Achtergebleven bedrading van de vorige eigenaar...

  • Vincent Kroese (GAST)
  • Offline
  • Gebruiker is geblokkeerd
  • Gebruiker is geblokkeerd
Lees meer
04-04-2007 00:09 #51350 door Vincent Kroese (GAST)
Achtergebleven bedrading van de vorige eigenaar... is gemaakt door Vincent Kroese (GAST)
<img src="i2.photobucket.com/albums/y23/vkroese/bedrading.jpg" alt="" />
<span style="font-style: italic;">Al het bovenstaande kon zonder meer zo uit mijn Amazon verwijderd worden... het lijkt bijna meer kabel dan er nog in zit ;)</span>

Na een elektrisch probleem heb ik zaterdag besloten om alle contactjes, zekeringen, etc even goed schoon te maken, en omdat het zowel onder mijn dashboard als onder de motorkap en zelfs naar achter in de auto toe nog altijd behoorlijk verzadigd was met allerlei kabels die een-twee-drie niet te plaatsen waren heb ik alles maar even goed opgeschoond. D.w.z. dat ik ALLE draden, achtergebleven zekeringskastjes, relais en schakelaars die nergens meer voor dienden (of alleen maar dienden voor iets wat al niet meer in de auto zat of niet meer werkt) heb verwijderd. Best een berg nu ik het zo bij elkaar zie (zie foto).

In ieder geval maakt het alles een stuk overzichtelijker, ik zou het dan ook iedereen aanraden!

Nu alles is opgeschoond zijn we er ook achter gekomen dat mij contactslot eigenlijk helemaal niet goed is aangesloten: er is in de hele auto geen constante spanning te vinden (ik bedoel dus de spanning zonder dat de sleutel op contact staat) ... Verder zijn de relais van de mistlampen voor direct op de accu aangesloten, zonder zekering. Verdiend ook geen schoonheidsprijs lijkt me. Samen met het klokje wat ik nog wil aansluiten heb ik dus nog wel wat te doen.

Het oorspronkelijke stroomprobleem lag uiteindelijk trouwens niet aan slechte contacten of kabelbreukjes maar aan een defect spanningsregelaar. Dankzij Dries Bakkenes kan ik vanaf nu weer de weg op zonder bang te zijn dat mijn accu ineens leeg is!

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

  • Ate de Greef (GAST)
  • Offline
  • Junior Lid
  • Junior Lid
Lees meer
09-04-2007 19:52 #84816 door Ate de Greef (GAST)
Beantwoord door Ate de Greef (GAST) in topic Achtergebleven bedrading van de vorige eigenaar...
Ik ga het zeker doen, bij mij heeft er een gas instalatie in gezeten (met ander blok natuurlijk), dus alle controle dingen en lampjes zitten er nog in. De binnen verlichting is omgelegd, de antenne zit aan de binnenkant en ik heb 3 schakelaars die niks doen. Zijn waarschuwingsverlichting trouwens standaart?

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.