Aspergerit 4 juni 2016

asperge 01
Een mooie rit over de Veluwe met onze klassieke Volvo en een heerlijk aspergemenu na afloop? Dat leek ons wel wat en daarom hebben we ons aangemeld voor de Aspergerit.
Wie zijn we? Ingrid en Adriaan uit Koog aan de Zaan en we zijn sinds 1993 de trotse eigenaars van een uit Noord-Zweden opgehaalde rode 122S.
Hoewel we dus uit de regio Noord-West komen, bleek dat geen enkel probleem. Onze regio was trouwens goed vertegenwoordigd, want er waren nog twee teams uit onze buurt.

We reden op een stralende zaterdagochtend naar de start die in Lunteren was bij restaurant de Goudsberg, gelegen op een heuvel en uitzicht biedend op een schitterende omgeving. We waren het derde team dat aankwam en konden de auto vooraan op de parkeerplaats neerzetten.
De ontvangst was hartelijk en we kregen koffie en iets lekkers erbij en maakten kennis met de overige deelnemers.

De route voerde ons over prachtige wegen en door een geweldig mooi landschap. Het verbaast ons altijd weer dat je langs zoveel onbekende plekjes komt, terwijl je best vaak in die regio vertoeft.
De organisatie had er echt werk van gemaakt: het was een leuke en afwisselende tocht die ons langs mooie streken voerde. Hoewel er toch zo’n vijftien teams aanwezig waren, hebben we onderweg bijna geen Volvo gezien.
We kwamen lang een mooie kaasboerderij en kochten een heerlijk stuk graskaas, dat – zo vertelde de boerin- bijzonder van smaak en samenstelling is doordat het de eerste kaas is van de koeien die na de winter weer naar buiten mogen.
Een aspergeboerderij was ook in de route opgenomen en het was bijzonder interessant om te zien hoe het witte goud uit de grond gehaald werd. In alle soorten, maten en kwaliteiten waren ze te koop, verser kan niet!
De rit voerde ons vervolgens langs Voorst en het vliegveld Teuge en je kon vlak langs de vliegtuigen komen. Een oude straaljager stond opgesteld en vormde een mooie achtergrond voor een van de vele foto’s die we maakten.

Aan het eind van de middag kwamen we weer in Roekel op de Goudsberg en daar gingen we gezellig aan de borrel/ frisdrank.
Omstreeks 18.00 uur werd de maaltijd geserveerd: een heerlijke aspergeschotel met naar keuze beenham, gerookte ham of zalm. Zo was er voor ieders smaak iets lekkers te vinden!
Rond 20.00 was iedereen klaar en togen wij na een heerlijke dag met dito afsluiting weer naar huis.
Organisatie, hartelijk dank voor deze prachtige rit en we komen graag nog eens!

Team Regio Oost met speciale dank aan Bep Hazeleger en Jon Noomen.

 asperge 02  asperge 03  asperge 04  asperge 05  asperge 06  asperge 07  asperge 08