Sleuteldag bij garage Nieuwenhuyse

Volvo Garage Nieuwenhuyse aan de Revalstraat te Deventer (Auto-eiland op het industrieterrein) had dit keer voor onze regionale voorjaarssleuteldag haar deuren wagenwijd geopend. Mede door het fantastische zonnige weer, maar vooral dankzij de aankondiging dmv de elektronische nieuwsbrieven, was de opkomst bijzonder hoog. Ruim 30 klassieke Volvo's van geheel uiteenlopende types (444's, 544's, amazons, -combies, 140's, 164, 245, p1800's) waren vanaf 10 uur ‘s ochtends van de partij om gebruik te maken van de goede faciliteiten ter plekke.

Er werd dan ook volop gesleuteld, afstellen van carburateurs, reparen ruitenwissers, vervangen uitlaat, - handremkabel, olieverversen, vetnippels katteruggen bijlangs, opsporen bonkgeluiden achter, controle cardanolie niveau enz. enz. Veelal klussen die met behulp van een brug veel makkelijker mogelijk zijn dan wanneer je thuis erop je rug onder door moet. Dankzij het mooie weer werd er ook buiten volop geklust naar zeker niet te vergeten met elkaar bij te praten na het weerzien na de lange winter. Vanwege een aankondiging vooraf in een regionale krant van ons sleutelevenement, waren ook een aantal lokale geïnteresseerden hier op af gekomen. Ook dit droeg bij aan de gezellige en ontspannen sfeer.

Taxaties werden tussentijds uitgevoerd door het Technische Commissielid Gerrit Marcus. Bij wie men overigens zoals gewoonlijk ook weer volop terecht kon voor raad en daad bij de wat lastiger problemen.

Kortom het was weer een ouderwets goeie Volvo dag, daar die zaterdag in Deventer.

Klaas Veneberg (Regio Oost)