Sleuteldag Garage Schotpoort te Eerbeek

Op 29 september 's ochtends om 10.00 waren we weer welkom bij Garage Schotpoort te Eerbeek. Vanaf ongeveer half tien druppelden de eerste Amazons en Katteruggen binnen.
Wij werden zeer gastvrij ontvangen.

Met regelmaat werden er auto's voor een taxatie de brug opgereden. Er waren deze keer wel heel gave exemplaren bij aldus Gerrit Markus, keurmeester voor deze dag.

Met het zweet in de handen hoor je dan het oordeel dat over jouw troetelkind wordt geveld. Gelukkig bleek het mee te vallen en gingen de meesten met een tevreden gevoel huiswaarts. Gerrit Markus was bereid alle uitleg en toelichting te geven die nodig was.
Ook kon hij als TC-lid het nodige bijdragen aan technische kennis.

Verder werden de nodige klussen aangepakt.
Een zescilinder kleppen stellen: hoe stel je dan de volgorde vast? Na het nodige vijven en zessen (letterlijk) kwamen we er achter dat dezelfde vuistregel geldt als bij de viercilinder:

* viercilinder: 1 tuimelen = 4 stellen, 2 tuimelen = 3 stellen etc. (totaal is 4+1=5)
* zescilinder: 1 tuimelen = 6 stellen, 2 tuimelen = 4 stellen etc. (totaal is 6+1=7)

Na de afstellerij liep de zescilinder weer als een zonnetje.

Wat is er toch aan de hand als je de rem maar op blijft pompen terwijl je echt alle leidingen ontlucht hebt? Dan kan de hefboom van de handrem parten spelen...
Asje opnieuw vastzetten, monteren maar weer en opnieuw een klus geklaard.

 

 

 

Zo werd de sleuteldag nuttig besteed. Op de valreep kwamen er nog twee nagenoeg identieke lichtblauwe amazons binnenrijden waarvan er ook nog een getaxeerd werd. Tja, dan moet je even naar huis om de papieren erbij te halen...

 

 

 

 

Nogmaals dank aan Garage Schotpoort en de heer Samberg voor de gastvrijheid.
En graag tot een volgende keer.

Wilco Hemink
Voor Regio Oost.