Verslag Hemelvaart Kampeerweekend woensdag 12 mei t/m zondag 16 mei 2010.

VKV-Hemelvaart-2010-037 (foto, Arjan Vrielink)

Het sportcomplex Papendal bij Arnhem was dit jaar de locatie voor het Hemelvaart Kampeerweekend.

VKV-Hemelvaart-2010-011 (foto, Arjan Vrielink)De voorbereidingen, inclusief het uitkiezen en vastleggen van het terrein, waren reeds gestart in de zomer van 2009 en werden naarmate het evenement dichterbij kwam steeds verder geïntensiveerd. De diverse taken werden zoveel mogelijk gedelegeerd en tijdens de regelmatig gehouden vergaderingen met elkaar afgestemd.
Helaas kon als gevolg van de sneeuwval tijdens de nieuwjaarsreceptie de presentatie van ons kampeerweekend niet doorgaan. Middels nieuwsbrieven en aankondigingen op de VKV- en Regio Oost website is daarna getracht toch zoveel mogelijk mensen warm te krijgen om zich aan te melden. Grotendeels is dit ook gelukt omdat ruim 100 equipes uiteindelijk aanwezig waren.

 

VKV-Hemelvaart-2010-001 (foto, Arjan Vrielink)Daadwerkelijke activiteiten op het terrein waren waar te nemen vanaf dinsdag 11 mei. Het inrichten van het terrein, (laten) plaatsen van de feesttent, stroomkasten, toiletten en douches enz. Een en ander vond plaats onder erbarmelijke weersomstandigheden. Aanhoudende plensregen bij een temperatuur van amper 7 C.
De situatie verbeterde aanmerkelijk nadat op een gegeven moment de heater in de feesttent ontstoken kon worden. Nu was een schuil- en warmteplek beschikbaar om tussentijds even bij te komen, ondanks de ca 100 liter gasolie per dag die er zo doorgejast werd.

 

 

VKV-Hemelvaart-2010-027 (foto, Arjan Vrielink)

 

VKV-Hemelvaart-2010-031 (foto, Arjan Vrielink)

Woensdag 12 mei was het eerst ook nog erg nat en dit was waarschijnlijk de reden dat pas na half elf de eerste gasten arriveerden. Later in de middag werd het gelukkig droog en begon het flink vol te stromen. Ondanks de grote hoeveelheden regen bleven het veld en de paden in verassend goede conditie. De laatste handelingen werden vervolgens verricht om de bar in de tent in optimale conditie te maken. Einde van de middag maar vooral 's avonds was het al heel gezellig en druk tot in de late uurtjes in de warme tent. Ondanks de nachtvorst...of juist dankzij...

 

 

VKV-Hemelvaart-2010-018 (foto, Arjan Vrielink)Donderdag 13 mei Hemelvaartsdag. Gelukkig droog maar met max. 10 C best koud. Eerst gratis ontbijten in de tent voor de liefhebbers. Het programma voor vandaag was bewust rustig gehouden om de gasten de gelegenheid te geven met elkaar (weer) kennis te maken of de omgeving te verkennen. Dit laatste vooral werd door velen gedaan, want in de directe omgeving van Papendal zijn talloze interessante toeristische attracties te bezoeken. De nodige tips en folders waren verstrekt in de welkom tas bij aankomst.
's Avonds werd in de feesttent de muziek verzorgd door DJ Lazy Lee, waarbij de nodige beentjes al flink los van de grond kwamen. Heel gezellig, maar vooral ook lekker warm. Want 's nachts wederom nachtvorst....

 

VKV-Hemelvaart-2010-103 (foto, Arjan Vrielink)Vrijdag 14 mei. Na het ontbijt in de feesttent kon vanaf 10 uur gestart worden voor de 110 km lange toertocht. Een prachtige rit die voerde door de bosrijke omgeving van de Zuid-Veluwe en kende diverse stops, oa bij: Kasteel Doorwerth, op de Posbank, in Doesburg (interessante oude binnenstad) en met een pontje over de Rijn. De deelname aan de tocht was groot (70 auto's) en allen kwamen enthousiast terug. In de vroege avond werd het z.g. douanespel gehouden in het bos nabij. De spanning van het smokkelen van spullen in de aanwezigheid van douaniers die flink op hun hoede zijn in het donkere bos is natuurlijk altijd leuk voor jong en oud. Intussen was het wederom Lazy Lee die in de feesttent voor de vrolijke noot zorgde.

 

VKV-Hemelvaart-2010-074 (foto, Arjan Vrielink)Zaterdag 15 mei. Voor het eerst mooi zonnig, maar nog wel frisjes. Na het ontbijt de onderdelenmarkt voor de tent en intussen ook weer de kinderactiviteiten. Gezellig en relaxte sfeer. 's Middags vond de klapper van het weekend plaats. De "Amazon handicap Rally". Van een 2-tal op kratjes geplaatste Amazons de wielen monteren, daarna duwend het terrein rond en als laatste de wielen weer demonteren. En dat alles uiteraard zo snel mogelijk. De bedoeling was er een soort afvalwedstrijd van te maken. Echter op advies van talloze aanwezige medici en de beroerde toestand van sommige deelnemers na afloop, werd besloten niet te herhalen maar dat de snelste tijd moest gaan gelden. Omdat er nogal het nodige aan fraude werd gepleegd tijdens de wedstrijd is het de auteur onduidelijk wie nou uiteindelijk als winnaar uit de bus is gekomen. Het was in elk geval spektakel en dat was het belangrijkste.

 

VKV-Hemelvaart-2010-112 (foto, Arjan Vrielink)

 

VKV-Hemelvaart-2010-135 (foto, Arjan Vrielink)Aansluitend vond de Barbeque plaats die wonderwel gewoon buiten gehouden kon worden. Hoewel het tot dusver elke avond feest was geweest, stond nu de officiële feestavond met life muziek op het programma. De 7 mans coverband "Van Der" zorgde voor de muziek en al met werd het wederom een geslaagd feest tot in de kleine uurtjes.

 

 

 

 

VKV-Hemelvaart-2010-152Zondag 16 mei. Alweer de laatste dag en dus ook voor de laatste keer gezamenlijk ontbijten. Na afloop werden alle betrokkenen bij de organisatie op het podium geroepen en door de VKV activiteiten coördinator Rob Hendriks in het zonnetje gezet. Hij zelf nam vervolgens ook de overdracht aan voor het volgend jaar i.v.m. onvoldoende aanwezigheid uit de betreffende regio.

 

 

 

Hemelvaart-2010-VKV-020Bovenstaand in grote lijnen de gebeurtenissen van "ons" hemelvaart kampeerweekend. Zowel tijdens als na afloop (per mail), hebben ons veel positieve reacties bereikt. Het teken dat we er in zijn geslaagd, om ondanks het tegenvallende weer, er een mooi weekend van te maken.
Speciaal nog even te noemen onze jeugdkampeerders, die zich zowel tijdens het weekend op hun eigen gedeelte keurig hebben gedragen, als mede na afloop door alles keurig opgeruimd achter te laten.

 

 

 

Verder uiteraard alle helpers en alle kampeergasten: Bedankt !

Klaas Veneberg
namens Team Regio Oost.