Historisch Vervoer' in Millingen aan de Rijn, 3 juli 2011

Historisch-Vervoer-Millingen-01Wat doe je als je als regio Oost van onze Volvo Klassieker Vereniging een uitnodiging krijgt om met een aantal klassieke Volvo's een presentatie te geven op de oldtimerdag 'Historisch Vervoer' in Millingen aan de Rijn? Geen probleem, regio Oost telt genoeg enthousiaste leden die graag met hun klassieker aan zoiets mee willen doen. En zo gebeurde het dat op zondag 3 juli 2011 een zevental klassieke Volvo's al vroeg richting Millingen aan de Rijn vertrok. Een mooie selectie: een P544 Kattenrug, een Duett, een Amazon, een Amazon Combi, een P1800, een 142 en een 245.

Vlak voor Millingen was het al duidelijk waar we heen moesten, het Volvo Ralleyteam reed ons al vooruit, en in het dorp werd ons aangegeven: "Rijd maar achter ze aan, dan kom je er vanzelf!" Het thema van deze oldtimerdag was 'Scandinavië' en één plein was dan ook omgedoopt tot 'Scandinavië plein'. Na het nodige rangeerwerk stonden onze Volvo's op dit plein mooi in het gelid op volgorde van leeftijd, aangevuld met een stand van onze Volvo Klassieker Vereniging. Een keurige presentatie! Ze hadden het trouwens net zo goed het 'Volvo Plein' kunnen noemen, want behalve een paar Saabs, een drietal klassieke SMV-caravans (met Volvo's er voor!) en een Lego stand, stonden er alleen maar Volvo's: onze groep, het Volvo Ralleyteam, een groepje 240's en een rijtje van een 1800 ES, een 480 ES, en een C30 om de evolutie aan te geven.


Historisch-Vervoer-Millingen-03'Historisch Vervoer' in Millingen aan de Rijn is, zoals ze het zelf zeggen, bedoeld voor "alles wat wielen heeft en van vóór 1975 is". En dat was er ook: klassieke auto's, vrachtwagens, tractoren, brommers en motoren; en dat aangevuld met stationaire motoren, een stuntteam op motoren, een supertractor met straalmotoren, en diverse kraampjes met onderdelen, boeken, modellen, etc. Overal was wel wat te eten of te drinken en het weer werkte ook nog mee.
Er hadden zich ongeveer 350 deelnemers ingeschreven die zich in Nijmegen verzamelden en vandaaruit een toertocht maakten naar Millingen waar ze rond de lunch aankwamen. Dat de organisatie daar goed over had nagedacht bleek wel: de auto's, vrachtauto's en tractoren kwamen ieder vanuit een ander punt het dorp binnen zodat er geen sprake was van opstoppingen of elkaar in de weg zitten. Het was een prachtig gezicht hoe de grote klassieke vrachtwagens, veelal ook nog met een grote aanhanger, zich op hun plek manoeuvreerden. Op de centimeter nauwkeurig, je moet dat maar kunnen! Uiteindelijk hadden alle deelnemers een plaats gevonden en stonden de straten mooi gevuld met klassiek materiaal. Hier en daar gegroepeerd op merk of thema, en verder juist gevarieerd door elkaar. Er was genoeg te zien, en dat vond het toegestroomde publiek ook. Vorig jaar waren er ongeveer 8000 toeschouwers en dat zal dit jaar niet heel anders geweest zijn. Het was behoorlijk druk en onze Volvo's hadden in ieder geval genoeg bekijks.
Alles bij elkaar een goed georganiseerde en leuke dag, waar onze Volvo's en de Vereniging zich van hun beste kant hebben kunnen laten zien. Voor herhaling vatbaar!

Team Regio Oost !

Historisch-Vervoer-Millingen-02