Technische avond Bottenviken/Bardahl 09-09-2011

Verslag 9 september Bottenviken/Bardahl


Op vrijdag  09-09-2011  verzamelden  een 27 tal leden zich bij het bedrijf van Frank Smeekens  in Ulvenhout voor een bijzondere activiteit : geprobeerd  werd een aan olie gerelateerd technisch onderwerp te koppelen aan een presentatie  over de Bottenviken tocht, waarbij ook met name dames uitgenodigd en een belangrijke rol zouden spelen….

DSC_0972Na de koffie beet Frans Boeijen met een sprankelende presentatie over de Bottenviken tocht het spits af. Met mooie foto’s werden we meegenomen door Frans op reis door Oost-Europa en voordat je het in de gaten had was het de hoogste tijd om Frans zijn beamer stroomloos te zetten en hem hartelijk te bedanken voor zijn presentatie.

DSC_0981Het tweede deel van de avond startte door de bokjes van de schaapjes te scheiden : de negen dames die aanwezig waren gingen in de culinaire werkplaats van de vrouw van Frank Smeekens enthousiast aan de slag om heerlijke hapjes te maken met een knipoog naar de Bottenviken tocht die tijdens de activiteit van de heren uitgeserveerd werden .

“In de olie “ was het thema voor de heren , verzorgd door de firma Bardahl .Ook hier werd enthousiast een stuk theorie gekoppeld aan praktische toepassingen zodat een ieder toch op zijn eigen wijze weer een stukje kennis heeft opgedaan.

De hapjes ( die smaken naar meer) en de eigen smeermiddelen van de regio maakten de avond perfect af.
Na de dames en de oliemannen en natuurlijk onze gastheer van de avond Frank Smeekens  hartelijk bedankt te hebben reden we weer eens veel te laat ,maar voldaan  naar huis .