Sleuteldag Garage Scholten te Ede

Op zaterdag 1 oktober was de regio Oost te gast bij Volvo Scholten in een zeer mooi en nieuw pand te Ede voor een afsteldag.
Vanaf het begin van de dag, rond 10 uur, zijn er al diverse Volvo's te zien in de garage. Het publiek is gemelleerd en er zijn amazones, Kattenruggen, 145,144 en 164 te zien. Gelukkig zijn de eerste 164 rijders al binnen de gelederen van oost aanwezig, en weten inmiddels , na het voornemen van toelaten van de 164 binnen onze vereniging, de regio-afsteldag al te vinden.
De koffie staat klaar er is cake van de vereniging. Er kan gebruik worden gemaakt van de aanwezige afstelapparatuur en van ervaringen van enkele monteurs die aanwezig zijn.

Er wordt druk gesleuteld. De één is bezig met het afstellen van de ontsteking en de carburateurs terwijl de ander de kruiskoppelingen van de aandrijfassen aan het smeren is. Voor de meeste mensen is het weer een goed moment de auto eens af te stellen en te inspecteren voor de winter begint.
Ook kan er weer worden getaxeerd. Taxateur Gijs Verschuur tevens TC lid van onze vereniging taxeert deze dag een aantal auto's waaronder één van mij zelf.
De auto's worden zowel kritisch als bewonderend bekeken en er komen keurige taxatierapporten uit. Geldig voor drie jaar en onontbeerlijk voor schadegevallen zoals u weet.
De staat van de meeste getaxeerde auto's ligt hoog. Weer eens wordt bewezen hoe hoog de kwaliteit binnen de regio Oost is.
Voor 16 euro is een taxatierapport geen overbodige luxe. Wel even vooraf melden bij de TC leden van onze vereniging als u een taxatie van uw auto wilt.
Rond het middaguur zijn alle vrije plaatsen in de garage bezet en is één ieder druk in de weer met het winterklaar maken van de Volvo. Toch komen er ook veel regioleden langs om even sfeer te proeven of om gezellig even een praatje te maken. Tegen een uur of drie zijn de meeste mensen klaar en zie je de ene na de andere Volvo volledig afgesteld de garage bij Volvo Scholten verlaten.

Aan het eind van de dag bedanken we de Firma Scholten voor de gastvrijheid en het gebruik van de garage en keren afgesteld en wel met onze volvo's huiswaarts.