Wat zijn het tcoh een topkarren...

Lees meer
31-07-2012 21:25 #116209 door Gertjan Tillema
Wat zijn het tcoh een topkarren... is gemaakt door Gertjan Tillema
.. die Amazons.
Vandaag net terug van ons weekje Duitsland. Zonder noemenswaardige problemen met de B16 door o.a. het Sauerland en het Thuringer wald met meer dan 16% klimmen en 20% afdalend een rondje Zwickau gedaan. 1500 km en 52 jaar oud en still going strong! (maar die simplex-remmen zijn niet echt een goed idee...) En dat is toch ook een beetje mede-mogelijk gemaakt door u allen, want ik heb het afgelopen jaar hier de nodige tips gekregen en gelezen! Foto's volgen morgen, als ik het SD-kaartje heb ontwikkeld.
Opvallend veel Duitsres lovend horen spreken over Volvo, erg opmerkelijk, omdat je tegenwoordig maar weinig Volvo's ziet rijden in Duitsland (ook weinig Geely's overigens).

1960 Volvo Amazon
1961 Barkas V901/2
1973 Trabant P601
2001 Volvo V70 T5

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
02-08-2012 11:23 #116243 door Vilmar Dijkstra
Beantwoord door Vilmar Dijkstra in topic Wat zijn het tcoh een topkarren...
Mooi dat je zo tevreden bent! Wij hopen binnen een paar jaar een stapje verder te gaan en naar het geboorteland van de Amazon te gaan. Vandaag maar eerst eens zien dat ik de wagen waterdicht krijg :twisted: De raamrubbers zijn volgens mij nu echt waterdicht en het komt ergens van voren...

Groet, Vilmar

Amazon 1960 two tone 6 volt

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
14-08-2012 16:21 #116664 door Erik Ciesluk
Beantwoord door Erik Ciesluk in topic Wat zijn het tcoh een topkarren...
Sinds gisteravond terug van zo'n 10 dagen Frankrijk (omgeving Annecy), bijna 3400 km gereden met de auto die een paar weken terug nog op z'n zijkant lag . Niet helemaal zonder problemen, maar we hebben een heerlijke vakantie gehad en de auto heeft ons netjes thuis gebracht.

Een paar volstrekt willekeurige foto's van de afgelopen 10 dagen... :lol:1) Bevroren verdamper, er bleek lucht in de koelwaterslangen te zitten. Na wat masseren en wat spelen met de kachelkraan liepen de slangen weer vol en konden we weer verder. 15 minuten oponthoud
2) 'Even' een achterlichtje vervangen.. Het achterlichtje bleek niet stuk, maar er was een draad losgekomen in de fitting. Geen soldeerbout bij de hand, dus van een schuifstekkertje een nieuw contact gemaakt en daar de draad in geklemd. Wel een uurtje zoet mee geweest.
3) LPG tank leeg, dus op benzine rijdend op zoek naar een tankstation. Op benzine reed hij altijd prima, maar uitgerekend nu gaf hij de geest. Om (nog steeds) onbekende reden werkte de carb niet goed waardoor de motor na een paar 100 meter steeds verzoop. 1.5 uur carburateur poetsen had helaas totaal geen effect.
4) Dan toch maar een telefoontje naar de WegenWacht. Nadat het tot de telefoniste was doorgedrongen dat een jerrycan met LPG ophalen echt niet gaat werken, was het wachten op de sleepdienst. Gelukkig hadden we vuur, brood en knakworst bij ons!
5) Even schrikken.. in plaats van naar het dichtsbijzijnde LPG tankstation te worden gebracht zoals we hadden gevraagd, werden we achterin de garage, tussen een hoop minder fortuinlijke auto's geplaatst. Het liep tegen zessen, dus de monteurs wilden naar huis. Bovendien was het vrijdag; ze zouden pas maandag weer open zijn. Gelukkig kwam er rond die tijd een andere monteur binnen (oldtimer-liefhebber bleek later), die ons zonder moeite naar het tankstation kon brengen; zo'n 30 km verderop.

Op de terugweg hebben we alleen maar op gas gereden. Je staat er van te kijken hoeveel LPG installaties er gesloten zijn bij de verschillende tankstations onderweg...

Maar verder dus geen problemen 8-)


Ama '66 (deze moet 't worden - tigjarenproject), Ama '69 (daily; megasquirt injectie met ITB's), Duett '68 (daily), PV60 ca '49. Vroeger: 145S, Ama '67, Ama '69, 164E '74.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
14-08-2012 22:42 #116685 door Niek Bolijn
Beantwoord door Niek Bolijn in topic Wat zijn het tcoh een topkarren...
haha, mooi verhaal + foto's Erik!

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
15-08-2012 09:59 #116692 door Leo Staats
Beantwoord door Leo Staats in topic Wat zijn het tcoh een topkarren...
duett in de alpen kopie kopie.jpgduett in de alpen kopie kopie.jpgInderdaad topkarren.

Vorige maand met mijn Duett mijn zoon opgehaald in Genève en via Route Napoleon en enkele Alpenpassen naar de Middellandse zee, via het Centraal massief en Parijs retour. Bijna 4000 km gereden zonder echte problemen. Alleen een lekke band (schroef!) die door een vriendelijke Franse Peugeot garage gratis is gerepareerd. "Dit nieuwe type Volvo kenden ze nog niet!"

Groeten

Leo

Bijlagen:

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.