BW35 revisie en wat te doen, 6x geweest!

Lees meer
08-10-2012 10:32 #118728 door Micky Bakker
BW35 revisie en wat te doen, 6x geweest! is gemaakt door Micky Bakker
Ik heb dringend raad en advies nodig!

Ik heb in juni mijn BW35 bak laten reviseren omdat de derde versnelling niet meer schakelde, (eerste keer) ik heb dat laten doen bij Abraham Sluyter in Rotterdam. Kostte me 1143 euro! Na deze revisie bleek de bak ATF te lekken en ben ik teruggegaan want valt onder de garantie, ( tweede keer) ik terug. Kreeg m terug. Lekte nog steeds en nu zelfs meer, ik weer terug( derde keer). kreeg m terug binnen twee weken deed de derde versnelling het niet meer, ik weer terug ( vierde keer). Bleef lekken, ik weer terug hebben ze er een andere gereviseerde ruilbak eronder gezet ( vijfde keer!!!) Nu lekt geen ATF maar motorolie! En nog veel belangrijker. Als je stopt voor stoplicht bv dan schakelt de bak met een bonkje ruw terug van 3 naar 1. Daarnaast als je stilstaat en je schakelt in zijn achteruit bonkje en de auto beweegt er zelfs een beetje van schakelen naar 1 in stilstand vanaf achteruit bv hetzelfde. Bonk. Dat kan niet goed zijn en ik vermoed dat deze bak het niet lang gaat trekken als zo ruw wordt geschakeld.
OP 17 oktober komen ze de auto weer halen, (zesde keer terug!!!) maar ik heb weinig vertrouwen en ik wil me graag goed voorbereiden.

Daarom heb ik advies van jullie nodig en heb een aantal vragen:

* IK wil ivm met dat ruwe schakelen een second opinion van een ander expert/bedrijf gespecialiseerd in BW35 zodat ik weet als slechts hobbyist wat wel een niet afwijkend/verontrustend is. Weet iemand die ( ik woon in Rotterdam)

* Ik heb het bedrijf de kans gegeven om de boel te herstellen tot wanneer kan dat door gaan en kan ik mijn geld terugvragen om naar een ander bedrijf te gaan?

* Ik wilde Bovag inschakelen ( geschillen) maar daar zijn ze niet bij aangesloten. Wel bij de vereniging voor revisiebedrijven, kunnen die bemiddelen?

* Wat kan ik doen?????? Alle raad is welkom want ik ben het natuurlijk helemaal zat het heeft veel geld en steeds meer tijd gekost en wil gewoon van mijn Amazon genieten!

Bedankt alvast

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
08-10-2012 11:23 #118736 door Erik Ciesluk
Beantwoord door Erik Ciesluk in topic BW35 revisie en wat te doen, 6x geweest!
Bah, dat is bijzonder vervelend! Voor zulk geld mag je toch gewoon een goed product verwachten!

Ik kan je weinig advies geven, wat me wel opvalt:
Als een bedrijf al zo vaak de bak terug genomen heeft, laat dat m.i. wel zien dat we het graag willen oplossen. Ik neem tenminste aan dat ze na die revisie geen kosten meer in rekening gebracht hebben. Aan de andere kant lijkt het er sterk op dat ze niet echt specialist in dit type versnellingsbak zijn (of ze hebben wel heel erg veel pech..). Ze kunnen ook moeilijk zeggen 'het lukt ons niet' (dat hadden ze moeten zeggen voordat ze eraan begonnen)

Aangezien ze nog steeds 'meewerken' zou ik ze sowieso nog 1x kans geven om het te herstellen. Het lastige is dat ze waarschijnlijk niet akkoord gaan als je ze meldt dat wanneer het opnieuw fout gaat, dat je het dan bij een ander bedrijf laat doen op kosten van Abraham Sluyter. Dan hebben ze namelijk geen idee aan wat voor kosten ze vast zullen zitten.

Ama '66 (deze moet 't worden - tigjarenproject), Ama '69 (daily; megasquirt injectie met ITB's), Duett '68 (daily), PV60 ca '49. Vroeger: 145S, Ama '67, Ama '69, 164E '74.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
10-10-2012 04:34 #118814 door Rob Baeten
Beantwoord door Rob Baeten in topic BW35 revisie en wat te doen, 6x geweest!
Hoi Micky,

Wat Erik zegt kan ik het mee eens zijn, het blijft en heel moeilijk en vooral vervelend verhaal. Misschien is een second opinion geen gek idee, twee weten altijd meer dan een. probeer anders een Ronald uit Papendrecht. Ik heb een tijd geleden eens kontact met hem gehad en bij mij kwam hij heel reël en kundige over, bovendien bij jou in de buurt. Destijds deed hij de revisie hobby matig in zijn eigen workshop.
auto-onderdelen.marktplaats.nl/v ... ind=2&fs=1
Een tweede bedrijf, maar niet echt in jouw buurt, is Peter Achten in Deurne plus.google.com/116095717139719 ... l=nl&hl=nl . Hier ben ik met mijn XC70 geweest en hij heeft een dijk aan ervaring met alles wat automaat heet. Hij vertelde me toen dat hij al heel wat BW35'er op de werkbank heeft gehad. Bij mijn XC70 kon hij aan een hele kleine schakel vertraging die nauwelijks opviel al vertellen waar het probleem lag, over ervaring gesproken dus.

Heel veel succes ermee, k'ben benieuwd naar de afloop van dit verhaal

Groeten, Rob

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
10-10-2012 19:48 #118838 door Gert Vegter
Beantwoord door Gert Vegter in topic BW35 revisie en wat te doen, 6x geweest!

Als je stopt voor stoplicht bv dan schakelt de bak met een bonkje ruw terug van 3 naar 1. Daarnaast als je stilstaat en je schakelt in zijn achteruit bonkje en de auto beweegt er zelfs een beetje van schakelen naar 1 in stilstand vanaf achteruit bv hetzelfde. Bonk. Dat kan niet goed zijn en ik vermoed dat deze bak het niet lang gaat trekken als zo ruw wordt geschakeld.


Dit is niet abnormaal en hangt samen met de constructie. Besef wel dat het gaat om techniek van bijna vijf decennia geleden, dus niet te vergelijken met hedendaagse automaten. Voor wat de overige klachten betreft geeft het desbetreffende bedrijf duidelijk een brevet van onvermogen af. Revisie van automatische transmissie is specialistenwerk. Een adres waar ik goede ervaringen mee heb is dit:
www.automatenrevisie.nl/site/

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.