Technisch Team Regio Zuid nu officieel

Al enige tijd geleden ontstonden er binnen regio Zuid plannen om een team te formeren van mensen met een technische achtergrond. Dit team zou dan meer structuur moeten geven aan de afsteldagen, de technische avonden etc. In 2011 heeft het initiatief wat meer vorm gekregen wat uiteindelijk resulteerde in een eerste bijeenkomst in januari 2012. Inmiddels is het team gegroeid tot 10 man en lijkt het ons het juiste moment het team officieel te presenteren.

Het team bestaat uit mensen met verschillende achtergronden en verschillende interesses. Zo zijn er leden die als het ware met benzine in de aderen ter wereld zijn gekomen, maar ook leden voor wie het Volvo virus pas op latere leeftijd tot uiting kwam. Al met al is het een team dat elkaar goed aanvult en ondersteund. Zowel de volgers van "originaliteit voor alles" als de projectsleutelaars zijn vertegenwoordigd. Er is uitgebreide kennis aanwezig over alle gangbare types Volvo tot en met de 2 en de 7 serie. Deze laatste series zullen ook vertegenwoordigd worden tijdens de technische avonden etc.

Het team zal gaan functioneren als een technische vraagbaak op de activiteiten van regio Zuid. Zij organiseren de afsteldagen (ieder jaar maar liefst 4), en ondersteunen en / of organiseren de technische avonden. Daarnaast kunnen via de coördinator technische vragen en sleutelvraagstukken bij het team neergelegd worden en kan men in overleg een beroep doen op het regio-gereedschap. De coördinator is ook de persoon waar men terecht kan met ideeën voor technische avonden. Coördinator van het Technisch Team Regio Zuid is Erwin v.d. Boom, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Regio gereedschap is te leen bij Han Misdom Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.telefoonnummer 0495-752085.

Op initiatief van het technisch team is ook de opzet van de afsteldagen iets veranderd. Het zal voortaan zo zijn dat de eigenaar van de auto in principe zelf de afstelling gaat doen, daarbij uiteraard geassisteerd door de leden van het Technisch Team. Dat wil niet zeggen dat diegenen die niet willen sleutelen niet meer welkom zijn, wel lopen zij het risico dat het enthousiasme van het Technisch Team ze op andere gedachten kan brengen. Streven is dat eenieder het technische aspect van zijn of haar auto beter leert kennen, en daarmee de zelfredzaamheid toeneemt.

Om dat laatste nog meer te bevorderen liggen er plannen om technische workshops te gaan organiseren voor zowel beginners als gevorderden. Tevens gaan we er in de toekomst voor zorgen dat de technische avonden die zich daar voor lenen een praktisch vervolg krijgen zodat men het geleerde in praktijk kan brengen.

Tot ziens op een van onze volgende technische activiteiten.

Voor alle duidelijkheid; het Technisch Team Zuid staat los van de Technische Commissie. Wel zal er samenwerking plaats vinden door bijvoorbeeld afsteldagen te combineren met taxaties.