2 November - Technische dag kleppen stellen

Lees meer
25-10-2013 20:23 #133334 door Eric van Vliet
2 November - Technische dag kleppen stellen is gemaakt door Eric van Vliet
Zaterdag 2 november is de eerste technische dag van het Jongerenregister in Barneveld. Op deze technische dag wordt er gedemonstreerd hoe je de cilinderkop van een B30 motor demonteert (de 6-cilinder motor uit de Volvo 164) en waar je op moet letten.

Na deze uitleg willen we natuurlijk ook zelf even sleutelen, daarom gaan we kleppenstellen. Dit is een klusje dat zeer goed te doen is voor de beginnende sleutelaars. Tijdens deze dag is het mogelijk (om onder begeleiding) zelf je kleppen te stellen. Men wordt geacht om minimaal elke 10 000 kilometer de kleppen te stellen, dus het komt zeker van pas om dit zelf te kunnen.

We zijn te gast in de garage van Wim Bottinga te Barneveld, hier is beperkt ruimte om binnen af te stellen. Er kunnen 3 a 4 auto's tegelijk afgesteld worden, daarom zijn er meerdere shifts.

Hierdoor zit er wel een maximum aan auto's dat we kunnen afstellen. Dit aantal staat op 15 auto's, waarvan maximaal twee van het type 240. Deze zijn meer tijdrovend om af te stellen. We willen graag de beginners een kans geven. Dus mocht je al de nodige ervaring hebben met kleppenstellen, laat dan het plekje vrij voor een ander die dat niet heeft. Als "ouder lid" mag je je uiteraard ook aanmelden, echter de jongeren van de Volvo Klassieker Vereniging krijgen voorrang op de andere leden. Als je niet hoeft te kleppenstellen ben je uiteraard ook van harte welkom om even te kijken en een kop koffie te drinken.

Aanvang is 11 uur en we starten om 11.30 uur.

De eindtijd is als we klaar zijn met kleppenstellen, waarschijnlijk rond 16 uur. Volgorde gaat op moment van inschrijving.

Meer info & aanmelden zie: www.volvokv.nl/index.php?view=details&id...m_eventlist&Itemid=8

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.