SKF lagervet

  • Frans Lotty
  • Premium lid
  • Premium lid
Meer
16-06-2010 17:52 #48960 door Frans Lotty
SKF lagervet is gemaakt door Frans Lotty
Ik heb een nieuwe pot lagervet gekocht van SKF. Kan ik deze gewoon gebruiken voor de achterwiellagers van de amazon
of kan deze vet er niet voor gebruikt worden. Zo nee welke vet dan wel?
Ben benieuwd naar het antwoord.

Graag Inloggen of een account aanmaken deelnemen aan het gesprek.

  • Sven Hakbijl (GAST)
  • Verbannen
  • Verbannen
Meer
16-06-2010 21:34 #95713 door Sven Hakbijl (GAST)
Beantwoord door Sven Hakbijl (GAST) in topic SKF lagervet
Hallo Frans

Niet elk lagervet is te gebruiken als wiellagervet. Geef het type even door dan kijk ik of dat van jou het goeie spul is en zo niet geef ik je het type SKF-vt dat je kunt gebruiken.

Groet, Sven

Graag Inloggen of een account aanmaken deelnemen aan het gesprek.

  • Frans Lotty
  • Premium lid
  • Premium lid
Meer
19-06-2010 15:11 #95712 door Frans Lotty
Beantwoord door Frans Lotty in topic SKF lagervet
Ik heb de lagervet gekocht bij een brezan het is dus van SKF max temperatuur is 140 graden celsius.
type vkg 1/1 NLGI Grade 2. Misschien is het toch de juiste vet voor oa achterwiellagers?

Graag Inloggen of een account aanmaken deelnemen aan het gesprek.

  • Sven Hakbijl (GAST)
  • Verbannen
  • Verbannen
Meer
19-06-2010 18:34 #95711 door Sven Hakbijl (GAST)
Beantwoord door Sven Hakbijl (GAST) in topic SKF lagervet
Hallo Frans

Met mijn documentatie kan ik het type van jouw vet niet thuisbrengen. De aanduidingen van de moderne vetten van SKF beginnen in mijn boekjes allemaal met LG en dan nog twee letters. Zo zou volgens SKF het beste vet voor wiellagers LGMT2 of in extreme situaties LGMT3 zijn.
Qua temperatuur zie ik geen problemen met jouw vet; belangrijk is dat het wanneer het warm wordt niet zó dun wordt dat het uit het lager loopt.
Misschien heeft Brezan een partij vet gekocht die voor een grote afnemer een andere codering heeft meegekregen. Kijk eens op de site van SKF, daar kon ik overigens ook jouw codering niet zo gauw vinden, maar er staan wel interessante dingen over hoe vet is opgebouwd voor specifieke toepassingen. Staan er nog meer specificaties, zoals general purpose op? En is het een zgn. lithium-verzeept vet? Dan zou het goed te gebruiken zijn.

www.mapro.skf.com/lubrication/index_lub_e.htm

Hier een tabelletje met NLGI-grade-specificaties die eigenlijk alleen iets zeggen over de consistentie, de "dikheid":

<table align="center" class="wikitable"> <tbody> <tr bgcolor="#efefef"> <th>NLGI Grade</th> <th>Worked penetration after <p>60 Strokes at 25 &deg;C (0.1 mm)</p> </th> <th>Appearance</th> <th>Consistency food analog</th> </tr> <tr align="center"> <td>000</td> <td>445-475</td> <td>fluid</td> <td>cooking oil</td> </tr> <tr align="center"> <td>00</td> <td>400-430</td> <td>semi-fluid</td> <td>applesauce</td> </tr> <tr align="center"> <td>0</td> <td>355-385</td> <td>very soft</td> <td>brown mustard</td> </tr> <tr align="center"> <td>1</td> <td>310-340</td> <td>soft</td> <td>tomato paste</td> </tr> <tr align="center"> <td>2</td> <td>265-295</td> <td>"normal" grease</td> <td>peanut butter</td> </tr> <tr align="center"> <td>3</td> <td>220-250</td> <td>firm</td> <td>vegetable shortening</td> </tr> <tr align="center"> <td>4</td> <td>175-205</td> <td>very firm</td> <td>frozen yogurt</td> </tr> <tr align="center"> <td>5</td> <td>130-160</td> <td>hard</td> <td>smooth pate</td> </tr> <tr align="center"> <td>6</td> <td>85-115</td> <td>very hard</td> <td>cheddar cheese</td> </tr> </tbody></table>

Sorry dat ik je zo snel niet kon helpen. Succes, Sven

Graag Inloggen of een account aanmaken deelnemen aan het gesprek.

Over de vereniging

Social

  • Facebook
  • Flickr
  • YouTube

De VolvoKV is lid van

FEHAC
KNAC
NCAD
Fehac
KNAC
NCAD