Jaarafsluiting 2008

Deze activiteit vond plaats op zondag 14 december j.l. bij het Openluchtmuseum te Arnhem.

14-12-2008-04In de aankondiging ervan werd door Rene gehoopt op een mooie winterse dag. En aan deze verwachting werd door moeder natuur volkomen tegemoet gekomen. Sterker nog, het was berekoud met temperaturen dik onder nul en bovendien een harde koude oosten wind.

Maar toch zeker zo'n 40 V44 Regio Oost die-hards kwamen opdagen op deze zondagnamiddag richting Het Openluchtmuseum bij Arnhem.

14-12-2008-02Rond 16:00 uur was het verzamelen bij de ingang van het park en werd de groep ivm de grootte ingedeeld in tweeën. Onder leiding van gidsen vertrokken we vervolgens voor een rondgang te voet langs de diverse oude huizen, boerderijen, molens, enz, enz. Door de gidsen werd op vakkundige wijze tekst en uitleg gegeven over de diverse wetenswaardigheden op de route door het park. Zo weten we onderhand precies welke molens z.g. onderkruiers zijn en welke de bovenkruiers. Of waren het nou onderkruipers en bovenkruipers. Maakt niet zoveel uit, het was allemaal even interessant en gezellig. Op een gegeven moment en min of meer door de kou gedreven, werd de rondgang per tram voortgezet. Gelukkig brandde hierin de kachel en kwamen we weer enigszins bij. 14-12-2008-01Ook zeer de moeite waard was het luisteren naar een oud-Hollands verhaal zoals werd verteld door de boerin in klederdracht van een Friese boerderij. Het knappende haardvuur maakte hierbij de sfeer helemaal kompleet.

 

 

Inmiddels was het donker geworden, waarna de aanwezigen zich begaven richting het gereedstaande stampottenbuffet. Je kunt wel nagaan dat dit goed in de smaak viel na de "ontberingen" van de winterse tocht ervoor door het park. Na elkaar goede feestdagen te hebben gewenst toog iedereen vervolgens weer huiswaarts.

av20081214-020 av20081214-028