Midsummer Event Regio Oost

midsummer-2009-01In navolging van de positieve geluiden van het vorig jaar, werd besloten om ook voor 2009 een Midsummer Event te houden.

Hoewel aanvankelijk de aanmeldingen tegen leken te gaan vallen, begon het dichterbij de aangekondigde datum steeds beter te lopen. Zelfs zodanig dat op een gegeven moment de rem erop moest. De laatste 8 aanmeldingen (ca 20 personen) hebben we helaas niet kunnen opnemen voor deelname, omdat dan het budget onacceptabel overschreden zou worden en bovendien er problemen zouden kunnen ontstaan met de besproken ruimte.
Op zaterdag 4 Juli vond het uiteindelijk plaats, wellis waar door omstandigheden enigszins verlaat. Volgens goed oud Zweeds voorbeeld hoort natuurlijk "Midsummer" op de langste dag, 21 Juni, te zijn. Maakt allemaal eigenlijk ook niet zoveel uit, want nu hadden we in elk geval fantastisch goed weer. Stralende zon en tot ver in de late avond was het gewoon heel aangenaam om in T-shirt en korte broek buiten te vertoeven.
Was vorig jaar de Achterhoek binnen onze regio de "place to be", nu was als locatie gekozen voor "de Veluwe". Een prachtplek midden in de bossen, Cafe Restaurant "Uddelermeer" was zowel de start als het eindpunt van de te rijden toerrit. Het aparte historische "Koetshuis" incl. bijbehorende terras van deze horecagelegenheid was helemaal voor ons gereserveerd. Met onze Volvo's voor de deur en met het prachtige weer was een super ambiance gegarandeerd.
Rond 4 uur 's middags verzamelden zich de 24 aangemelde clubauto's met in totaal 56 personen (inclusief enkele kinderen) bij het Koetshuis. Na de koffie met gebak werd aansluitend individueel gestart voor de ca. 50 km lange toerrit langs enkele hoogtepunten van dit deel van de Veluwe. Door de dichte beukenbossen langs kasteel Staverden binnendoor naar Speuld. Vervolgens toeristisch naar Garderen. Door richting Kootwijk, de mooie grintweg over de Asselse hei naar Hoog Soeren. Vandaar links de wilde zwijnen bossen in en uiteindelijk binnendoor naar Uddel resp. terug bij Cafe Restaurant "Uddelermeer".


midsummer-2009-02Op de parkeerplaats daar gingen vervolgens de nodige motorkappen open en werd er door veelal de mannelijke deelnemers nog tijden lang de nodige technische details gesproken. De vrouwelijke helft daarentegen streek al snel neer op het gezellige terras om zich te laven aan de rose, witbier en andere heerlijke drankjes. Tegen zevenen werden de BBQ's ontstoken en kon men zich, na enige gasopstartproblemen met de hardware, tegoed doen aan al het lekkers.
Een tijd lang werd nog genoten van een gezellig samenzijn waarbij diverse Volvo-ervaringen, sterke verhalen en de vakantieplannen verder werden doorgesproken.
De laatsten vertrokken na half elf 's avonds, ons achterlatend met een voldaan gevoel in de wetenschap dat het evenement geslaagd was geweest.

Anja & Klaas Veneberg.