Sleuteldag bij Garage Scholten in Ede

Verslag Sleutel

dag Regio Oost zaterdag 26 September 2009.

Schitterende bijna zomerse omstandigheden waren het op deze zaterdag om naar Ede te rijden voor onze regionale najaars sleuteldag. Onderweg over de Veluwe eerst nog wat nevelig maar na 10 uur volop zon en temperaturen gaandeweg ruim boven de 20 graden.



Dit keer was het Volvo Garage Scholten aan de Neonstraat die zijn deuren voor dit gebeuren geopend had. Een prachtig mooie grote nieuwe garage met bovendien veel bruggen erin. Vooral deze laatste zorgen er toch steeds voor dat het inspecteren en klussen aan de onderzijde veel handiger gaat.

De opkomst was opmerkelijk groot, want er zijn toch zeker meer dan 30 clubauto's geweest. Sommigen alleen voor een praatje, een ander om een technisch probleem met anderen te delen en zodoende een oplossing aan de weet te komen. En weer een ander om gewoon zo eens wat op te steken. Daarnaast waren er ook de heel serieuze sleutelaars die onder andere de volgende werkzaamheden geheel of gedeeltelijk gingen doen:

 





Vervangen van een complete radiateur, remmen ontluchten en of het verversen van de remvloeistof, koplampen hoogte afstellen, motor afstellen enz. enz. Kortom een grote diversiteit van activiteiten werden gedaan door de enthousiaste aanwezigen. Opmerkelijk dit keer het aantal positieve reacties op de dag zelf alsook per mail na de tijd. Voor de organisatie toch altijd weer een goed gevoel, "hier doe je het uiteindelijk toch allemaal voor".

 





 

 

Taxaties werden tussentijds uitgevoerd door het Technische Commissielid Gerrit Marcus. Bij wie men overigens zoals gewoonlijk ook weer volop terecht kon voor raad en daad bij de wat lastiger problemen.

Kortom het was weer een ouderwets goeie Volvo dag, daar die zaterdag in Ede.