Sleuteldag bij garage Nieuwenhuyse

Al ruim voor 10 uur op deze zaterdagochtend druppelden de eersten binnen in de voor ons schoon- en vrijgemaakte werkplaats van Volvo Garage Nieuwenhuijse aan de Revalstraat op het industrieterrein te Deventer.

En na even kort bijpraten met koffie met cake werd al snel begonnen met het uitvoeren van de diverse klussen.

Het is toch altijd wel weer superhandig dat je op deze wijze je auto op een van de aanwezige bruggen kunt zetten en zodoende er van onder ook perfect bij kunt. Iets wat thuis voor velen helaas niet mogelijk is. Komt nog bij dat er op zo'n dag diverse clubleden aanwezige zijn die je gevraagd of ongevraagd maar al te graag van advies willen zijn.

Kwam je er dan nog niet uit, dan was er dit keer altijd nog de T.C-er Gerrit Marcus. Hoewel hij druk werk had met het uitvoeren van een redelijk groot aantal taxaties, was er tussendoor geregeld nog wel tijd over voor het geven van adviezen. Niet te vergeten trouwens de talrijke grappen, grollen en verhalen uit de oude doos.

 

 

 

De opkomst van deze dag was beslist redelijk te noemen met toch wel zo'n 20 Volvo's. De volgende werkzaamheden werden zoal gedaan: Van een 164 zat een voorrem bij binnenkomst vast en deze was dan ook flink warm geworden. Het kostte hiervan nog wel even wat tijd en moeite om los te krijgen, maar uiteindelijk lukte het toch. Verder werden hier en daar kleppen gesteld, olie ververst, de katteruggen vetnippels doorgesmeerd, diverse controles gedaan en bijzondere geluiden/rammeltjes onder elkaar uitgewisseld. Het verversen van de olie uit de versnellingsbak bleek toch ook weer een hele toer te zijn. Het eruit laten lopen van de olie gaat prima, maar krijg dan de nieuwe uit zo'n flacon er maar eens weer in. Uiteindelijk na enig geknoei, lukte dit toch ook weer.

In de loop van de middag werd het sleutelen minder maar werden de verhalen evenredig sterker. Al met al was het voor vele aanwezigen weer een succesvolle maar zeker ook een gezellige zaterdag daar in Deventer bij Volvo Garage Nieuwenhuijse.

 

 

 

René, Wilco, Kees, Klaas.