Regio Oost Voorjaars-Sleuteldag te Ruurlo

Voorjaars Sleuteldag Ruurlo 05Na goed voorbeeld van vorig jaar waren we op zaterdag 25 Maart jl wederom te gast, om onze klassieke Volvo ’s voor te bereiden op komend seizoen, bij Harry Arendsen Volvo Classic Center te Ruurlo. Zoals misschien nog in de herinnering ligt, heeft de regionale Volvo Dealer voor Twente en Achterhoek, Harry Arendsen, zijn activiteiten op gebied van Volvo Klassiekers en Youngtimers ondergebracht in de vestiging Ruurlo. Edwin Schlosser is er de kartrekker en door hem werden we weer gastvrij ontvangen op deze dag. Verder waren er 3 monteurs ter assistentie voor ons aanwezig en misschien merkwaardig maar dit zijn jonge gasten met een passie van vooral de 740 / 850-ers. Zij rijden daar zelf ook in, maar dan wel behoorlijk sportief aangepast en met aanzienlijk meer vermogen dan er standaard in deze wagens zit. Motoren getuned, grotere turbo ‘s, sterkere versnellingsbakken, andere wielen met banden en sportieve uitlaatsystemen.. Echt heel gaaf hoor.

De opkomst voldeed weer ruimschoots aan de verwachting met ruim 30 deelnemers. Alle aanwezige 8 bruggen waren dan ook doorgaans in gebruik. Activiteiten die gedaan werden waren zoal: Remmen demonteren, -schhoonmaken en -afstellen, uitlaten vernieuwen, kleppen stellen, afstellen, olie verversen, doorsmeren, brandstofmeter repareren, enz. Door de T.C. bij name van Gerrit ter Haar werden diverse taxaties gedaan en contacten gelegd om naderhand nog meer taxaties uit te voeren.
Voor koffie met cake en ’s middags, fruit, fris en nootjes werd gezorgd, alsmede een goody-bag bij vertrek als aardigheidje. Buiten op de parkeerplaats was het ook een gezellige drukte met verassende gave Volvo ’s als een totaal gerestaureerde pracht PV444 en een geheel originele 142. Deze laatste ontving uit handen van Harry Arendsen de originaliteitsprijs van de dag.

Het was terugkijkend weer een geslaagde dag op een locatie waar we graag terugkomen volgend jaar. Zie verder de foto ‘s.

Door een tevreden sleutelaar.

Voorjaars Sleuteldag Ruurlo 01 Voorjaars Sleuteldag Ruurlo 02 Voorjaars Sleuteldag Ruurlo 03 Voorjaars Sleuteldag Ruurlo 04 Voorjaars Sleuteldag Ruurlo 06