Sleuteldag Garage Schotpoort te Eerbeek

Zaterdagochtend 9 oktober al vroeg op pad, door de ochtendnevel vanuit Twente op weg naar Eerbeek. Bij opkomende zon was het een fantastisch gezicht vanaf de A1 - IJsselbrug richting Deventer. De contouren van de stad (oranje gekleurd door de ochtendzon) staken juist boven de witte deken van de mist uit. Waarom geeft zoiets veel meer plezier om waar te nemen vanuit een Katterug dan gewoon door de weeks in de leasebak, waarbij het dan bovendien maar zeer de vraag is of je er oog voor hebt ?

Volvo Garage Schotpoort te Eerbeek was dit keer bereid om ruimte, bruggen, koffie enz. af te staan voor onze regionale sleuteldag. Een prachtige sfeervolle plek direct aan de dorpsstraat. Liefst 4 bruggen en bovendien volop overige ruimte stond ons ter beschikking.

Vanaf ongeveer half tien druppelden de eerste Volvo's binnen. En hoewel het niet bijzonder druk werd met ca 10 auto's in totaal was de dag absoluut geslaagd te noemen. Veruit de gelukkigste man van de dag was de eigenaar van een rode 144. Zijn overdrive werkte niet naar behoren en bij navraag was hem verteld dat dit vast een heel dure grap zou gaan worden. (volledige revisie bij die km-stand enz.enz.). Het euvel kon echter worden verholpen door de juiste hoeveelheid olie in te brengen (.....).

Verder werden van de aanwezige Katteruggen de vetnippels weer eens lekker ouwerwets doorgesmeerd, hetgeen op zo'n brug toch ideaal is om te doen. Van een combi werden een groot deel uit de lijst van zo'n 32 keuringspunten verholpen, mede dankzij het deskundig advies van tc.-lid Gerrit Marcus. Hij was het tevens die zorgde voor het op uiterst deskundige wijze verzorgen van diverse taxaties deze dag. Verder niet te vergeten de grote hoeveelheid verhalen uit de ouwe doos en de verscheidene anekdotes die hij wist te vertellen. Waarbij die van de inbraak uit zijn auto bij de schietclub (radio weg en stuur weg), beslist het meest vermakelijk was...........

Kortom het was me de sleuteldag wel weer, waarbij de nodige koffie gedronken, het nodige gekletst en gelachen werd en bovendien ook nog gesleuteld kon worden.

Klaas Veneberg (Regio Oost)