Sleuteldag bij garage Nieuwenhuyse

Op een in eerste instantie mooie dag waren we om 10.00 uur in Deventer, waar de eerste sleutelaar al stond te wachten. Het was leuk om te zien dat we op deze dag ook weer een paar nieuwe gezichten konden verwelkomen. Eén van deze gezichten was Remco, hij had zijn combi net 6 weken en wil er volgend jaar in trouwen. Enig werk heeft hij dan nog wel te doen.

Natuurlijk was het weer zo dat als er een wagen op de brug stond iedereen even eronder moest kijken en zijn mening moest geven. Hieruit moet je gewoon pakken wat je kan gebruiken en de rest vergeten.

De nieuwe aanwinst van Klaas, een Katterug, kreeg veel complimenten, ook toen de onderkant bekeken werd. Zoals je op de foto te ziet: gelikt!
Jammer van het slangetje en de twee verschillende voorbanden Klaas, anders was hij perfect geweest. Nadat het slangetje van Klaas was geconstateerd ging iedereen kijken of die er bij hem wel op zat, bij velen ontbrak deze. Hier ging het om een ontluchtingsslangetje op de achteras, links achter. Op de achteras zit een klein pijpje waarin nogal eens vuil komt, om dit tegen te gaan zet je er een klein slangetje op en maak je deze met een plastic bindbandje vast aan de as, zo kan de as blijven ontluchten.

We kregen wel een vraag van de nieuwelingen, wat houdt een sleuteldag nu in? Op een sleuteldag hebben we vaak de beschikking over een garage. Meestal zijn dit Volvo- garages die belangeloos door de garagehouders ter beschikking worden gesteld, wij zijn de garagehouders hier ook erg dankbaar voor. Tijdens de sleuteldag kunnen we dan ook gebruik maken van de bruggen (eigen risico). Meestal is er ook een TC-lid aanwezig die taxaties kan doen op afspraak en een technische vraagbaak is. Gereedschap dien je zelf mee te nemen, natuurlijk staat het regiogereedschap ter beschikking voor als je dit nodig hebt. Voor vragen kun je terecht bij iedereen die aanwezig is, allemaal weten we wat en met z'n allen weten we heel veel. Voor koffie en cake wordt gezorgd en vette handen kunnen na afloop gewassen worden. Kleine reparaties kun je op deze dagen doen. Het vervangen van koppelingen, motorrevisies, revisie van achterassen e.d. zal je ergens anders moeten doen, jammer genoeg. We willen iedereen de gelegenheid bieden om gebruik te maken van de bruggen. Inspecties van de onderzijde, wat bijwerken, remmen controleren / vervangen, afstellen van de motor, compressie testen e.d. zijn dingen die veel gedaan worden. Verder is het heel gezellig onder elkaar, soms wel eens te gezellig, grapje!

Tijdens deze sleuteldag kwam er van verschillende kanten de vraag, wie kan me helpen met het vervangen van een voorruitrubber? Nu gaan we binnenkort bij twee auto's de voorruit-rubbers vervangen. Dit gaan we op een zaterdag doen, omdat we niet weten wat we tegen komen. De plaats zal zijn in de garage bij Rob Hendriks in Loenen. Op onze site zullen we de datum wel kenbaar maken, als je er bij wilt zijn moet je even bellen met ons. Zo zie je, van het één komt het ander, op deze manier proberen we elkaar te helpen en van elkaar te leren. Dus als je nog nooit op een sleuteldag bent geweest en ook als je er wel bent geweest kom en geniet van een dagje met Volvogekken onder elkaar.

Bestuur Regio Oost Rob, René, Wilco, Kees, Egbert