MidSummer 2018

MidSummer 2018 05In Zweden is het traditie om op de langste dag van het jaar erop uit te trekken. Regio Oost volgt dit voorbeeld al jaren.
Op zaterdag 23 juni verzamelen ongeveer 30 auto’s zich bij De Bouwakker in Hattemerbroek. Omdat er lokaal wat ruchtbaarheid gegeven was aan de komst van onze auto’s liepen er ook flink wat belangstellenden rond de auto’s. Alle types waren vertegenwoordigd, PV444 en 544, Duet, P1800S en –E, Amazon sedan en combi, 142 en 240.

Het vertrek vanaf het startpunt liep dit keer niet helemaal vlekkeloos. De gekopieerde route-boeken waren wat langer onderweg dan gepland. Het navigatiesysteem stuurde hun auto naar Wapenveld i.p.v. Hattemerbroek! Toch maar weer teruggaan naar de tijd dat onze auto’s nieuw de weg op kwamen, een ouderwetse wegenkaart?
Het wordt allemaal opgelost met een extra kop koffie.

Voordat iedereen vertrekt geeft Joge kort wat uitleg over de ongeveer 85 km lange route. We kunnen op weg richting Dalfsen. De route loopt via allerlei landerijen naar Museum Nijenhuis in Heino. Een mooi plekje om de benen even te strekken. Daarna gaat de club door Heino waar volop terrasjes zijn richting Dalfsen. In Dalfsen zijn we te gast bij Classic Job, een bedrijf dat klassiekers restaureert, ralley auto’s prepareert en enkele klassiekers in de verhuur heeft. Ondernemend als VKV-leden zijn komen Hans en Henk uit bij de buurman. Hij heeft een pand vol met klassiekers, motoren, etc staan. Hans en Henk waren wat later terug in de Bouwakker en hebben niet de hele route gereden. Het was erg fraai wat er allemaal stond, en zeer gastvrij.
 
MidSummer 2018 06

Terug in De Bouwakker geeft Jeroen van De Smaakfactor uitleg wat hij allemaal voor ons klaar gemaakt heeft. Om ons nog verder te verwennen, hij maakt het allemaal voor ons klaar! Na gezellig bijgepraat te hebben gaat ieder weer tevreden de auto wegbrengen naar huis.

Tot de volgende keer!
 
MidSummer 2018 01MidSummer 2018 02MidSummer 2018 03MidSummer 2018 04MidSummer 2018 07MidSummer 2018 08MidSummer 2018 09