Welkom, Bezoeker
  • Pagina:
  • 1

Onderwerp Nieuwe eend in de bijt

Nieuwe eend in de bijt 12 aug 2017 23:16 #171146

  • Goossen Foppen
  • Goossen Foppen's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Senior Member
  • Senior Member
  • Berichten: 74
Als er gezegd werd; "we gaan met de Volvo", begreep iedereen hier in huis dat we de Amazon van stal gingen halen. Toen er een andere dagelijkse auto moest komen, kwam er al snel een 2e Volvo bij (V40 - 2017) en als er nu gezegd wordt: "we gaan met de Volvo" is de standaard wedervraag: "welke van de 3?".

Want zoals voor velen misschien wel herkenbaar, begint het meestal met één maar als er een 2e bijkomt, worden het er vanzelf meer. Sinds een week hebben we er namelijk een 164 bij. Het betreft een 74' er 164E met overdrive. Het is een heerlijke auto om in te rijden en daar hebben we hem juist ook voor aangeschaft. In de praktijk blijkt namelijk dat we Amazon eigenlijk alleen maar gebruiken voor een tourrit met mooi weer, maar word er verder weinig in gereden. Doordat de Amazon in uitermate goede staat verkeerd en we dat ook graag zo willen houden, kiezen we meestal toch voor de V40 als we op pad gaan. Hoewel dat een heerlijke auto is, heeft het toch niet de charme van het rijden in een klassieke Volvo. Vandaar dat we voorzichtig toch een beetje aan het kijken voor een auto erbij. Omdat ik vroeger al weg was van de imposante gril, het machtige motorgeluid en omdat Sandra (mijn vrouw) stiekem toch meer verliefd is op dit model dan op de Amazon moest het dus wel een 164 worden. Uiteindelijk is de keus gevallen op een donkerblauwe 164E met overdrive. Het is echt een heerlijke auto om in te rijden en het geluid van de 6 cilinder in lijn klinkt nog even mooi als 30 jaar geleden. Verder zitten er een aantal leuke (standaard) opties op zoals (werkend) schuifdak, (niet werkende) airco en heerlijke echt lederen zetels.

In tegenstelling tot de Amazon, is dit een auto waar ook het nodige werk aan zit. Nu was hier de prijs ook naar, dus een verrassing is het niet echt. Waar de Amazon een originele ongelaste auto is, zitten op de 164 wel wat donordelen en is er ook het e.e.a. aan gelast. soms netjes, soms ook wat minder mooi gedaan. Voordeel is wel dat alle bekende plekken (weer) hard zijn, dus met een beetje geluk hoeft er voorlopig weinig gelast te worden. Wel moeten de remklauwen rondom vervangen worden, zijn de spoorstangen al uitgewisseld en moet de koppeling vervangen worden. omdat we toch bezig zijn, doen we meteen maar even de krukaskeringen, cardankering, kruiskoppelingen, handremkabel en schoenen, etc. etc. In de tussentijd ook nog even de kilometerteller en het beroemde Kienzl VDO klokje gerepareerd en eigenlijk zou er een andere gril in moeten (maar eigenlijk vinden we deze hogere gril toch wel iets mooier dan de originele dus misschien ook maar niet). Kortom, we hoeven ons van de winter niet te vervelen en wellicht zal ik zo nu en dan een beroep op jullie doen, want hoewel het verschil met de Amazon maar 7 jaar is, zit er toch veel meer techniek in zo'n 164.

Groeten Goossen
Soms is rond beter, soms vierkant, maar soms ook allebei: VOLVO
Last edit: door Goossen Foppen.
  • Pagina:
  • 1