Herfsttintentourtocht VKV Regio Oost

18 Oktober 2009.

HTTT-2009-KV-01Inmiddels alweer de vijfde jaargang van deze activiteit die georganiseerd wordt door de Regio Oost en is bedoeld voor alle klassieke Volvo's in Nederland. De tourtocht vond plaats op 18 Oktober j.l.
Het evenement HTTT slaat aan. Wederom liefst 70 deelnemende auto's en 166 personen. Dat zegt toch wel iets. Reden om het beproefde concept, een relaxte dag voor allen waarbij volop van het Twentse landschap in herfstkleuren kan worden genoten, te handhaven. Daarnaast mogen we ook niet vergeten het stevige Twentse Stampottenbuffet aan het einde van de rit.HTTT-2009-AV-03Tussen 10 en 11 uur op deze prachtige zonnige zondag was het verzamelen in het Twentse dorpje Vasse bij Hotel Restaurant ‘Tante Sien". Op professionele wijze werden de auto's ontvangen en naar de speciaal gereserveerde parkeerplaats geleid, door vrijwillig aangewezen jeugd in gekleurde veiligheidshesjes.
De koffie stond toen al te dampen en de Twentse Krentewegge ging erin als krentewegge.... . Want zoals jullie weten is er maar 1 weg..... en da's de Krentenweg'...(H. Finkers)

HTTT-2009-AV-01Inschrijven, route afhalen en vervolgens op weg door het Twentsche landschap en
een gedeelte glooiend Duitsland pal over de grens. Naast de routebeschrijving werd er, vooral bedoeld voor de kinderen (en overig geïnteresseerden) wat te puzzelen en opdrachten meegegeven. Dit geeft doorgaans wat te doen voor de passagiers en draagt ertoe bij (eigen ervaring) dat de sfeer in de auto binnen aanvaardbare waardes blijft.

De route voerde dit keer eerst naar het Noord-Oostelijke deel van Twente, daar waar onze voorouders destijds de turven opstaken en vervolgens het landschap in cultuur brachten. De 1e stop was daarom ingelast bij het "Veenmuseum Vriezenveenseveld" aan de Paterswal in de gemeente Twenterand. Hier bestond de mogelijkheid om onder leiding van een gids de diverse plaggenhutten en andere zeer eenvoudige onderkomens van de veenbewoners uit die tijd te bekijken. Men kon ook op eigen gelegenheid het museum, zowel binnen als buiten bekijken. Rondwandelend of eventueel met het smalspoortreintje mee te rijden.


HTTT-2009-KV-04De 2e stop lag vervolgens bij de stuw in de Vecht tussen Marienberg en de buurtschap Diffelen. Na het beklimmen van de zg. Waterschapsheuvel verkreeg men een schitterend uitzicht over een gedeelte Vechtlandschap waarin de natuur onlangs in zijn oorspronkelijke vorm is hersteld. Bijzonder mooi was hier natuurlijk het uitzicht over de diverse Volvo's die af en aan kwamen rijden.HTTT-2009-AV-02De 3e stop was ingelast bij Gasthof "Zum Lonsberg" in de buurtschap Hesingen. Hier, in dit mooie glooiende landschap kon een 35 m hoge uitkijktoren worden beklommen en is er een speeltuin voor de kids. Vooral de uitzichttoren leverde spectaculaire beelden op van, her en der in de door herfstkleuren schitterende omgeving, rondrijdende klassieke Volvo's. Vanwege het prachtige weer met aangename temperatuur was het terras bomvol en de sfeer perfect.


Vervolgens voerde de tocht via smalle heuvelachtige weggetjes door Duitland richting "Naturdenkmal Grabhügelgruppe Neegenbarge/Gölenkamp". Een groepje grafheuvels in een mooi stukje natuur. Hier bestond als 4e stop de mogelijkheid om ook de benen even te strekken.HTTT-2009-KV-08Inmiddels was de melding binnengekomen dat "het centrum van Uelsen eruit lag". Door een soort braderie hier ter plekke was de aangegeven weg door het dorp Uelsen afgesloten. Gelukkig werd er door de deelnemers flexibel op gereageerd en kon men al dan niet met hulp van de lokale bevolking, de route verderop gewoon weer oppakken.

 

 

 

Teruggekeerd bij "Tante Sien" was er eerst ruim de gelegenheid om onder het genot van een drankje deze H.T.T.T. te evalueren en verder met elkaar bij te praten. Aangezien we het 1e Lustrum vierden, werden de negen deelnemers die inmiddels voor de 5e keer van de partij waren, voorzien van een echte medaille en het collectors item boek: "125 jaar Tante Sien".

Vervolgens werd aangevallen (door sommigen zelfs letterlijk) aan het in de tussentijd gereedgemaakte Stamppottenbuffet incl. toebehoren. Met de buik vol en (hopelijk) goede herinneringen aan ons Twentse Landschap getooid in sfeervolle herfstkleuren, werd de rit huiswaarts na zessen aangevangen, echter pas nadat een passende kleurrijke oorkonde was verstrekt.

Deelnemers en alle helpers bedankt !

Anja & Klaas Veneberg.
voor Regio Oost.

N.B. : Denk aan de foto's op ons webalbum:
httt.mijnalbums.nl