Kampeerweekend Regio Oost 2004

kampeerweekend-2004-01We dachten dat Regio Oost nu eindelijk zijn eerste kampeerweekend had meegemaakt. Maar we werden door Joop N. snel uit de droom gehaald met de mededeling, dat Regio Oost al eens eerder een kampeerweekend heeft gehad, maar dat moet dan voor 1991 zijn geweest en zelfs Joop kon zich de datum niet meer herinneren.

kampeerweekend-2004-02Dus voor het gemak nemen we nu maar aan dat dit de eerste keer was. Veel regio's houden al een paar jaar kampeerweekenden, dus ik dacht, waarom onze regio niet, na een aantal keer een hoop mensen gepolst te hebben bleek er animo te zijn om met de regio een weekendje eropuit te gaan. Dit is iets waar ik al een paar jaar mee bezig was maar elke keer liet slippen, er kwam elke keer iets anders tussen. Tot er ineens een mail kwam van Gert Wajer, waarin hij schreef dat hij een camping had overgenomen en het leuk zou zijn als we bij hem kwamen voor een weekendje.

kampeerweekend-2004-03Na een aantal keer gemaild te hebben ben ik eens gaan kijken wat voor een snuiter Gert was en hoe zijn camping eruit zag. Gert bleek een joviale man te zijn, die gek is op oude auto's (o.a. Volvo) en een mooie camping had bij Epe. (zie ook www.koekamp.nl) Na een leuk gesprek met Gert en een rondleiding over zijn camping kwam ik al snel tot de conclusie, deze keer moet het doorgaan. Hierna kon de PR aan de gang, stukjes schrijven voor de VCM, onze site en brieven rondmailen. Op deze manier heeft iedereen kunnen lezen wat we van plan waren. Omdat we een barbecue wilden houden moest iedereen zich van tevoren opgeven.

kampeerweekend-2004-04Op een of andere manier wordt dit altijd tot het laatst toe uitgesteld op enkele di hards na. Uiteindelijk waren het ongeveer 40 man die zich opgegeven hadden. Waaronder een groep uit Arnhem onder leiding van Retze Talsma die dit weekend wilde combineren met een puzzeltocht, zie elders voor dit verhaal. Toen het weekend was aangebroken bleken we het mooiste weer van de wereld te hebben en er werd zelfs zachtjes geklaagd dat het te warm was. Hierdoor konden we wel lekker lang buiten voor de tent zitten of bij het kampvuur dat de jeugd had ontstoken. De barbecue was erg goed en ruim voldoende voor iedereen. Voor de rest was het voor de meesten van ons een lekker lui weekend in de zon. Zondermeer een geslaagd weekend en volgend jaar doen we het weer.

Gert, bedankt voor je accommodatie en de BBQ

René Ruiter