Herfst toerrit Regio Oost 2002

herfstrit2Op zondag 12 oktober j.l. was het dan zover dat deze rit gepland was. De omstandigheden waren net als bij het afgelopen, nog steeds vers in het geheugen liggende, V44-Hemelvaartkampeerweekend, wederom ideaal. Hebben de weergoden wat met Regio-Oost of was het ook hier weer de invloed van de perfecte organisatie ? Strak blauwe lucht en een heerlijke najaarszonnetje. Kortom, "open-dak-weer".

Met 19 equipes welke zich aanmeldden, was de opkomst ook beslist niet slecht te noemen. Zoals het hoort waren veel mogelijke uiteenlopende typen auto's van onze vereniging present: 11 keer Amazon, 3 Combies, 2 keer PV544, 1 PV444, 1 x 164 en 1 x 1800ES. Om ca 1230 was het aanmelden bij Restaurant Tojaco aan de hoofdweg te Loenen (op het terras !!) en vanaf ca. 13.00 uur vertrokken achtereenvolgens de deelnemers.

De route voerde ons door het prachtige landschap op de rand van de Veluwe en de IJssel met al haar kleine landgoederen verstopt in kleine bosenclaves, naar de hoogste delen van ons land boven de grote rivieren. (pffffff...) Werkelijk een schitterende tocht, een genot voor de deelnemers en goed te doen voor onze klassiekers. De herfstkleuren kwamen mede door het mooie weer goed uit de verf. Op te merken valt hierbij, dat vallende eikels en een open dak beslist niet als ideale combinatie gezien moet worden............. Onderweg werd uiteraard wel de nodige creativiteit verwacht. Zo moesten er vragen worden beantwoord waarvan de antwoorden op de route te vinden waren. De beantwoording lag voor het grootste deel niet op een al te academisch niveau, waardoor het voor de kinders onder ons ook leuk was om niet de auto onderweg te verbouwen maar om actief mee te blijven doen.

herfstrit1Niet vergeten om te noemen was de schitterende plek van de controlepost met koffie etc., onderaan de IJssel te Dieren. Daar waar het veerpontje aanlandt. Net als het vertrekpunt van de route was ook het eindpunt bij restaurant Tojaco. Tot ca 18.00 uur was het hier nog goed toeven in het zonnetje op het terras. Nadien werd het frisser en tijd om pannenkoeken te gaan eten binnen. Op de computer werd intussen de uitslag van de rit professioneel uitgerekend en vond aansluitend de prijsuitreiking plaats.

Terugkijkend kan worden vastgesteld dat we een goed georganiseerd en oa. daardoor een bijzonder geslaagd regio-evenement hebben gehad, welk zeker voor herhaling vatbaar is.

Was getekend, een tevreden deelnemer.