HerfstTintenToerTocht (HTTT) 24 oktober 2010

HTTT 24-10-2010 Arjan VrielinkZondagochtend, 24 oktober 2010. Het kleine dorpje Vasse, gelegen in Overijssel aan de Duitse grens, wordt wakker geschud door het gebrom van een klassieke Volvo. Even later volgen er meer en zo tussen 10 en 11 uur rijden er in totaal zo'n 70 klassieke Volvo's het dorp in richting Tante Sien. Vasse is deze dag het middelpunt van alweer de zesde Herfst Tinten Toer Tocht, de HTTT, van de Volvo Klassieker Vereniging. De parkeerplaatsen zijn inmiddels bevolkt met Volvo Amazons, maar ook Kattenruggen en een handjevol 1800's. En daarnaast ook de nieuwere modellen als 140, 164, en 240's. Alles bij elkaar een goede vertegenwoordiging van wat er nog aan klassieke Volvo's op de weg is.


HTTT 24-10-2010 Klaas VenebergNa een rondje over de parkeerplaats om dit alles te bewonderen lopen we naar binnen. In de grote zaal van Tante Sien is het warm en gezellig en na het inschrijven en begroeten van bekenden, zetten we ons aan de koffie met krentewegge.
Rond 11 uur neemt Klaas Veneberg, samen met zijn Anja de organisator van deze toertocht namens regio Oost, het woord en heet ons welkom. Na een korte uitleg van de gang van zaken, belooft hij dat de regen volgens de buienradar om 11.30 zal stoppen en dat dan de zon doorbreekt. Hij blijkt gelijk te hebben.

 


Gewapend met de routebeschrijving gaan we op weg. Het is altijd weer bijzonder om met zoveel klassieke Volvo's bij elkaar over de wegen te rijden. De verleiding is groot om niet meer op je routebeschrijving te kijken, maar gewoon in de stoet mee te rijden. Dat zoiets niet altijd verstandig is blijkt even later als we een zijweg over het hoofd zien en meteen een groepje achter ons mee trekken in de fout. Gelukkig vinden we met zijn allen de weg snel weer terug. De route voert ons door het prachtige landschap, over vooral kleine boeren weggetjes waar je nog heerlijk ouderwets met je auto kunt toeren. Zelfs over zo nu en dan een stukje onverharde weg dat ondanks de afgelopen regen toch goed berijdbaar bleek. Het auto wassen nemen we dan maar op de koop toe.  En overal rijdt of staat wel een Volvo klassieker, heerlijk! Ook zijn er genoeg bezienswaardigheden om ook minder in auto's geïnteresseerde passagiers te boeien.


HTTT Bad Bentheim 24-10-2010 Klaas VenebergUiteindelijk komen we rond het middaguur terecht in het Duitse stadje Bad Bentheim, waar de auto's worden opgesteld op een rustiek parkeerterreintje aan de voet van een imposant kasteel. We pauzeren hier, laten de hond even lopen en gaan het kasteel bekijken dat zeer de moeite waard is. En ondertussen wordt er op het parkeerterreintje al weer druk gesleuteld aan een Amazon met een vastgelopen rem. Gelukkig is er genoeg gereedschap en expertise aanwezig en ziet Klaas kans om een noodreparatie uit te voeren zodat de auto in ieder geval op eigen kracht naar huis kan.


Daarna volgt nog een mooie route en na een tussenstop bij een antieke molen komen we weer bij Tante Sien. Een beetje moe, maar zeer voldaan zetten we ons aan het goed verzorgde stamppot buffet. Iedereen heeft in ieder geval genoeg stof om met elkaar nog wat na te praten. Na een afsluitend woord van Klaas, gaat ieder weer op weg naar huis.
Met een geweldige dag achter de rug, prima georganiseerd! Hulde aan Klaas en Anja en alle anderen die hebben meegewerkt!
En... komt er volgend jaar weer een HTTT? Klaas betwijfelt het ten zeerste, maar je weet het nooit. Als we nu eens over een tijdje met zijn allen tegelijk roepen: "Klaas, alsjeblieft...!?"

HTTT 24-10-2010 Klaas Veneberg HTTT 24-10-2010 Klaas Veneberg

HTTT 24-10-2010 Klaas Veneberg HTTT 24-10-2010 Klaas Veneberg

HTTT 24-10-2010 Klaas Veneberg HTTT 24-10-2010 Klaas Veneberg

HTTT 24-10-2010 Arjan Vrielink HTTT 24-10-2010 Arjan Vrielink

Via mijnalbums.nl zijn nog meer foto's te bekijken.