Sleuteldag bij garage Nieuwenhuyse

Als je hier een tijdje niet geweest was, dan reed je zo de ingang van de parallelweg voorbij, en dan zag je de garage mooi aan je rechterhand liggen zonder dat je erbij kon komen. Na een extra rondje kwam je uiteindelijk toch bij de garage. Gelukkig reden er meer op deze manier en lag het niet aan mijn rijstijl. Na kennis gemaakt te hebben met de monteur en het spandoek op gehangen te hebben, zo laten we zien dat de Volvoclub ook hier actief is, kon het feest beginnen.

Na een uur of 10 waren we toch al met een paar man aan het sleutelen en Gerrit ter Haar aan het taxeren. De nieuwelingen die er waren hadden wat moeite om ons als bestuursleden te herkennen. Gelukkig zien wij wel wie er nieuw zijn en gaan er op af. Niets is zo vervelend als dat je genegeerd wordt en overal buiten gehouden wordt. Wij denken nog over een manier om ons zelf goed herkenbaar te maken als bestuurslid. Het voorstel om met een witte baard en puntmuts te lopen werd niet goed ontvangen door Eeuwoud en daarom maar verworpen, waarschijnlijk komen we wel op een idee die ons allemaal past.

Ook nu was het weer als er een wagen op de brug stond met een deur, kofferbak of motorkap open iedereen wel wat wist te vertellen. Je zou kunnen zeggen dat het uitwisselen van allerlei informatie een zeer belangrijke poot is tijdens een sleuteldag. De nieuwe mensen waren dan ook snel niet meer te onderscheiden van de rest, gaven net zoveel commentaar en werden net zo vuil.

Ook van de monteur kregen we natuurlijk wat tips, bijvoorbeeld over de handremkabel, als je deze iets anders legt schuurt hij niet tegen de carrosserie aan. Klinkt logisch, maar je moet het net zien. Natuurlijk was er ook iemand die zei: "rij eens mee heb een raar rammeltje maar ik kan het niet thuis brengen". Dus Herman mee, en volgens mij is het rammeltje gevonden. Op deze manier zijn we zo bezig, help je zelf en anderen. De bruggen waren dan ook steeds bezet. Even kijken naar de wielophanging, even de onderzijde inspecteren, een rubber vervangen en ga zo maar door. Alleen de kofferbak verkoop, wat niet georganiseerd is maar waar iedereen spontaan aan mee mag doen loopt nog niet zo goed.

Volgende keer gewoon wat meenemen en je kofferbak open doen, iedereen die aanwezig is is erg nieuwsgierig en kijkt in je kofferbak. Op deze manier kom je van wat overtollig spul af of vind je net dat onderdeel. Tussendoor natuurlijk even een blik werpt in de showroom om daarna weer naar terug te keren naar je oude wagen. Al met al een leuke dag met lekker weer en een goede opkomst. Tot de volgende keer dan weer in Ede.

René Ruiter