Welke zuigerveerset B20

Lees meer
04-03-2022 09:15 #198033 door Bart van den Broeck
Welke zuigerveerset B20 is gemaakt door Bart van den Broeck
Hallo allemaal!

Ik ben vrij nieuw hier op dit forum en zit met enkele vraagjes en hoop dat jullie mij hierbij kunnen helpen.

Ik heb enkele jaren geleden een boot gekocht met een volvo penta B20 (aq130) motor in. Deze staat jammer genoeg al enige tijd stil omdat de motor niet zo mooi draaide. 
Nu ben ik deze week toch eens begonnen met de motor eruit te halen en deze uit elkaar te halen om deze mooi op te knappen. 
Alseerst had ik een compressietest gedaan op de cilinders en deze waren zodanig slecht dat de moed mij in de schoenen zonk. Hoger dan 50psi op 1 cilinder kwam ik niet, de rest amper 30. 
Na de zuigers eruit te halen zag ik dat de veerset vastgeplakt (vuil enzo) zat in de zuigers en andere fouten. Williswaar dat de zuigers zelf geen schade hadden opgelopen alsook de cilinder zelf amper scharten of fouten, wat een meevaller!
Bleek ook dat de kleppen amper afsloten door vuil en dergelijke. Deze zijn ondertussen al mooi opgepolierd en sluiten terug mooi af. 
Nu wil ik nieuwe zuigerveersets kopen maar wil toch voor het zekerste jullie professionele raad hebben dat ik zeker de juiste koop. 
Na even rond te kijken op de webshop zag ik de set staan met artikelcode: 80275282 en vermoed dat deze de juiste zijn. Mijn cilinder heeft een diameter van 89mm. (Niet nagemeten met een schuifmaat maar een gewone meter) indien nodig wil ik het nameten met een schuifmaat. 
Ik heb ook een paar foto’s van de bestaande veerset om jullie een mooi beeld te geven. 
En aangezien de drijfstangen eruit zijn is het nuttig om de lagersets per direct te vernieuwen? Deze zien er (in mijn ogen) nog vrij goed uit dus weet niet of het de moeite is?

Hopelijk kunnen jullie mij een beetje helpen!
Alvast bedankt! 
Groetjes Bart. 
Bijlagen:

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
04-03-2022 15:54 #198037 door Albert de Leest
Beantwoord door Albert de Leest in topic Welke zuigerveerset B20
Hoi Bart, het nummer wat je opgeeft is voor een B18. Voor B20 nummer 80275334. Controleer of je zuigers STD zijn.Staat bovenop de zuigerkop. Het cilinderbĺok door een specialist laten meten of het wel verstandig  is om nieuwe  veren te plaatsen. Doe een lektest met benzine in de inlaat en uilaatkanalen of de kleppen goed afsluiten. Als het toch open ligt de krukas laten meten op dikte en onrondheid. Als dit goed is kun je nieuwe lagerschalen plaatsen. Laat de onderdelen goed controleren, dat bespaard je later ongemak. Succes groeten Albert.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.