motor slaat af indien de verlichting worden aangezet?

  • René Jongen (GAST)
  • aanwezig
  • Gebruiker is geblokkeerd
  • Gebruiker is geblokkeerd
Lees meer
23-10-2007 10:51 #50837 door René Jongen (GAST)
motor slaat af indien de verlichting worden aangezet? is gemaakt door René Jongen (GAST)
<p><strong>Motor loopt. Bij het uittrekken van de lichtschakelaar slaat de motor af.
</strong>Bij controle bleek de waterpomp defect (lager dwz. zeer veel speling waardoor V-snaar de dynamo niet meer voort bewoog - althans weinig - veel speling op de v- snaar0.
<strong>Inmiddels nieuwe waterpomp gemonteerd</strong> (was nog lastig om het pijpje aan de zijkant in de pomp te duwen >>> met twee personen gaat dit wel > een persoon duwt aan de zijkant tegen de lange dunne pijp langs het blok >> de ander slaat met een hamer op de ronding van het pijpje en vervolgens floept het pijpje met rubber in de waterpomp).
De dynamo (wisselstroom) draait nu weer beter. <strong>Rode indicatie lampje brandt nog af en toe.
</strong>Nu de accu weer redelijk vol is blijven ook de lampen branden. Toch had ik graag geweten of iemand dit probleem reeds heeft meegemaakt.
<strong>Vraag: kan het zijn dat de accu te zwak is (of nog niet vol genoeg), waardoor tijdens het aan zetten van de verlichting de stroom te zwak is?
</strong>Wie de oplossing weet mag het zeggen.
R. Jongen
Valkenburg

By the way: Hoe kan ik de remlichten uittesten? Dwz. Is het mogelijk om de drukschakelaar rechtstreeks 12 V te geven zodat dan de achterlichten gaan branden?</p>

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
23-10-2007 15:17 #87076 door Bas Kooijman (GAST)
Beantwoord door Bas Kooijman (GAST) in topic motor slaat af indien de verlichting worden aangezet?
Remlichtschakelaar testen?
Is een baksteen op de rem met contact aan nioet voldoende?

Het is gewoon een maakcontact.
Als je beide draden eraf trekt en er een multimeter op diodestand tegenaan houdt,. zul je zien dat als je met je neus (want hand te kort) op het pedaal drukt, de schakelaar sluit.
Overigens, als ie stuk is, elke 2-draads remlichtschakelaar werkt., ook die van de 740/940 bijvoorbeeld, je moet hem alleen even 'pas' maken met revetten. Het principe is bij alle eender.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
23-10-2007 17:31 #87075 door Lars Rengersen
Beantwoord door Lars Rengersen in topic motor slaat af indien de verlichting worden aangezet?
<p>Het feit dat de motor afslaat als de verlichting wordt aangezet is sowieso geen goed teken.</p><p>Als reden kan ik het volgende bedenken:</p><p>+ dynamo geeft te weinig laadstroom</p><p>+ accu is nog te leeg</p><p>+ extra belasting aan (lichten)</p><p>als combinatie van factoren zorgt ervoor dat de bobine niet genoeg stroom meer krijgt en stopt met een vonk genereren.</p><p> </p><p>Het bovenstaande gaat niet op als de auto wel gewoon kan starten op de accu. Dan zou hij ook nog vol genoeg zijn om de bobine van stroom te voorzien.</p><p> </p><p>Uiteindelijk oorzaak van het probleem zal hem toch nog zitten in de dynamo. Het feit dat het rode lampje af en toe knippert geeft aan dat hij niet altijd goed bijlaadt. Ik moet dan denken aan:</p><p>- slippende v-snaar</p><p>- los contact in het laadcircuit</p><p> </p><p>Succes!</p><p>Groeten Lars</p>

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

  • René Jongen (GAST)
  • aanwezig
  • Gebruiker is geblokkeerd
  • Gebruiker is geblokkeerd
Lees meer
26-10-2007 08:55 #87074 door René Jongen (GAST)
Beantwoord door René Jongen (GAST) in topic motor slaat af indien de verlichting worden aangezet?
<p>Hallo Volvo vrienden,</p><p>Rem (vloeistof-druk) regelaar vervangen: eenvoudige reparatie;
Eerst WD 40 inspuiten, zodat schroef / schakelaar makkelijk los laat. Na losdraaien met sleutel maat 20 schakelaar verwijderen. Snel de nieuwe schakelaar erin draaien (let op is fijne draad). Een kleine beetje remvloeistof loopt dan weg. En klaar is Kees (of is het kees!)?
De nieuwe schakelaar niet te vast draaien want de draad is snel dolgedraaid!
<strong>NB. schakelaar controleren was eenvoudig: de twee "vrouwtjes" die vast zitten aan de schakelaar bij het remleidingen-verdeelpunt met elkaar verbinden en de remlichten gaan aan!</strong></p><p>Het probleem met oplichten van rode lampje is nog niet opgelost. Ben nu de accu aan het laden via de druppellader van mijn motor (Moto Guzzi Quota).
Vermoedelijk is de oorzaak (het afslaan van de motor bij aanzetten verlichting) kortsluiting van het relais dat de verlichting regelt.
Wordt vervolgd!</p><p>Lars en Bas bedankt voor jullie bijdrage,</p><p>Ren&eacute;</p>

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.