LPG Flow Control aansluitschema

Lees meer
22-08-2010 15:45 #48834 door Marijn de Koning
LPG Flow Control aansluitschema is gemaakt door Marijn de Koning
Ik heb onderstaand kastje in mn combi zitten:<img src="www.afbeeldingenuploaden.nl/uploads/946405LPGflowcontrol.JPG">Ik had het vermoeden dat de benzine tijdens het starten niet goed werd afgesloten, daarom ben ik alle aansluitingen eens nagelopen. De benzine afsluiter blijkt goed te zitten, maar ik kwam wel iets anders tegen. Van de 2 LPG afsluiters zit er één op de G aangesloten, en één op de V. Klopt dit?De I is verbonden met een draad die om de bobine kabel zit gewikkeld, om te zorgen dat de LPG af wordt gesloten als de motor afslaat. Kan ik deze ook aansluiten op het kleine schuifje wat op de bobine zit? (= mooier)

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
23-08-2010 21:50 #96302 door Frans Lotty
Beantwoord door Frans Lotty in topic LPG Flow Control aansluitschema
Hoi Marijn,

De ene afsluiter hoort inderdaad op de V en de andere op de G. Bij de andere LPG flow control relias heet het meestal alletwee
G. De ene gaat naar de afsluiter op de tank en de andere naar de afsluiter bij de verdamper. Verder heeft dit relais alleen een I naar de - vande bobine of als draad gewikkeld om de bobine kabel, een Plus en een min.
De aflsuiter voor benzine wordt gewoon geschakeld via de gas/benzine schakelaar. Het gebeurd wel eens dat de benzine afsluiter lekt dus benzine door laat. En sommige benzine afsluiters hebben een mechanisch palletje waarmee je hem altijd open kan zetten! Het slimste is natuurlijk in de uitgaande leiding van de benzine afsluiter een benzine filtertje te zetten dan zie je in ieder geval wanneer je op gas start of er geen benzine in het filtertje komt.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
25-08-2010 09:44 #96301 door Marijn de Koning
Beantwoord door Marijn de Koning in topic LPG Flow Control aansluitschema
Dan laat ik het lekker zitten zo. Bedankt voor de tip van het benzinefiltertje, dat ga ik zeker doen!

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.