Midsummer Event 2008

Het eerste z.g. Midsummer Event van onze Regio was al een tijdje geleden gepland en vond uiteindelijk plaats op zaterdag eind van de middag en vooravond op 14 juni j.l.
Het tijdstip was zorgvuldig gekozen om er maar voor te zorgen dat er maximaal op de beschikbaarheid van de meeste mensen kon worden gerekend. Door verder behoorlijk veel werk te maken van het aankondigen ervan, is het uiteindelijk gelukt 18 clubauto's met in totaal 44 personen (inclusief enkele kinderen) gemobiliseerd te krijgen. Bovendien is gestunt met de deelnameprijs, want voor slechts een eigen bijdrage van 5 euro p.p. werd het volgende programma aangeboden:

  • Ontvangst met Koffie en Krentewegge.
  • Korte toerrit 35 km door de directe omgeving.
  • Onbeperkt eten van diverse vleesgerechten uit de Smulpan inclusief salades, groentes, frites, stokbrood enz.

midsummer08-1Als locatie was de historische boerderij "Erve Brooks" gekozen, verscholen op het Achterhoekse platteland nabij het kleine plaatsje Gelselaar. Een prachtplek midden in de natuur en heerlijk rustig. Die rust werd deze zaterdag namiddag enigszins verstoord door het af- en aanrijden van onze klassiekers. Hoewel, "verstoren" is hier niet het juiste woord omdat onze klassieke Volvo's uitstekend pasten in deze nostalgische omgeving.

Rond 4 uur 's middags was iedereen present in het door ons besproken gedeelte van de z.g. "Grote Schure" bij de boerderij. Helaas was het weer niet helemaal geschikt om van het aangrenzende terras gebruik te kunnen maken. Maar gelukkig bleef het wel droog.
Na de koffie werd vertrokken voor de korte rit van ca. 35 km. in de buurt. Zoveel mogelijk over kleine weggetjes, door de bossen en velden en langs de diverse boerderijen.


midsummer08-2Het pittoreske plaatsje Borculo lag ook op de route. Interessant hiervan is om te weten dat de bewoners in het verleden nogal de nodige ellende hebben moeten meemaken. Zo is het tot 3 keer toe volledig afgebrand en in 1925 nog een keer verwoest door een cycloon.
Bijzonder op de route waren de vrij grote aantallen z.g. Bakhuizen. Dit zijn de bijgebouwtjes aan of bij de oudere boerderijen waar vroeger het koken, bakken en braden plaatsvond.

Deze laatste activiteiten werden door ons na terugkomst van de rit bij Erve Brooks in dezelfde "Grote Schure" ook gedaan. Het vuur onder de mega grote z.g. Smulpan werd hiervoor ontstoken om ongeveer half zeven. Kort hierop konden de schorten worden voorgebonden en ging het bakken en braden loos. De resultaten waren doorgaans goed gelukt en werden vervolgens met smaak verorberd.


midsummer08-3Een tijd lang werd nog genoten van een gezellig samenzijn waarbij diverse Volvo-ervaringen, sterke verhalen en de vakantieplannen voor deze zomer verder werden doorgesproken.
De laatsten vertrokken na negenen 's avonds, ons achterlatend met een goed gevoel en in de wetenschap dat een dergelijk evenement voor herhaling vatbaar is.

 

 

Wilco, Kees, Rene en Klaas.