Skoda Fabia kopen?

 • Peter van den Ham (GAST)
 • aanwezig
 • Gebruiker is geblokkeerd
 • Gebruiker is geblokkeerd
Lees meer
30-10-2010 00:24 #97448 door Peter van den Ham (GAST)
Skoda Fabia kopen? is gemaakt door Peter van den Ham (GAST)
Beslis pas als je dit gelezen hebt.

Niet mijn eigen keuze, maar het rijdt....

Vroeger koos ik altijd zelf mijn auto’s uit.
Nu is dat anders. Ik laat de keuze aan de regering over, want ik kies voor belastingvrije auto’s.
En ook mijn echtgenote vindt dat belastingvoordeel belangrijk, dus ook die kiest voor mij.
Zodoende viel onze keus op de Fabia Combi 1.2 diesel Greenline. Ik vind hem niet mooi, maar ja daar houdt de regering geen rekening mee.
In de showroom was het een aparte ervaring. Er waren nog vijf kopers voor mij. Die waren ook door hun vrouw gestuurd. Ze zagen er allen eigenlijk net zo uit als ik: een Hans Anders bril, C&A kleren en een al wat kalend hoofd. Dat gaf wel een veilig gevoel eigenlijk. Ik vroeg of ze ook voor de goedkope Fabia kwamen en ze knikten allemaal ja. Een van de heren zat De Telegraaf te lezen en die zei vriendelijk dat hij de laatste was. Mooi, dan hoefde ik alleen hem in de gaten te houden dus.
Na een uurtje was ik aan de beurt. Welke kleur ik wilde hebben, vroeg de verkoper. Tjee, dat was een moeilijke vraag. Gewend als ik inmiddels was aan de keuzes die anderen voor mij maken, zei ik tegen de meneer van de showroom: nou, zegt u het maar. Die mijnheer besloot dat ik een witte moest nemen. Voor de rest wilde ik geen extra’s op de auto, hij was al compleet genoeg. Maar de verkoper besloot dat ik een volwaardig reservewiel zou kopen, dus die kwam er nog bij.
Inmiddels zijn wij drie maanden verder en de auto is afgeleverd. Eigenlijk vind ik de auto niet zo lekker rijden, je moet veel gas geven om van je plek te komen. En het verbruik valt me ook tegen, 1:30 halen we bij lange niet. Het mooiste vind ik nog de grote voorruit. Die geeft goed zicht op de weg en op andere auto’s. Volvo's bijvoorbeeld, hele mooie auto’s……..
Wat meer over mijn Hans Anders auto
Ik was vanochtend nog niet helemaal klaar met mijn review. Mijn vrouw had nml. de pc nodig. Dus moest ik achter het buro weg. Ze had een hele lijst klussen in het huis die nog af moesten. En daar herinnerde ze mij aan. Ze is nu aan het klaverjassen met vriendinnen, dus heb ik het rijk weer alleen...
Ik zie dat mijn verhaaltje van vanochtend al aardig wat reacties heeft opgeroepen. En die van 11.49 u en 12.31 u, dat zijn nog wel de best begrijpende lezers !
Het verheugt mij ook dat er flink wat Fabia-rijders tussen de reaguurders zijn. Zeg maar de families Anders, Zeeman en Wibra.
En eigenlijk moeten we deze rijders heel dankbaar zijn. Want eerlijk is eerlijk: de lucht in Nederland wordt toch iets schoner dankzij deze Fabianers. Jammer dat dat dan weer teniet wer gedaan door zo'n vulkaanuitbarsting in IJsland, maar dat is een heel ander verhaal.
Voorlopig spaar ik nog even verder, zodat we de Faab kunnen chiptunen. Dan wordt het misschien nog wat met ons driepitterje. Maar vertel het alsjeblieft niet tegen mevrouw Goedbloed, want die mag het beslist niet weten !
Joris G. groet u allen !
Hoe het gisteren verder ging in huize Goedbloed….
Nou beste mensen, de hel is hier los gebroken. Wat is er gebeurd ?
Ook uit de vele reacties hier bleek me dat ik erg onder de plak zit van Gonnie Goedbloed, mijn aanstaande ex-vrouw.Ja, u leest het goed: mijn aanstaande ex-vrouw. Het broeide al een tijdje bij me, maar nu is het definitief.
U moet weten dat Gonnie erg dominant is en eigenlijk alles voor me bepaalt. Zo moet ik van haar al ruim 25 jaar zittend plassen, en dat voor een man !
De Faab, dat was de laatste druppel. Ik wilde een echte auto, maar Gonnie wou de Faab. Dus werd het een Faab. Ik balen.
Zo kon het niet langer, dus gisteren is de bom gebarsten. Ze kon oprotten, riep ik. En dat heeft ze gedaan. Ze zit nu bij Miriam, haar zus. Die is ook gescheiden en woont alleen. Alle ruimte in dat huis. Miriam is eigenlijk best wel een hele leuke vrouw, veel leuker dan Gonnie. Vorig jaar nog is ze mee geweest naar een Landal bungalowpark. Dat was ons verjaardagscadeau voor haar. In het subtropisch zwemparadijs zag ik dat ze er nog heel goed uit zag voor haar leeftijd. Ze is zes jaar jonger dan Gonnie en dat zie je !
Ik heb de kinderen (die wonen allebei buiten de deur) gebeld om over onze breuk te vertellen. Ze snappen het wel, maar het kwam toch als een schok.
Zo’n eerste nacht alleen, dat voelt wel raar. Ik heb heel hard mijn eigen muziek gedraaid, daar genoot ik erg van. En ik heb staand geplast, ook dat was een hele bevrijding.
Nu, na een paar uur slapen, dringt tot me door hoeveel er geregeld moet worden. Alle spullen moeten verdeeld worden, ook de Faab. En het huis natuurlijk. Maar ik zet door. De knoop is doorgehakt !
Vandaag maar eerst een stuk gaan rijden in de Faab. Om de kop leeg te krijgen. Wordt vervolgd !
Over een prachtige herfstrit en onverwacht bezoek.
Zo, na alles wat er gisteren gebeurde, vanochtend lekker een paar uur gereden in de Faab.
Het begon niet echt goed. Ik liep naar de Faab toe en daar stond-ie zielig te glimmen met zijn te kleine wieltjes. Of zijn de wielkasten te groot ? Maar ik herpakte mijzelf snel en besefte dat mijn afkeer richting de Faab eigenlijk afkeer is jegens Gonnie. Projectie heet dat geloof ik.
De Faab startte vlotjes en het herfstzonnetje scheen uitnodigend over de provinciale wegen hier. Ik moet zeggen dat het driepittertje best mooi loopt. Ik betrapte me er op, dat ik de radio niet had aangezet en tevreden naar het gesnor van de motor luisterde. Als de motor koud is, maakt-ie best wel herrie, maar dat verdwijnt snel.
De motor draait met 90 km. p/u het mooist vind ik. Je hoort ‘m dan bijna niet, en de boordcomputer staat dan rond de 3:100, soms daaronder zelfs. Het start-stop systeem bij de stoplichten is ook geinig.
Ik heb toch gauw een kleine 200 km. gereden en de brandstofmeter heeft nauwelijks bewogen. Het was een lekker ritje. Misschien ben ik op voorhand iets te hard in mijn oordeel over de Faab geweest.
Toen ik thuis kwam gebeurde er trouwens iets raars. Er werd aan de deur gebeld en dat bleek Miriam, mijn aanstaande ex-schoonzus, te zijn.
Ik schrok, want ik was bang dat ze partij had gekozen voor Gonnie en me de huid vol zou schelden. Maar dat gebeurde niet, ze was heel aardig en begrijpend. Ze kwam wat spulletjes voor Gonnie halen en bleef nog even koffie drinken. Was best gezellig, we vermeden het onderwerp Gonnie en hadden het over ons lang weekeinde vorig jaar. Toen ze wegging aaide ze bij de deur nog even door mijn haar. Ik raakte daar van in de war, maar vond het niet vervelend.
Toen Miriam weg was ben ik begonnen wat spullen weg te doen. Ik had al snel vijf dozen vol met rotzooi voor de kringloopwinkel. Ik heb in de loop der jaren vier bodywarmers van Gonnie gehad, met van die zakken. Afschuwelijk, weg ermee. En ook mijn leren riemtasje voor de gsm, naar de kringloop !
Ik heb de vijf dozen gelijk weggebracht, en ik moet zeggen dan is het wel handig om zo’n station te hebben. Er kan best veel in de Faab. Het lijkt wel of ik een beetje van de Faab begin te houden….
Of dat zo blijft, dat hoort u een volgende keer.
Een rit naar Leeuwarden en Miriam meldt zich opnie
Gisteren was het zaterdag. Ik belde met Evert, een schoolvriend van vroeger. Ik ken hem al vanaf de lagere school, we hebben altijd contact gehouden. Evert kon goed leren. Hij heeft rechten gestudeerd en is nu advocaat in Leeuwarden. Het toeval wil, dat hij specialist is in echtscheidingen !
Ik vertelde Evert over mijn scheidingsplannen en hij bood direct aan om me tegen kostprijs helpen. Ik hoef alleen de kantoorkosten e.d. te betalen. Kijk, daar wordt een mens weer blij van. Hij nodigde me ook uit om maar meteen naar Leeuwarden te komen.
Dat betekende een ritje van (heen en weer) bijna 250 kilometer.
Dus weer tijd voor de Faab !
De lange rit bood mij de gelegenheid om eens goed in de auto rond te kijken.
Het interieur is vrij donker, maar de zilverkleurige accenten geven het een chique karakter.
Alle knoppen en hendels zitten op een logische plek en zijn gemakkelijk te bereiken.
Door de hoge zit heb je een mooi overzicht over de weg. Als ik eerlijk ben, dan voelt de zijdelingse steun beduidend minder dan in mijn vorige auto. Misschien is het een kwestie van wennen.
De rit ging vooral over de snelweg en het viel me op, dat je behoorlijk kunt accelereren als je het gas maar flink intrapt. Ik heb daarom mijn waardering voor “prestaties” naar boven bijgesteld.
Mijn bespreking met Evert verliep voorspoedig. Gonnie hoeft niet op alimentatie te rekenen, want zij werkt vier dagen per week en verdient daarmee genoeg om in haar eigen onderhoud te voorzien. Verder legde de advocaat mij heel duidelijk uit wat er allemaal staat te gebeuren.
Als Gonnie dat zou willen, dan kunnen wij met één advocaat de scheiding tot een goed eind brengen.
Evert maakte verder steeds grapjes over mijn Skoda Labia. Ik snapte dat niet, maar heb het vreemde woord later thuis opgezicht: labia. U moet dat zelf ook maar even opzoeken, het woord deed mijn gedachten afdwalen naar het bikini-broekje van Miriam, vorig jaar in het Landal zwemparadijs…
Ook de terugweg verliep voorspoedig. Het was inmiddels donker en de verlichting van de Faab is gewoon faabeltastisch.
Ik was nauwelijks thuis of er werd weer gebeld. Opnieuw stond Miriam voor de deur. Ze zag er erg goed uit, een kort rood leren jasje op een strakke spijkerbroek. Maatje 38 schat ik zo in.
Miriam kwam een matras voor Gonnie halen. Gonnie kon namelijk niet slapen op de slappe matras van het logeerbed in Miriam’s huis. De matras op ons logeerbed is van een prima kwaliteit, Gonnie weet dat want ze sliep er vaak genoeg op. We sliepen de laatste jaren nog nauwelijks in één bed, vandaar.
Nu ben ik de kwaadste niet, dus bood ik aan om de matras met de Faab weg te brengen. Miriam heeft een Smartje, dus dat ging niet lukken.
Om het matras te vervoeren moest de achterbank weer even plat. Dat is even een handigheidje, maar als je het eenmaal door hebt, dan is niet meer moeilijk. We moesten de voorstoelen een stukje naar voren schuiven en toen paste het matras precies ! Weer een pluspunt voor de Faab ! Het viel me op dat Miriam tijdens het inladen van de matras erg dicht tegen me aanstond, ik voelde haar warme lichaam door onze kleren heen….
Ze ging naast me zitten en zei dat ze ook mee terug zou rijden en dan haar Smart zou ophalen. De logica ontging mij, maar ik liet het maar zo.
De Faab leek nog stiller te rijden dan hij sowieso al doet, dat kwam natuurlijk door de extra demping van het matras. Miriam kletste honderduit en mijn ogen dwaalden zo nu en dan af naar de rondingen van haar spijkerbroek. Labia, labia zong het in mijn hoofd, ik kon er echt niets aan doen.
Gonnie zag er nog slechter uit dan normaal. Ik merkte dat ik al mentaal aan het afscheid nemen was van deze lelijke vrouw. Vadertje tijd is gulzig, maar aan Gonnie heeft hij wel erg veel geknaagd…
Raar eigenlijk, dat we ooit zo verliefd op elkaar waren. Waar zijn die gevoelens gebleven, wat voor mechanismen zijn dat toch: eerst onafscheidelijk en nu uit elkaar ?
Met zijn drieën brachten wij het matras naar binnen. Ik wilde direct weer weg en Miriam kroop naast me op de bijrijdersstoel. De Faab bracht ons weer veilig en comfortabel naar mijn huis en ik liep mee met Miriam, naar haar Smart. Voor dat ze instapte gaf ze mee een vluchtige zoen op mijn wangen en zei heel nadrukkelijk dat ze binnenkort graag wat langer met me wou praten. Terwijl ze dat zei, streek ze weer door mijn haren. Toen reed ze weg, mij in verwarring achterlatend. Zou ze gemerkt hebben dat ik met begerige ogen naar haar gekeken heb ?
Ik sliep onrustig en werd vanochtend vroeg wakker. Om tien uur al ging de telefoon. Het was Miriam, of ze langs kon komen. Hoe die ontmoeting verliep, daar moet ik nog van bijkomen.
Ik vertel u er graag een volgende keer over….
Over een fijne (was)beurt op zondag
Waar waren we gebleven ? O ja, Miriam die per se langs wou komen. Afgelopen zondag. Ik aarzel om deze ontmoeting in detail te beschrijven.
Myreview moet voor alle leeftijden blijven en het zou zonde zijn als de Autoweek-redactie deze review verwijdert wegens schending van de openbare orde.
Ik liep nog in mijn badjas toen ze al aanbelde. Ze zag er opnieuw strak en stralend uit. Tijdens de koffie kwam ze met allerlei onthullingen over hoe leuk ze mij al jaren vindt. Ik werd er gewoon verlegen van. Ik probeerde nog de boot af te houden met opmerkingen als: “ik wil voorlopig rust en alles op een rijtje zetten” maar dat hielp niet. Miriam begon mijn buik te strelen en toen was ik verkocht. Voordat ik het goed en wel door had bevond ik me in een situatie waarvan Bill Clinton ooit tegen een jury gezworen heeft: I did not have sex with that woman….
De ene week leef je nog met je vrouw onder een dak en een paar dagen later dwaalt de fluwelen tong van haar zus over je lijf. Het kan raar lopen in het leven.
Miriam bleef een paar uur, maar de zondagmiddag had ik voor mijzelf.
Ik was in een goed humeur en besloot om de Faab eens extra te verwennen. Het was, ondanks andersluidende voorspellingen, redelijk weer, met een bleek zonnetje. Ideaal weer om je auto te wassen. Tijdens het poetsen keek ik voor het eerst met een trotse blik naar mijn Faab. Het is best een forse auto, met een hoge daklijn. Veel auto voor weinig geld. De portieren voelen zwaar en stevig aan en vallen echt met een Mercedes-geluid dicht. Dat wekt vertrouwen, dat maakt een zeer degelijke indruk. De chemie tussen mij en de Faab begint nu echt op gang te komen.
Ik besloot om die middag weer eens een flink stuk te rijden, zomaar voor de lol.
De auto schakelt lekker soepel, hij zit goed, uitstekend zicht op de weg
Wat me blijft verbazen is dat je de motor, als hij eenmaal warm is, ook bij 140km nauwelijks hoort. De cruise control bevalt me prima, al is de plek ervan even wennen. Ik heb vandaag weer 150 km. gereden. En weer lijkt de brandstofmeter nauwelijks bewogen te hebben….

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
31-10-2010 19:39 #97479 door Danny Meeuwessen (GAST)
Beantwoord door Danny Meeuwessen (GAST) in topic Skoda Fabia kopen?
Als ik eerlijk moet zijn, ontgaat de link van dit onderwerp met klassieke auto's me. Ik ga er vanuit dat het bedoeld is ter algemeen vermaak. Graag een volgende keer wel gebruik maken van alinea's en dergelijke aangezien het nu een enorme lap tekst is die nogal moeizaam leesbaar is. Vanzelfsprekend kunt u hierover met mij van gedachte wisselen middels een PB (persoonlijk bericht).

1800s uit 1965 met koehoornbumpers, kleurcode 46.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

 • Peter van den Ham (GAST)
 • aanwezig
 • Gebruiker is geblokkeerd
 • Gebruiker is geblokkeerd
Lees meer
01-11-2010 12:03 #97496 door Peter van den Ham (GAST)
Beantwoord door Peter van den Ham (GAST) in topic Skoda Fabia kopen?
Danny. het is inderdaad beter om dit soort reacties per PB te geven. Jij doet dat niet vandaar dat ik ook maar even in het openbaar reageer.

(Je ziet het keurig een alinea opengelaten voor de leesbaarheid)

Regels van het forum:
De Babbelbox
In dit deel van het forum kunnen allerlei berichten geplaatst worden of discussies gestart worden niet elders in het forum thuishoren. Dus geen technische discussies, die horen op andere plaatsen gevoerd te worden. Discussies over verenigingszaken horen hier ook niet thuis. Daarvoor is een aparte plek op het forum.

Kennelijk hebben we een ander gevoel voor humor. Ik laat het hier maar bij. En ja, jouw reactie valt niet in goede aarde bij mij.

De Beheerder of Moderator mag van mij deze reactie verwijderen want wat bedoeld was als een leuk, grappig bericht, ontaardt nu in onvriendelijkheden. Ik hoop alleen dat de Beheerder jour reactie dan ook verwijderd.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
01-11-2010 13:24 #97498 door Lars Rengersen
Beantwoord door Lars Rengersen in topic Skoda Fabia kopen?
Blijkbaar is het dan wel heel erg lastig om het goed te doen....
Mij persoonlijk ontgaat ook het vermaak van het initiële bericht en vind het hoewel geplaatst in de Babbelbox niet passen in het kader van een Volvo Klassieker Vereniging forum.

Mijn primaire reactie was dan ook: Laten we dit bericht wissen.

Na overleg met de moderatoren (waar Danny ook toe hoort), was onze inschatting dat dit niet de juiste insteek zou zijn.
Het bericht was immers geplaatst in de Babbelbox. Onze inschatting was dat het verwijderen tot verontwaardiging zou leiden het het beter zou zijn om de dialoog aan te gaan.
Dat valt blijkbaar ook niet in goede aarde....

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

 • Peter van den Ham (GAST)
 • aanwezig
 • Gebruiker is geblokkeerd
 • Gebruiker is geblokkeerd
Lees meer
01-11-2010 20:25 #97514 door Peter van den Ham (GAST)
Beantwoord door Peter van den Ham (GAST) in topic Skoda Fabia kopen?
Lars schreef:
"Blijkbaar is het dan wel heel erg lastig om het goed te doen....
Mij persoonlijk ontgaat ook het vermaak van het initiële bericht en vind het hoewel geplaatst in de Babbelbox niet passen in het kader van een Volvo Klassieker Vereniging forum."

Dat heb ik nu met "BIERTJE" ook in de Babbelbox waar Danny zelf ook lekker aan het "babbelen" is, samen met oranje en paars gekleurde namen en één blauwe reactie.

Nogmaals, ik geef een reactie op het forum omdat ik het niet eens ben met de kritiek en ook niet op de wijze waarop de kritiek gegeven wordt.
Heren mijn mailbox staat voor een PB'tje open, maar zet niet iemand te kakken en laat daarin even subtiel weten dat er via een PB gereageerd kan worden.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
01-11-2010 21:45 #97520 door Siang Phoa
Beantwoord door Siang Phoa in topic Skoda Fabia kopen?
Wie zichzelf kent, kan omgaan met spot en zelfspot.

Ik vind het verhaaltje over de vreemde eend heel vermakelijk en voor navolging vatbaar.
Maar ja, ik neem mezelf vaak niet serieus.

Skol,

The all is a question of mind over matter,
but if you do not mind, it does not matter.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
01-11-2010 22:15 #97522 door Arjan Vrielink
Beantwoord door Arjan Vrielink in topic Skoda Fabia kopen?

"P.M van den Ham" schreef:
Dat heb ik nu met "BIERTJE" ook in de Babbelbox waar Danny zelf ook lekker aan het "babbelen" is, samen met oranje en paars gekleurde namen en één blauwe reactie.

Niet aan mijn BIERTJE komen he!


:mrgreen:

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

 • Peter van den Ham (GAST)
 • aanwezig
 • Gebruiker is geblokkeerd
 • Gebruiker is geblokkeerd
Lees meer
01-11-2010 23:04 #97524 door Peter van den Ham (GAST)
Beantwoord door Peter van den Ham (GAST) in topic Skoda Fabia kopen?
Ha, ha, dit is denk ik de beste, moesten we eigenlijk doen. Wat gaat het worden:
Brugse Babbelaar, een blonde van De Proefbrouwerij of een Stoute Bie, een donkerbruine van Brouwerij De Bie

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
02-11-2010 07:13 #97527 door Danny Meeuwessen (GAST)
Beantwoord door Danny Meeuwessen (GAST) in topic Skoda Fabia kopen?

"P.M van den Ham" schreef:
Lars schreef:
"Blijkbaar is het dan wel heel erg lastig om het goed te doen....
Mij persoonlijk ontgaat ook het vermaak van het initiële bericht en vind het hoewel geplaatst in de Babbelbox niet passen in het kader van een Volvo Klassieker Vereniging forum."

Dat heb ik nu met "BIERTJE" ook in de Babbelbox waar Danny zelf ook lekker aan het "babbelen" is, samen met oranje en paars gekleurde namen en één blauwe reactie.

Nogmaals, ik geef een reactie op het forum omdat ik het niet eens ben met de kritiek en ook niet op de wijze waarop de kritiek gegeven wordt.
Heren mijn mailbox staat voor een PB'tje open, maar zet niet iemand te kakken en laat daarin even subtiel weten dat er via een PB gereageerd kan worden.


Als u zich "te kakken gezet" voelt dan verontschuldig ik me daarvoor, dat is zeker niet de bedoeling geweest. Als moderator is het wel mijn taak om dit forum gezellig en leesbaar te houden en zoals reeds door Lars aangehaald was er twijfel over het eerste aspect, doch niet over het tweede aspect. Zodra het onderwerp wordt aangeklikt, word je overvallen door een brei van woorden. Aandachtig lezen doet zelfs vermoeden dat het oorspronkelijk om verschillende artikelen ging, dus vandaar mijn verzoek om alinea's te gebruiken.

1800s uit 1965 met koehoornbumpers, kleurcode 46.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
02-11-2010 11:57 #97535 door Hans
Beantwoord door Hans in topic Skoda Fabia kopen?
Het Skoda-verhaal is gewoon een goed bedoeld stukje van Van den Ham, niets meer en niets minder; zullen we het dan nu maar weer over ouwe Volvo's hebben? :roll:

Groet, Hans

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.