Amperelampje

Lees meer
17-05-2009 21:13 #49695 door Elly Jansen
Amperelampje is gemaakt door Elly Jansen
Dag mensen,Ik heb het forum al redelijk doorgespit, maar ik geraak niet tot een oplossing. Gisterochtend ontdekte ik dat mijn amperelampje brandt van mijn Amazon uit 69, zonder dat ik contact heb gemaakt. Zodra ik het contact aanzet, gaat het lampje uit.Vanmiddag heb ik desondanks nog een stukje gereden en een paar uur later moest ik nogmaals op pad. Echter, toen zat er geen "leven" meer in de auto. Vervolgens heb ik me even laten aanduwen, gelukkig sloeg de auto aan. Versleten koolborstels, accu ter ziele? Hoewel ik dat laatste niet verwacht, al was het maar omdat de accu pas 1 jaar oud is. Weet iemand raad?Groet, Elly.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
17-05-2009 21:54 #92102 door Niek de Boer
Beantwoord door Niek de Boer in topic Amperelampje
Ik begrijp dat het lampje brandt als de sleutel nog niet in het contactslot zit.Dit kan aan het contactslot liggen.Controleer of alle aansluitingen aan het contactslot goed vastzitten en kijk tijdens deze controles of het lampje uit gaat.Het kan ook zijn,dat het electrisch deel van het slot niet in orde is.Dit kun je vervangen.Het kan ook ergens anders in de bedrading of in de dynamo zitten,maar dan zou ik moeten meten.Een 69 amazon heeft een stuurslot .Zoek de bedrading aan de andere kant dan waar je de sleutel in doet.Succes.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
18-05-2009 16:16 #92101 door Elly Jansen
Beantwoord door Elly Jansen in topic Amperelampje
Niek, dank voor je reactie. Idd het lampje brandt zonder contact te hebben gemaakt (dag en nacht). Ik heb vandaag ook nog gebeld met mijn garagehouder. Op grond van mijn verhaal kwam hij uit op een defecte dynamo (die dan vervolgens de accu leegtrekt) en dat heeft weer tot gevolg dat ik me weg moet laten slepen .... :-((. Bedrading had ik al gecontroleerd. Maar ik moet er meteen bij zeggen dat ik uit die kluwen van draden ook niet heel veel wijs word. Heeft iemand tijd en gelegenheid om eens samen naar dit probleem te kijken?? Ik woon in Utrecht.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

  • Marcel Smelter (GAST)
  • aanwezig
  • Platinum-lid
  • Platinum-lid
Lees meer
18-05-2009 16:33 #92100 door Marcel Smelter (GAST)
Beantwoord door Marcel Smelter (GAST) in topic Amperelampje
<p>Trek voorlopig even de accupool los. Een nieuwe (gereviseerde) dynamo geeft de oplossing.</p><p>E&eacute;n van de diodes is defect, je kan overwegen de dynamo te laten reviseren, een revisie exemplaar is vaak (bijna) net zo duur. Je zal toch wel een dynamo specialist in Utrecht hebben?</p><p>Die wil je vast wel helpen</p>

Amazon Combi '66

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
19-05-2009 07:20 #92099 door Robert van Es (GAST)
Beantwoord door Robert van Es (GAST) in topic Amperelampje
<p>Hoi Elly,</p><p>Volg Marcels advies.</p><p>Bij niet rijden: accupool los en een niewe dynamo (als je nog geen wisselstroomdynamo hebt, is dit het moment om er zo een te monteren (zelf heb ik jaren terug precies dezelfde storing gehad).</p><p>Vroeger had je op industrieterrein Overvecht Co Dynamo zitten (de naam zegt alles). Volgens mij heet dit nu Cody Autoparts, lijkt me een goede start.</p><p>groeten en suc6,</p><p>Robert</p>

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.