Oranje Klassiekerrit Velp 2003

Via een berichtje in de plaatselijke krant van Velp kwamen wij erachter dat er op Koninginnedag een rit voor klassiekers werd georganiseerd. Daar hadden we wel zin in en dus meldden wij ons aan. 's Avonds om 18.30 uur arriveerden wij, de familie Overbeek uit Velp en de familie Ruiter uit Doetinchem, bij kasteel Biljoen, waar de verzamelplaats was.

Daar stonden reeds auto's om van te likkebaarden: Citroen Traction Avants, een paar Fiats, een race Saab 96 (dacht ik), een prachtige Studebaker convertible uit Apeldoorn (die wij ruim twee weken geleden al tegenkwamen op de Posbank en toen overhaalden om ook mee te doen), oude en wat nieuwere Mercedessen (je mocht meedoen tot en met bouwjaar '83), een prachtige roze Cadillac met van die vleugels, één van de eerste Land Rovers, een Minerva, een oude brandweerauto, twee Corvette Stingrays, en natuurlijk ook Volvo's. Een P1800 S, een P1800 ES (van de fam. Overbeek), een Amazon, twee Amazon Combi's (waarvan één van ons) en een hele mooie Katterug. Er waren nog meer verschillende auto's, te veel om op te noemen.

Nadat de brandweerauto de sirene had laten klinken, konden we vertrekken. We hadden allemaal een routebeschrijving gekregen, maar die hadden we eigenlijk niet nodig. Het werd een tochtje waarbij achterelkaar gereden werd. Er deden zo'n 73 auto's mee, en dat was geloof ik, voor de organisatie wel een grote verrassing. Vrijwilligers zorgden op gevaarlijke punten voor assistentie, zodat we ook grotendeels in colonne konden blijven rijden. Achter ons reed een oranje Porsche 1600, een hele gave, alhoewel René na een poosje zei dat hij de voorkant toch niet zo mooi vond. Bij de start werd de eigenaar van de Porsche gevraagd of hij speciaal voor deze dag deze kleur had gekozen. "Ja hoor", zei deze, "morgen krijgt ie weer zijn gewone kleur".

Na eerst een stuk door de uiterwaarden langs de IJssel te hebben gereden, begonnen we aan de klim de Posbank op. Twee en een halve week geleden waren we daar dus ook al, en toen was het nog zo kaal, waarschijnlijk door de droogte. Maar na de regenbuien van de laatste dagen was alles prachtig lentegroen. Het was er schitterend! Na de Posbank ging het via Roosendaal terug naar Velp, alwaar we bij een gezellige muziekkoepel in een heel mooi plantsoen vergast werden op jazzmuziek door de Storyville Jazz Band. Daar bestond ook de mogelijkheid om iets te drinken. Jammer genoeg ging het daar weer regenen, terwijl het tijdens de rit praktisch droog was geweest. Maar goed, met een regenjas aan en een paraplu boven je hoofd was het daar toch erg gezellig en waren we dus ook pas rond 22.00 uur weer terug in Doetinchem.

Een hele leuke afsluiting van Koninginnedag! René, Lillan, Jerryt en Karin Ruiter