Sleuteldag Garage Schotpoort te Eerbeek

Een mooi zonnige zaterdag was voorspeld echter het was een beetje triest, nevelig en het bleef verder ook koud deze dag. Maar dit deerde niet zoveel.
In de werkplaats van Garage Schotpoort te Eerbeek was het behaaglijk warm en aangevuld met koffie en cake was het er goed toeven. Met een opmerkelijk grote opkomst en een gezellige sfeer kunnen we terugblikken op een geslaagde dag. Bovendien werd er volop gesleuteld, geïnspecteerd doorgesmeerd, afgesteld, advies gevraagd enz. enz.
Het aantal deelnemers (auto's) lag liefst rond de 30 stuks.


De gebruikelijke taxaties werden verricht door t.c.-lid Gerrit Marcus. Bovendien kon men bij hem de hele tijd terecht voor het stellen van technische vragen, die hij vervolgens maar al te graag uitvoerig beantwoorde.
Om verder een aantal technische wapenfeiten van de dag te noemen:
Van een aantal auto's werd de ontsteking afgesteld onder deskundige advies van Ed en Rene.
Verder werd van een Amazon de remmerij achter in orde gemaakt. Toch handig als dit op een brug kan, er een goede trommeltrekker voorhanden is en er bovendien velen anderen rondlopen die het allemaal nog beter weten.... Het probleem zat met name in de rechter achter remtrommel, maar voor de zekerheid werden ook de ingewanden links schoongemaakt, nagekeken en netjes gesteld.
Ook handig is het om van de katterug de smeernippels langs te gaan als de auto mooi hoog op de brug staat. Verder werden nog de nodige elektrische storingen verholpen, kleppen gesteld, wat bijgetectyleerd enz. Een gevalletje hardnekkig was nog een hese claxon van een Amazon. Echter ook dit euvel werd uiteindelijk verholpen nadat de contacten in het stuur en de claxons zelf eens aan een nader onderzoek onderworpen waren geweest. Een heldere blije toeter was het resultaat uiteindelijk.
En natuurlijk niet te vergeten, gewoon op het gemakkie met anderen erbij van onderen de auto eens aan een grondige inspectie te onderwerpen. Meestal steek je daar toch wel weer wat van op. Hoever is het met de roest, of valt het allemaal nog wel weer mee ?


Belangrijk om te vertellen was ook de gezellig relaxte sfeer. Zo na de winterslaap treffen velen zich weer na een hele tijd en is er naast het sleutelen volop gelegenheid om over van alles en nog wat bij te praten.
Kortom het was weer een geslaagde Volvo-dag die zaterdag daar in Eerbeek.

 

 

 

 

tekst:Klaas Veneberg
foto's: Klaas Veneberg en Arjan Vrielink
Voor Volvo Klassieker Vereniging regio Oost.