Deel restauratie Volvo 142

Lees meer
12-02-2018 17:06 #175119 door Jan 142
Deel restauratie Volvo 142 is gemaakt door Jan 142
Zoals sommige wellicht weten heb ik in December een 142 aangeschaft met 3 ton op de klok die er op het eerste gezicht erg goed uit zag. Natuurlijk zat er wat werk aan. Wat mag je verwachten van een orginele B20 uit 1968. Het invoeren ging erg soepel 15 minuten en het was geregeld. Zaak om daarna flink aan het werk te gaan, want ze moet in april van dit jaar klaar zijn als endurance rally auto die ook zo af en toe een snelle rally kan doen.

Toen we de auto ophaalde zat er een kleine tik in de motor wanneer ze op toeren kwam aangezien de koppeling bovenin zat besloten de motor eruit te halen. Eveneens zagen wij op de brug een aantal gaatjes in de bodem die dichtgelast diende te worden. Ook zag het subframe er niet al te best uit. Het demonteren van de tapijten (vloer) en motor was begonnen.

De motor heb ik daarna op een middag gedemonteerd en de schalen waren al mooi koperkleuri, de keuze gemaakt om de motor in zijn geheel te gaan reviseren en op te boren naar een 2.2 liter met gesmeede zuigers en een tt6 nokkenas. We gaan toeren draaien. De gaten zijn inmiddels mooi dicht en met de voorwielophanging begonnen om de boel te stralen en weer netjes in de chassislak te zetten.

Wat fotootjes

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.