Opschonen RDW bestand, hulp gevraagd

Lees meer
09-05-2023 21:10 #203096 door Paul Franse
Opschonen RDW bestand, hulp gevraagd is gemaakt door Paul Franse
De FEHAC is bezig onze auto's een meer beschermde status te geven door deze onder te brengen in het nationaal register mobiel erfgoed. Om na te gaan of een auto hiervoor in aanmerking komt zal o.a. het RDW register worden geraadpleegd. Het is bekend dat in het verleden de registratie van de RDW wat creatief is geweest met als gevolg dat diverse types onder diverse benamingen zijn geregistreerd. De RDW wil samen met de FEHAC deze registratie in orde maken, en dat kan natuurlijk niet zonder specifieke kennis van, in ons geval, de Volvo-types. Er is ons gevraagd enkele specialisten binnen de club te vinden die hierbij willen en kunnen helpen. Kort gezegd:

Bent u specialist op het gebied van de diverse Volvo types (liefst breed georiënteerd en niet slechts één type) en wilt u de FEHAC en de RDW helpen het RDW bestand op te schonen, meldt u dan aan. Dat kan door dit bericht te beantwoorden. U stelt daarmee hopelijk de FEHAC in staat onze klassiekers een meer beschermde status te geven.

Mocht u geïnteresseerd zijn, dan zou u volgende week al aan kunnen sluiten bij een zoom meeting voor nadere uitleg.

Alvast bedankt!

 

Life is what you make it!

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
10-05-2023 11:16 #203102 door BartJu
Beantwoord door BartJu in topic Opschonen RDW bestand, hulp gevraagd
Een goed streven, helaas beschik ik niet over de gevraagde expertise.
Wel een vraag hierover vanaf de andere zijde: mijn auto staat niet cortrect geregistreerd; het is een Volvo 245 DL automatic ui 1976 en  staat (na NL invoer) in de boeken als een 240 GL automatic, een type dat in 1976 nog niet bestond.
Hoe kan ik dit aan (laten) passen?

Ik neem aan dat dit soort 'correcties' ook het beoogde doel kunnen ondersteunen.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.