Herfsttintentoertocht 2008

Alweer de vierde jaargang van deze activiteit georganiseerd door de Regio Oost en bedoeld voor alle klassieke Volvo 's in Nederland, vond plaats op 19 Oktober j.l.
Het evenement HTTT slaat aan want met liefst 70 deelnemende auto's en 162 personen komen we al aardig in de buurt van de Zeelandrit. Bovendien, met het organiseren van prima weer doen we intussen ook al niet veel meer onder. De essentie van de HTTT moet zijn een relaxte dag voor allen, waarbij volop van het Twentse landschap in herfstkleuren kan worden genoten. En vooral niet te vergeten, het stevige Twents stamppottenbuffet aan het eind van de rit. Een korte terugblik laat zien dat onze verwachtingen naar tevredenheid uit de verf zijn gekomen.

httt-2008-02Tussen 10 en 11 uur op deze zondag was het verzamelen in het Twentse dorpje Vasse bij Hotel Restaurant ‘Tante Sien". Op professionele wijze werden de auto's ontvangen en naar de speciaal gereserveerde parkeerplaats geleid, door vrijwillig aangewezen jeugd in gekleurde veiligheidshesjes.
De koffie stond toen al te dampen en de Twentse Krentewegge ging erin als krentewegge.... . Want zoals jullie weten is er maar 1 weg..... en da's de Krentenweg'...(H. Finkers)

Inschrijven, route afhalen en vervolgens op weg door het glooiende Twentsche landschap en
een gedeelte Duitsland. Naast de routebeschrijving werd er, vooral bedoeld voor de kinderen (en overig geïnteresseerden) wat te puzzelen en opdrachten meegegeven. Dit geeft doorgaans wat te doen voor de passagiers en draagt ertoe bij (eigen ervaring) dat de sfeer in de auto binnen aanvaardbare waardes blijft.

httt-2008-03De 1e stop was ingelast bij Gasthof "Zum Lonsberg" in de buurtschap Hesingen. Hier, in dit mooie glooiende landschap kan een 35 m hoge uitkijktoren worden beklommen en is er een speeltuin voor de kids. Vooral de uitzichttoren leverde spectaculaire beelden op van, her en der in de door herfstkleuren schitterende omgeving, rondrijdende klassieke Volvo's. De meesten volgens de aangegeven route... Ook hebben een redelijk groot aantal deelnemers hier de korte,door ons aangegeven, heidewandeling gemaakt.

Vervolgens voerde de tocht via smalle heuvelachtige weggetjes door Duitland naar de grensovergang bij Brekkelenkamp.

Weer terug in Nederland waren een 2-tal stops in de route ingelast waartussen een keuze gemaakt moest worden ivm beschikbare tijd.:
Zo kon de Cosmos Sterrenwacht nabij Lattrop worden aangedaan. Er werd hier speciaal
voor ons een uur durende presentatie en rondleiding gegeven over van alles en nog wat over de zon, maan, de sterren enz.. Ingeschat hebben hier zo'n 80 personen gebruik van gemaakt.
De andere keuze stop betrof een stadswandeling door het historische stadje Ootmarsum. Afgaand op de reacties, is dit ook bijzonder in de smaak gevallen. Vooral onder de vrouwelijke deelnemers omdat in de vele galerieën en winkeltjes van alles te zien en te koop was. Dankzij het mooie weer viel waar te nemen dat ook behoorlijk wat deelnemers op de diverse terrassen waren neergestreken.

 


httt-2008-06Teruggekeerd bij "Tante Sien" was er eerst ruim de gelegenheid om onder het genot van een drankje deze H.T.T.T. te evalueren en verder met elkaar bij te praten. Waarna vervolgens aangevallen kon worden op het in de tussentijd gereedgemaakte Stamppottenbuffet incl. toebehoren. Met de buik vol en (hopelijk) goede herinneringen aan ons Twentse Landschap, getooid in sfeervolle herfstkleuren, werd de rit huiswaarts rond de klok van zes aangevangen.

Mede gelet op de positieve reacties tijdens en na afloop van deze H.T.T.T. hebben wij besloten om volgend jaar deze activiteit (met uiteraard andere route) opnieuw te organiseren.

Deelnemers en alle helpers bedankt !

Anja & Klaas Veneberg.
voor Regio Oost.

N.B. : Zie ook de overige foto's op: http://httt.mijnalbums.nl/