Even voorstellen: Bart en zijn Amazon uit '66

Lees meer
06-08-2016 21:34 - 24-10-2016 21:50 #162342 door B. P
Beste Volvisten,
als nieuw lid wil ik me even voorstellen. Ik ben Bart, 31, uit Den Haag. Ik werk voor een organisatie die zich inzet voor schone en slimme mobiliteit, maar mijn hart ligt toch bij het oudere spul. Mijn eerste auto was een knalrode 240 Estate (Classic, met een B230FX) die snel werd opgevolgd door een 940 FPT Estate uit '97. Daarna een paar jaar 'vreemdgegaan' met een Jaguar XJ8 en nu toch weer een beetje terug op het oude nest in een Amazon uit 1966. Een vierdeurs met een B20 (gereviseerd en ingebouwd in 2003) en LPG, maar helaas zonder overdrive. De auto is een plaatje en technisch best goed, op twee dingen na: een lekkage rechts onder bij de voorruit en een koppeling die het na 700km in mijn bezit voor gezien hield. Via-via al bij een andere Amazon-rijder kunnen checken wat het is en 95% zeker gaat het om de hoofd- of hulpcilinder. Nu komt het: ik ben stapelgek op oude auto's maar nog helemaal geen sleutelaar. Ik heb ook geen garage dus voor de grote dingen blijf ik waarschijnlijk op de specialist aangewezen - garage Hardeman zit bij wijze van spreken om de hoek. Maar de kleinere dingen zou ik eigenlijk wel zelf willen leren. Wie heeft daarvoor een tip in de buurt van Den Haag? Een leuke garage waar je op zaterdag samen met de monteur onder de motorkap duikt? Een aardige particulier met een brug en onderdelen en veel kennis? Ik ben erg benieuwd! Deze vereniging leek me de uitgelezen plek om, naast mooie ritten en lekker ouwehoeren over Volvo's, ook wat technische kennis op te doen. Of dit de goede basis is voor het bezit van een klassieker zal ik vanzelf merken maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan :-) Overigens heb ik voor de zakelijke/winterse/gehaaste ritjes nog een Smart Forfour uit 2004. Ben benieuwd naar reacties en sowieso naar deze mooie club! Ik heb me alvast gemeld bij het Jongeren-register, tof om te zien dat er meer mensen in Volvo's rijden die ouder zijn dan zijzelf...
Vriendelijke groet, Bart

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
06-08-2016 22:01 #162343 door René Minnebo
Beantwoord door René Minnebo in topic Even voorstellen: Bart en zijn Amazon uit '66
Welkom joh en een mooie Volvo heb je. Wat betreft de hulp of hoofdkoppeling cilinder hoef je geen techneut voor te zijn, dit is echt heel simpel te vervangen. Anders wordt het als je zelf de cilinders gaat honen. En wat betreft de lekkage is het beste om de ruit eruit te halen en de rand te inspecteren, vaak zijn deze verrot.

En je hebt een Volvo 945 FPT gehad waar staat de F voor. Ik heb zelf een LPT maar er is ook een HPT. En wat betreft je rode 240 die had een blok waar menig 240 rijder wild van wordt. Schijnt alleen maar in Zwitserland geleverd te zijn.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
06-08-2016 22:01 #162344 door Rene Brandt
Beantwoord door Rene Brandt in topic Even voorstellen: Bart en zijn Amazon uit '66
Mooie auto , gefeliciteerd en welkom bij de club.
wat de lekkage van het voorraam betreft , dat zou ik maar herstellen , (laten) afkitten, dit is oorzaak nr 1 van roestschade bij de amazon , water loopt namelijk zo de A stijlen in en en onder de matten gaat de vloer rotten , ook electrische storingen onder het dashboard kunnen ontstaan.
om te leren / kennis te vergaren zou ik zeggen , ga naar de technische avonden van de diverse registers.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
07-08-2016 02:33 #162347 door Johan Geers
Beantwoord door Johan Geers in topic Even voorstellen: Bart en zijn Amazon uit '66
beste Bert, welkom bij de club ik heb eenzelfde als jou ook een 66er www.volvokv.nl/forum/mijn-restauratie-pr...lippine-amazone-1966
Ik heb ook een garage maar ik ben bang dat dat een beetje veris voor jou.
In ieder geval success met de auto het zijn over het algemeen stevige auto's

m.vr.gr.

Johan Geers

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

  • Arnold de Groot
  • Arnold de Groot's Profielfoto
  • Offline
  • Platinum-lid
  • Platinum-lid
  • Arnold de Groot https://www.linkedin.com/in/arnold
Lees meer
07-08-2016 16:28 #162350 door Arnold de Groot
Beantwoord door Arnold de Groot in topic Even voorstellen: Bart en zijn Amazon uit '66
Hallo Bart,
In Den Haag en omstreken weet ik zo gauw niets waar je met een Volvo monteur samen kunt sleutelen. Wel zijn er diverse doe het zelf garages waar je per uur een brug kan huren. Ik heb zelf wel een kleine garage maar huur regelmatig een brug bij een doe het zelf garage. Ed van der Zee zit helaas een beetje ver weg, dat is in ieder geval een plek waar je alle kanten uit kan.
Mvg
Arnold

Eerste Volvo 343-GLS 2-liter, tweede 480es nu Volvo 1800E 1970 Kleurcode 42, was origineel 100

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
10-08-2016 20:30 #162422 door B. P
Beantwoord door B. P in topic Even voorstellen: Bart en zijn Amazon uit '66
Beste allemaal,
dank voor de reacties! En petje af voor Johan die, als ik de informatie goed begrijp, op de Filipijnen een rollende restauratie aan zijn Amazon uitvoert. Hulde. Ik laat de ruit snel afkitten en heb vandaag met de verkopende partij (Opa's Auto in Enschede) gebeld, die stuurt me een hoofdcilinder voor de koppeling op zodat die direct gemonteerd kan worden als dat het probleem is. Erg sportief, vond ik. Nu nog een weekje wachten voor hij bij Hardeman terecht kan en daarna snel een keer naar een technische avond of afstelmiddag om de kunst te leren.
Bart

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.