Midsummer Event, Regio Oost 23 juni 2012

Midsummer-2012-01In Zweden is het gebruikelijk om het midden van de zomer te vieren met feesten, barbecues en dergelijke. Een goede reden voor ons Volvo liefhebbers om dit voorbeeld te volgen. Daarom heeft regio Oost op 23 juni 2012 het Midsummer Event georganiseerd.

Ons inmiddels 'vaste' team van uitzetters (o.a. Midsummer 2011, Snertrit) van Marc Harleman, John Krijgsman en Eddie Slootman heeft daartoe deze keer een toerrit door de Betuwe uitgezet, met als afsluiting een barbecue.
Deze keer hadden de weergoden hun boodschap beter begrepen dan bij de vorige editie; er waren stapelwolken voorspeld met daar tussen ruimte voor de zon. Gelukkig was de verhouding tussen zon en wolken duidelijk in ons voordeel, en die wolken... ach, die zorgden in de open ruimte van de Betuwe voor een prachtige achtergrond.

Midsummer-2012-07Met goede moed vertrokken we met onze klassieker richting Valburg met de bedoeling om nu eens lekker op tijd te zijn zodat we ook ruim de gelegenheid zouden hebben om met onze mede Volvoliefhebbers bij te praten, altijd een belangrijk onderdeel van dit soort evenementen. Helaas, het liep anders. Volgens de route aanduiding moesten we een afslag van de snelweg nemen, en dan richting Valburg. Alleen... bij die afslag stond nergens een bordje richting Valburg. Hadden we nu maar eerst eens goed op de kaart gekeken, dan was het wel duidelijk geworden, maar zo slim waren we niet geweest. Zouden we dan de verkeerde afslag genomen hebben, en kwam er nog een met wél de aanduiding Valburg?
Dan maar terug naar de snelweg, en wachten tot die afslag komt. Ach, u begrijpt het al, hij kwam niet. Dus na kilometers nutteloze snelweg, en zie daar dan maar weer eens af te komen om te keren, en telefoontjes naar het thuisfront met een Tom Tom, kwamen we uiteindelijk toch op de goede plaats aan, waar de Volvo vlag al weer fier wapperde. Anderhalf uur te laat, dat wel. Er stond al een lange rij Volvo's klaar om te vertrekken, en tijd om bij te praten was er niet meer. Maar toch... geheel in de stijl van onze regio werden we met open armen als het verloren schaap ontvangen, er werd alsnog koffie en heerlijk gebak voor ons geregeld, en we konden tenslotte keurig in de rij aansluiten. Hoeveel deelnemende auto's er waren hebben we helaas niet meer kunnen zien, maar het bleken er achteraf vijfentwintig te zijn.

Midsummer-2012-14De rit zelf voerde ons door het mooie, en nu ook zonnige, Betuwse landschap. Over mooie dijken met prachtig uitzicht op de rivier, over heerlijk rustige kronkelige boerenweggetjes met namen als "Remkettingweg", waar kom je zoiets nu nog tegen? Dan is toeren met je klassieker toch een genot! We passeerden allerhande kleine dorpjes waar we de namen nog nooit van hadden gehoord, vaak met het karakteristieke model kerk, en anders wel met een molen. De namen "kerkstraat" en "molenstraat" zijn we dan ook een aantal keren op de routebeschrijving tegen gekomen.
Uiteindelijk kwamen we bij het plaatsje Buren. Op de routebeschrijving was al aangegeven dat dit de moeite waard was om te bekijken. En dat was niets te veel gezegd. Een oud plaatsje dat al uit de tijd van Willem van Oranje een band met de Oranjes heeft. En nog voor een groot deel zijn oude karakter heeft bewaard. Op de parkeerplaats zagen we dan ook al de nodige klassieke Volvo's en bij het binnenlopen van het stadje kwamen we ook meteen vele bekenden tegen, genietend van ijs of koffie op het terras.
Na deze aangename tussenstop voerde de rit ons verder door het mooie landschap en wie van kersen hield, had ruim te kiezen want overal stonden stalletjes met kersen te koop.
Uiteindelijk kwamen we moe maar voldaan weer terug bij het beginpunt, Omnivents Watersport, waar uiteindelijk de barbecue zou plaatsvinden. Op dat moment vonden de weergoden het een goed idee om dat ene, voorspelde, buitje op ons los te laten. Gelukkig nu geen probleem, want het prima verzorgde buffet met barbecuevlees, salade en verdere garnering stond binnen. We hebben er uitgebreid van genoten en later weer buiten nog lang zitten napraten.
En tevreden en voldaan uiteindelijk weer naar huis, dit keer direct via de juiste route.
Marc, John , Eddie, en de 'onzichtbare' helpers op de achtergrond: hartelijk dank voor weer een perfect Midsummer Event.

Jon Noomen, regio Oost.

 

Midsummer-2012-02 Midsummer-2012-03 Midsummer-2012-04 Midsummer-2012-05 Midsummer-2012-06 Midsummer-2012-08 Midsummer-2012-09 Midsummer-2012-10 Midsummer-2012-11 Midsummer-2012-12 Midsummer-2012-13 Midsummer-2012-15

Meer foto's, klik hier