens wat over de geschiedenis van ons land. Er gaat ook nog een voetpad, toepasselijk het Leeuwenpad geheten, en dat voert ons langs bloeiende heide en weer mooie uitzichten.


Na een koffie- en broodjes stop gaan we verder met onze rit. Weer mooie weggetjes, dit keer wat meer door afwisselend land met bomen en velden, en ook wat meer op-en-af. Volgens ons hebben we hier al eens met een Herfst Tinten Toertocht gereden. En dat klopt, we zien een uitzicht punt dat we herkennen, er staan al wat meer Volvo's. Ook hier een leuk uitzicht, en volgens enkele deelnemers kan je hier bij de boerderij heerlijke verse eieren halen, ook op zondag. We hebben er nog genoeg, maar anderen maken er gretig gebruik van.
rit-met-MG-club-01Verder op de rit kunnen we nog naar het Veenmuseum, maar dat hebben we ook al een keer gedaan met een HTTT, dus we rijden door naar de eindbestemming, wederom Erve Braakman in Hoge Hexel. De kantine is al weer gevuld, maar de meeste mensen zitten toch lekker buiten van het zonnetje te genieten. We blijven ook nog wat napraten en na een hapje bij de plaatselijke chinees gaan we weer naar huis. Voldaan en tevreden, het was een mooie rit met uiteindelijk ook nog mooi weer. Perfect georganiseerd. Hartelijk dank aan de MG Car Club, en zeker voor herhaling vatbaar!