Slecht lopen op LPG

Lees meer
25-05-2021 21:20 #194202 door 16949-dummy
Slecht lopen op LPG is gemaakt door 16949-dummy
Hallo, mijn Volvo 164 (eigenlijk 165) heeft een gasinstallatie (verdamper principe) met een lovato verdamper. Nu heb ik het euvel dat de motor afslaat als deze warm is. Ik heb een nieuwe verdamper erop gezet, omdat ik vermoedde dat het membraan na 20 jaar wel zijn beste tijd had gehad. Bij inspectie was dat ook wel zo, maar hij was niet gescheurd of zo. Nieuwe verdamper geplaatst en deze afgesteld zoals de verkoper en technisch specialist dit aan mij heeft verteld, stationaitschroef zover open dat de motor blijft lopen, dan de bypass schroef van het membraan zodanig instellen dat het membraan net een kiertje heeft met tevens het iets terugdraaien van de stationair schroef, zodat het mengsel niet te rijk wordt en de motor afslaat. alles functioneert goed, totdat je gaat rijden en dan afremt, koppeling intrappen en gaat de motortoerental terug naar stationair, maar in mijn geval valt hij teveel terug waardoor de motor stil valt. Dit is uiterst irritant en gevaarlijk, want je bent gelijk je stuur- en rembekrachtiging kwijt.
Heeft iemand een idee hoe dit op te lossen?
Reacties zijn welkom!
Harry   
Bijlagen:

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
25-05-2021 21:28 #194203 door Ed van der Zee
Beantwoord door Ed van der Zee in topic Slecht lopen op LPG
Ik heb diverse 164's op LPG gereden, een zelfs met 3 Stromberg carburateurs,  waarbij het lastig bleek om zowel op LPG als op benzine de motor gelijk af te stellen.
Vaak liepen ze op LPG bij koude start prima en indien warm sloeg hij af, dus dit probleem is bekend.
Heb je al gekeken of hij valse lucht aanzuigt ? Kan gemakkelijk met busje remmenreiniger eromheen op een paar plekken sprayen, gaat hij hoger lopen dan heb je valse lucht
Als dit niet zo is zou ik hem op LPG afstellen en koud iets hoger toerental aanhouden

Ed van der Zee
'67 123GT
'70 164
'71 P1800 E
'72 1800ES
'73 145 Express
geniet maar nooit met mate

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.