Herfsttintentoertocht 2007

herfsttintenttoertocht-2007-01Op zondag 21 oktober was het dan weer zover en kon de 3e jaargang van de V44-HTTT gereden worden. Het aantal deelnemers was boven verwachting groot. Vanwege organisatorische redenen was het maximale aantal auto's aanvankelijk gesteld op 50. Omdat het aanmelden na de 50 bleef doorgaan en wij het niet over ons hart konden krijgen om "nee" te verkopen, hebben we besloten om meer deelnemers toe te laten. Achteraf heeft het (gelukkig) ook zo allemaal goed uitgepakt. Liefst 72 Volvo 's waren van de partij. Dit kwam o.a. ook omdat de Regio Noord had besloten geen aparte Herfstrit te houden maar zich bij hun naaste buren aan te sluiten. Met 14 auto's gaven zij acte de presence. Verder kwam men echt uit het hele land vandaan. Een opmerkelijk groot aantal deelnemers hadden het wijze besluit genomen om reeds een of meerdere dagen eerder naar ons Twentse land af te reizen en heerlijk uitgeslapen aan de HTTT te beginnen.

herfsttintenttoertocht-2007-02Net als vorig jaar was de ontvangst tussen 10 en 11 uur in Vasse bij Hotel-Restaurant "Tante Sien"met koffie en originele Twentse krentewegge. Want (Herman Finkers) er is maar 1 weg en da's de krenteweg. Door vrijwillig aangewezen parkeerwachten werd het parkeren begeleid naar onze eigen speciale plek, achter "Tante Sien".
Na de koffie en het invullen van het inschrijfformuliertje, werd tegen betaling de route verkregen en gingen de deelnemers op pad. De meeste deelnemende auto's, inclusief inzittenden, zijn binnenkort terug te zien op de foto's op deze website.

herfsttintenttoertocht-2007-03De route van exact 102 km. liep net als vorige keer een gedeelte door Twente en een ander deel over het grondgebied van onze oosterburen. Overigens wel voor meer dan 90 % over totaal andere wegen. Dit keer meer in de vorm van een lus richting het noorden. Ook was voor min of meer eenzelfde opzet gekozen, door afwisselend stukjes te rijden en daarnaast telkens stops in te lassen.

De eerste stop, na het "Rondje om de kerk" in Ootmarsum, was de Watermolen van Frans. Geparkeerd werd er in het speciaal hiervoor aangewezen weiland net voorbij de watermolen. Door de molenaarsvrouw Marian Frans werd er vervolgens een rondleiding in en buiten de watermolen gegeven. Bovendien werd de werking van de molen gedemonstreerd door zoon Jeroen Frans.

De tweede stop was bij de z.g. Egger Riese (de Reus van Egge). Dit is een mega zwerfsteen die hier 180.000 jaar geleden in de voorlaatste ijstijd vanuit Scandinavië naar toe geschoven is. Dit laatste verklaart de vlakke zijde van de 3,70 meter hoge en 35 ton zware zwerfsteen. Wij hebben bij ons in tegenstelling tot de mensen van Regio Noord geen hunebedden, maar met deze steen doen we toch wel aardig mee. Ook al meenden sommige Noorderlingen dat deze steen vast hol was van binnen.

herfsttintenttoertocht-2007-04De derde stop was gepland bij Wassermühle Schoneveld. Hier kon ook een korte wandeling langs de watermolen, de molenvijver en de prachtige vakwerk bijgebouwen gemaakt worden. Helaas was het nu wat gaan regenen, waardoor het cafégedeelte van de watermolen de meeste aandacht van de deelnemers kreeg. Vooral in het begin zorgde dit ervoor dat er een lichte paniek uitbrak bij het bedienend personeel. Uiteindelijk loste dit zich ook weer vanzelf op.

De vierde stop lag bij de z.g. Spöllberg. Een enigszins mysterieuze omgeving met een glooiend heideveld en liefst 8 grafheuvels. Van de korte wandeling hier werd met plezier genoten, temeer omdat het zonnetje inmiddels weer was doorgebroken.

De vijfde en laatste stop was de uitkijktoren op de Lönsberg. Mooie omgeving en nu nog mooier door de herfstkleurende beuken. Eigenlijk jammer dat in Vasse het stampottenbuffet al bijna stond opgediend, want ook hier is het altijd heerlijk om nog wat langer van de vergezichten te genieten .

herfsttintenttoertocht-2007-05Over het stampottenbuffet gesproken, dit werd opgediend tegen vijven aan het eind van de middag en was wederom perfect voor elkaar. Voor de kinderen vond tussentijds de prijsuitreiking plaats voor het mooist gekleurde herfststukje. Na nog een tijd gezellig bij elkaar te hebben gezeten, gegeten en gedronken, waarbij de nodige sterke verhalen over de dag werden uitgewisseld, togen de deelnemers huiswaarts. Velen met de mededeling dat ze er volgend jaar graag weer bij willen zijn.

Zie ook het album: http://httt.mijnalbums.nl/

 

 

Anja en Klaas Veneberg en kids.
Oktober 2007.

(eventuele reacties zijn welkom op het Gastenboek van deze site)