Herfsttintenttoertocht 2005

herfsttintenttoertocht-2005-01Een historisch evenement op een evenzo historische dag in de lijst van Regio-Oost- activiteiten en waarschijnlijk ook wel binnen de gehele V44-vereniging.
Nog niet eerder was er een rit met de naam Herfsttintentourtocht gehouden.

Liefst 40 klassiekers waren van de partij met in totaal ruim over de 100 personen. Geweldig goede opkomst dus. In eerste instantie te danken aan de grote hoeveelheid aandacht die het promoten ervan heeft gekregen. Bij deze een woord van dank aan degenen die hieraan een bijdrage hebben geleverd (met name te noemen Rob Hendriks en Mike Overbeek).
Het kan soms raar lopen want een bezoek een week ervoor aan een lokale kroeg te Almelo, door mijzelf, leverde spontaan ook weer 2 deelnemende equipes op. Misschien moet ik dit toch nog wat vaker gaan doen ?
Leuk aspect was ook dat de OKRV (Oranje Klassieker Vereniging Velp) vertegenwoordigd was met 4 auto's. Het geluk wilde bovendien dat hier een Amazon ruitenwisserspecialist tussen zat.... Zelfs deelnemers uit het verre Vlissingen en Naaldwijk werden genoteerd. Kortom het deelnemersveld was uiteenlopend van aard en boven verwachting groot.

herfsttintenttoertocht-2005-02Tussen 10 en 11 uur op deze zondag was het verzamelen in het Twentse dorpje Vasse bij Hotel Restaurant ‘Tante Sien". Op professionele wijze werden de auto's ontvangen en naar de speciaal gereserveerde parkeerplaats geleid, door vrijwillig aangewezen jeugd in gekleurde veiligheidshesjes.
De koffie stond toen al te dampen en de Twentse Krentewegge ging erin als krentewegge.... . Want zoals jullie weten is er maar 1 weg..... en da's de Krentenweg'.......

Inschrijven, route afhalen en vervolgens op weg door het glooiende Twentsche landschap en
een gedeelte Duitsland. Naast de routebeschrijving werd er, vooral bedoeld voor de kinderen (en overig geïnteresseerden) wat te puzzelen en opdrachten meegegeven. Dit geeft doorgaans wat te doen voor de passagiers en draagt ertoe bij (eigen ervaring) dat de sfeer in de auto binnen aanvaardbare waardes blijft.

De 1e stop was ingelast bij de Watermolen Singraven, vlakbij Denekamp. Op het houten bruggetje vlak naast de watermolen zijn foto's gemaakt van elke equipe. Deze foto's zijn, naast vele andere, in een speciaal voor deze tocht gemaakt fotoalbum terug te zien op de website van Regio-Oost.

De 2e stop was in het Duitse dorpje Lage. Een korte wandeling vanaf een parkeerplaats voerde langs een Burchtruine en ook weer langs een watermolen. Uiterst sfeervol en in feite weer heel anders dan in Nederland. Op een gegeven moment stonden vrijwel alle deelnemende auto's gelijkertijd hier in Lage geparkeerd, hetgeen een fantastisch schouwspel opleverde. En bovendien een pracht gelegenheid bood voor het schieten van mooie Volvo-foto's.

Vervolgens voerde de tocht via smalle heuvelachtige weggetjes door Duitland naar de 3e stop te Hesingen, Gaststatte"Caspar". De mensen die hier Kaffee mit Torte hebben gekozen, zaten gebeiteld want dit is daar uitstekend van smaak, maar vooral mega-groot.

De 4e stop was net even verderop bij Gaststatte "Zum Lonsberg". Vooral de uitzichttoren hier leverde spectaculaire beelden op van, her en der in de door herfstkleuren schitterende omgeving, rondrijdende klassieke Volvo's. Overigens moet gezegd worden dat na het beklimmen van deze toren, het niet moeilijk was de rokers onder ons, hijgend bovenkomend, eruit te pikken. (bewijs hiervoor ook weer in het fotoalbum).

De 5e en tevens laatste stop was bij de Bronzezeit Bauernhof bij het dorpje Uelsen. Hier was te zien hoe onze voorgangers in het Bronzen tijdperk (dit is nog wel wat eerder dan de bouwjaren van onze klassiekers) hun leven doorbrachten met alle bijbehorende omstandigheden. Interessant voor degenen die hiervan houden. Overigens is deze Bronzezeit Bauernhof geen adres voor het bestellen van bronzen bussen oid.

herfsttintenttoertocht-2005-03Teruggekeerd bij "Tante Sien" was er eerst ruim de gelegenheid om onder het genot van een drankje de eerste H.T.T.T. aller tijden te evalueren en verder met elkaar bij te praten. Waarna vervolgens aangevallen kon worden aan het in de tussentijd gereedgemaakte Stamppottenbuffet incl. toebehoren. Naast rondrijden in ouwe auto's hebben we ook naam in het verorberen van grote hoeveelheden stampot, is me wel opgevallen. Reden overigens om aan te nemen dat het goed heeft gesmaakt.
Met de buik vol en (hopelijk) goede herinneringen aan ons Twentse Landschap getooid in sfeervolle herfstkleuren werd de rit huiswaarts rond de klok van zes aangevangen.

herfsttintenttoertocht-2005-04Mede gelet op de positieve reacties tijdens en na afloop van deze H.T.T.T. hebben wij inmiddels besloten om zo'n zelfde soort rit (uiteraard wat andere route) volgend jaar in de herfst opnieuw te organiseren.

 

 

 


Deelnemers en alle helpers bedankt !

Zie ook het album: http://httt.mijnalbums.nl/

Anja & Klaas Veneberg.
voor Regio Oost.