bodemspeling

  • Bezoeker
  • Bezoeker
01-10-2003 00:07 #55457 door
bodemspeling is gemaakt door
Het forum zal het de komende 3 weken moeten doen zonder mijn wijsheden uit het ongerijmde, omdat ik met een kleine kudde clubauto's het Rifgebergte, de hoge Atlas en de Sahara ga verkennen. Oh wat spannend, en wat een verre tocht! Maar vele duizenden medelanders doen dat elke zomer in hun tigde handse Peugeotjes van onbepaalde leeftijd en wij en zij vinden dat gewoon of wensen er niet bij stil te staan. De meesten rijden in 2 of 3 dagen naar Gibraltar en nemen daar de pont.... Voor de uitzetter van de tocht, Hugo van den Berg is asfalt een beetje een decadent woord dus is er voor ons daar toch een uitdaging. Om eventueel vastgelopen auto's uit het zand te halen heeft Hugo een aantal zandrijplaten en meerdere kriks op en in mijn Amazon gelegd. Verder nog minstens 40 kilo aan reserve water en benzine en evenzoveel aan reserve onderdelen want we zijn uit principe selfsupporting. Mijn Amazon heeft Koni Loadadjusters achter, maar zakt desondanks zodanig dat ik op sommige verkeersdrempels hier in Bussum ( bekend uit de Nachtrit) het uiteinde van mijn uitlaat hoor resoneren. Kom ik op mijn eigenlijke vraag: zijn er verzwaarde schroefveren in de handel om de kont van een 122 sedan redelijk hoog te houden? Als benzine - en meestal solo of duo rijder heb ik me nooit in deze materie verdiept.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

  • Bezoeker
  • Bezoeker
01-10-2003 18:26 #65770 door
Beantwoord door in topic bodemspeling
Voor een LPG-rijder is het algemeen bekend dat er inderdaad verzwaarde achterveren te koop zijn. Ik hoor tot die groep en heb enkele jaren naar volle tevredenheid de verzwaarde achterveren (toen ook gelijk maar de voorveren ook vervangen). Gekocht op de beurs van 2001 bij een verenspecialist (Volvo Classic Springs te Vleuten, 030-6775176).

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

  • Bezoeker
  • Bezoeker
01-10-2003 21:28 #65769 door
Beantwoord door in topic bodemspeling
Ha die Siang,<BR><BR>Al wel eens in Marokko geweest? Als ervaringsdeskundige kan ik je aanraden de grote steden bij voorkeur te mijden... Je wordt niet goed van het gehassel aan je kop.Neem, hoe a-sociaal het ook moge lijken, een lekker donkere of spiegelende zonnebril mee. Kun je je er een beetje cool van afsluiten.<BR> In de bergen woont een totaal ander volk, nl de berbers. En da`s een bijzonder leuk en hypergastvrij volkje. Mocht je in de buurt van de Djebel Toebkal komen, beklim `m dan, naar 4200 meter in een surrealistisch landschap. De (meer dan stevige) moeite zeer zeker waard<BR><BR>Mag ik jullie allen een zeer fijne rit met veel leuke ervaringen toewensen?<BR><BR>Een ietwat jaloerse,<BR><BR>Jasper

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.